Konjuasi cognuos

kongkonan para cognuos

Apa sampeyan wis maca Konjuasi cognuos? Apa sampeyan ngerti babagan iki? Mungkin iki wayahe nalika sampeyan maca crita sing nimbang cara urip wong saiki lan kepiye carane saiki, novel sing kalebu kritik babagan masarakat dening panganggit sing uga rumangsa ora cukup.

Dadi, kita bakal nggulung sampeyan, mesthi ora menehi pungkasan, kabeh sing bakal ditemokake ing buku iki.

Sapa sing nulis konspirasi wong bodho

Sapa sing nulis konspirasi wong bodho

Sumber: Diariosur

Penulis sing duwe utang kongkalikong saka wong gemblung yaiku John Kennedy Toole. Dheweke lair ing New Orleans ing taun 1937 lan tilar donya 31 taun mengko, ing taun 1969. Bukune ora diterbitake nalika isih urip, nanging diterbitake kanthi anumerta (ing taun 1980) lan nampa Hadiah Pulitzer kanggo fiksi ing taun 1981.

John yaiku putra saka John lan Thelma Toole, wong tuwa sing nglindhungi putra, utamane ibune, sing ora ngidini dheweke main karo bocah liyane. Sing nggawe dheweke sinau lan dadi siswa teladan. Dheweke lulus saka Universitas Tulane lan ngrampungake BA ing basa Inggris ing Columbia. Sawise iku, dheweke wiwit kerja dadi asisten profesor Inggris ing Universitas Southwestern Louisiana suwene setaun.

Saka kana, dheweke lunga menyang New York, kanggo njupuk posisi mulang ing Hunter College.

Nanging, dheweke ora kelangan jabatane kanggo latihan, nalika nyoba golek gelar doktor. Nanging, kudu mlebu tentara, lan dheweke nggunakake rong taun kanggo mulang basa Inggris kanggo para rekrut sing bisa basa Spanyol, nggawe dheweke nyerah.

Nalika bali saka perang, dheweke manggon ing New Orleans ing pundi dheweke urip karo wong tuwane lan wiwit kerja ing Dominican College. Nanging, dheweke uga nulungi kanca-kancane (kayata adol tamale) utawa, sawise lulus kanthi penghargaan saka Universitas Tulane, kerja ing pabrik sandhangan pria.

Kabeh iki dijupuk ing bukune, The Conspiracy of Fools, lan nalika rampung, dheweke dikirim menyang omah penerbitan Simon & Schuster. Nanging iki ditolak amarga "dudu babagan apa-apa." Banjur Toole mulai depresi. Dheweke njupuk ngombe, mandheg nyambut gawe lan pungkasane lampus ing umur 31 taun.

Was ibune sing banjur berjuang supaya ana sing maca karya putrane. Lan ana sing jenenge Walker Percy, sing wis kesel negesake, nindakake, seneng banget karo buku kasebut. Mula, Percy minangka pambuka buku kasebut. Minangka asil saka kesuksesan iki, novel liyane nylametake manawa panulis wis nulis nalika umur 16 taun, lan sing dianggep apik, The Neon Bible.

Apa konspirasi wong bodho

Apa konspirasi wong bodho

Ing Konspirasi Wong Bodho sampeyan bakal ketemu a paraga utama, Ignatius J. Reilly. Wong iki ora cocog lan anaronis. Dheweke seneng urip kanthi cara abad pertengahan, kanthi cara urip, moralitas, lsp. Mula, kanggo dirungokake kabeh jagad, dheweke njupuk keputusan kanggo nulis atusan buku catatan nalika dheweke mbukak wawasan jagad kasebut. Saben notebook njupuk papan ing kamar, tanpa pesen apa-apa, sanajan dheweke duwe kekarepan supaya pesen. Sawijining dina.

Kanggo dheweke, kerja iku ala banget, ana sing kudu dialami amarga jagad kapitalis lan dheweke nganggep minangka bentuk perbudakan. Dadi dheweke mbandhingake awake dhewe karo Boethius (sing nampa eksekusi dhewe) lan arep golek sing urip. Lan ing kana ana crita sing digawe, sanajan sampeyan bakal nggawe sampeyan ngguyu akeh, uga bakal nuduhake sampeyan kanthi cara sing gedhe banget, kaya saiki masarakat saiki: kanthi egois, kejem, sedhih ...

Singkatnya, ya, sampeyan bakal ngguyu karo buku kasebut, nanging sampeyan uga bakal nuwun weruh jagad iki wis kepiye lan sadurunge ora kaya ngono, utawa uga ora diatur karo prinsip sing saiki katon kaya kita kabeh wis ngetutake kanthi tertib kanggo «adaptasi» lan dadi salah sawijining masarakat.

Sinopsis buku

Mangkene sinopsis:

Conjuration Of Fools minangka novel edan, asem lan cerdas banget. Nanging ora mung iku, uga lucu lan pait ing wektu sing padha. Tawa bisa lolos dhewe sadurunge kahanan sing ora proporsional saka tragis gedhe iki. Ignatius J. Pancen bisa dadi salah sawijining karakter paling apik sing digawe lan akeh sing ora ragu-ragu mbandhingake karo Don Quixote. Kajaba iku, dheweke minangka antiprotagonis sing sampurna kanggo novel sing kebak karakter sing apik banget, sing dununge ing kutha pelabuhan New Orleans, Ignatius sing mahir.

Dheweke dingerteni, wong umur telung puluhan taun sing manggon ing omah ibune lan sing berjuang kanggo entuk jagad sing luwih apik saka njero ruangane. Nanging kanthi kejem, dheweke bakal diseret ngumbara ing lurung-lurung ing New Orleans kanggo golek gaweyan, kepeksa mlebu ing masarakat, sing njaga hubungan saling tolak, supaya bisa mbayar biaya sing disebabake ibune ing kacilakan mobil. Aku nyopir mabuk. Panulis, John K. Toole, entuk kajian kelas menengah.

Dheweke bisa njaga minat sing maca (luwih gedhe tinimbang maca kaping pindho tinimbang pisanan) kanthi macem-macem karakter sing luwih ora nyenengake. Dheweke ora nduwe boneka kanthi sirah lan, liwat kepribadian Ignatius sing licik lan mbingungake, dheweke menehi tinjauan babagan wektu dheweke urip kanthi nada sing moyoki sing beda karo panemune sedih para paraga sing digambarake. Kita ora mung crita kritik sosial sing nggegirisi lan nggegirisi, nanging alur kasebut wiwit wiwitan. Wayahe, minangka protagonis ujar, Fortuna muter terus lan kita ora ngerti apa kejutan sing bakal ditindakake nasib kita.

Saka kene, ana sawetara kahanan sing cocog karo liyane, kaya karaktere, lan bola salju gedhe sing bakal mbledhos ing pungkasan novel. Sawise rampung La Conjura De Los Focios, ing umur 32 taun, penulis ora nyoba nyoba supaya diterbitake. Iki nyebabake depresi jero sing nyebabake lampus. Amarga tenanan lan tenanane ibune, dina iki kita bisa nikmati karya sing enak sing dianugerahi Hadiah Pulitzer. Kita uga bisa nemokake The Neon Bible sing diterbitake, novel sing ditulis nalika panganggit umur 16 taun.

Gaya lan struktur apa sing ana

Gaya lan struktur apa sing ana

Novel dipérang dadi bab, banjur dipérang dadi sub bab. Kabeh mau Dheweke ana ing wong kaping telu lan ironi minangka bagean saka teks. Nanging, ana sawetara bagean sing bakal bisa diwaca ing wong pisanan, yaiku sesanti Ignatius. Iki mbantu ngerti karakter lan crita kasebut dhewe. Iki minangka bagean saka notebook sing ditulis, uga surat sing ditulis karo kancane, Myrna Minkoff, sing dheweke bentrok karo pandangane ing jagad, nanging ing wektu sing padha rumangsa dheweke ngrampungake.

Akeh sing nganggep critane Plot of Fools duwe akeh urip John Kennedy Toole, sing nggambarake bagean crita dhewe, ora mung amarga dununge karaktere, nanging uga amarga beda-beda pegaweane, utawa amarga hubungane karo ibune. Malah kepinginan kasebut amarga apa sing ditulis nduweni pengaruh kanggo ngowahi kasunyatan utawa jagad.

Saiki sampeyan ngerti luwih apik, konspirasi wong bodho, sampeyan bakal ngerti manawa novel kasebut tanpa wates, sing bisa ditrapake ing masyarakat iki uga ing jaman mbesuk utawa mbesuk, lan karakter kasebut nggawe sampeyan ngadhepi sesanti , ironis lan kejem, jagad iki. Saiki, manawa dheweke bener utawa ora mung bakal gumantung karo pendapat sampeyan. Apa sampeyan wis maca? Apa sampeyan bakal nyoba?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.