Kompetisi sastra internasional kanggo wulan Maret

Kompetisi sastra internasional kanggo wulan Maret

Wingi ana 4 lomba sastra nasional sing disaranake saka sampeyan Kasusastran Saiki. Dina iki ana 4 liyane nanging wektu iki, lomba sastra internasional kanggo wulan Maret.

Yen sampeyan kasengsem lan pengin melu, aja mandheg maca aturan lan coba ... Kita ora bakal ngerti endi kabegjan sing bisa didhelikake!

Kontes Puisi Rioplatense Ketiga ing Decimas (Argentina / Uruguay)

  • Genre: Puisi
  • Penghargaan: Lencana lan diploma
  • Bukak kanggo: Penyair saka Uruguay lan Argentina
  • Entitas organisasi: Grupo Interdecimero Rioplatense
  • Negara entitas sing dijadwalake: Argentina / Uruguay
  • Tanggal tutup: 10/03/2016

Bases

  • Kontes Puisi Rioplatense Ketiga ing Decimas 2016, dibukak kanggo pujangga saka Uruguay lan Argentina, Kajaba anggota grup sing ngatur, lan saben penulis bisa melu geguritan sing durung entuk hadiah utawa nyebutake ing kontes liyane.
  • Konstruksi stanza bakal ana ing: nomer sepuluh diarani "Spinel", kanthi sajak konsonan, ukuran octosyllable lan ekstensi minimal telung sepuluh lan maksimal enem. Subyek bakal gratis lan ora dikenani biaya.
  • Kerjane kudu dikirim lewat pos  menyang Avellaneda 395. CP 7100 DOLORES (Argentina) utawa Umum Artigas 154 CP 27.000 ROCHA (Uruguay).
  • Dheweke uga bisa dikirim liwat email: certamendecimeros@yahoo.com   nganggo rong lampiran. Ing siji, karya kasebut bakal diidentifikasi karo judhul lan jeneng samaran, lan ing liyane, data panulis (Judhul karya, jeneng samaran (mestine ora jeneng sing pas), jeneng lan jeneng kulawarga, nomer dokumen, alamat, kutha panggonan lan negara, telpon lan Mail.
  • Penghargaan Bakal ana telung penghargaan kasusun saka tondo pengeling eling lan diploma, lan nyebutake sing dianggep juri (medali lan diploma).
  • Juri bakal njupuk aturan, ejaan, orisinalitas subjek, panggunaan basa, panggunaan sajak konsonan sing bener, meter lan sumber puisi sing digunakake. Rhymes bug-kilat, jaran-jaran, jago-jago, lsp ora bakal ditampa.
  • Tenggat wektu kanggo presentasi karya kasebut bakal kadaluwarsa tanggal 10 Maret 2016 lan upacara penghargaan dianakake ing House of Culture of the Uruguayan Libertad, departemen San José, tanggal sing bakal dikandhani karo para pemenang.
  • Jeneng penulis sing dianugerahi plak lan diploma yaiku sing ditampilake ing DNI utawa CI, jeneng seni ora ditampa.
  • Kasunyatan melu tegese ateges nampa syarat-syarat basis kasebut, lan prekara sing ora kaduga bakal dirampungake dening para panitia kanthi persetujuan karo juri. Basis apa wae sing ora dihormati bakal dadi sebab diskualifikasi karya kasebut.

Telpon Puisi Exmolino (Meksiko)

  • Genre: Puisi
  • Penghargaan: Publikasi ing antologi
  • Dibukak kanggo: umur wolulas lan telung puluh lima taun lair ing Meksiko lan Spanyol
  • Entitas pengelola: Exmolino: Lokakarya Editorial lan Pusat Budaya Spanyol ing Meksiko.
  • Negara entitas sing dipilih: Meksiko
  • Tanggal tutup: 17/03/2016

Bases

Tujuan utama yaiku nyunting lan ngasilake koleksi puisi sing nuduhake pilihan kanthi karakteristik ing ngisor iki:

  • Puisi Meksiko saiki - Spanyol.
  • Puisi dening penulis enom (umure kurang saka 35 taun).
  • Puisi sing ora diterbitake.
  • Pilihan kasebut yaiku 16 penulis, 8 Meksiko lan 8 Spanyol, lan ekuitas gender bakal ditangani.
  • Buku kasebut bakal nduwe partisipasi seniman visual sing luar biasa.
  1. Buku bakal diterbitake kanthi puisi paling apik sing ditampa.
  2.  Penyair warga Meksiko lan Spanyol antara umur 18 lan 35 taun bisa melu.
  3. Saben panganggit bisa nampilake telung nganti sangang puisi kanthi dawa saben telung puluh lima baris saben.
  4. Karya sing ditampilake bakal duwe struktur puisi utawa prosa puisi, tema sing dipilih, uga gaya, bebas dening para peserta
  5. Puisi kudu asli lan ora diterbitake lan sadurunge ora dianugerahi.
  6. Geguritan kudu dikongkon tanggal 21 Januari 2016 lan nganti tanggal 17 Maret taun sing padha liwat portal www.exmolino.com/index.php/convocatoria y http://www.exmolino.com/index.php/registro-de-solicitudes
  7. Asil kasebut bakal diumumake tanggal 21 Maret 2016 lan penghargaan kasebut bakal kalebu terbitan koleksi puisi utawa antologi lan 5 salinan bakal dikirim menyang saben pujangga sing bakal diterbitake.
  8. Diploma lan pangenalan bakal dianugerahi para pujangga sing dipilih.
  9. Upacara penghargaan kasebut bakal dianakake ing acara sing diselenggarakake ing Pusat Budaya Spanyol ing Meksiko kanggo tujuan iki ing 2016 lan bakal diumumake sadurunge kanggo para pemenang kanggo nggampangake ngarsane lan dipublikasi ing media lokal lan Internet.

XV Jose Eustasio Rivera Internasional Novel Biennial (Kolombia)

  • Genre: Novel
  • Hadiah: 80 gaji minimum saiki, medali lan perkamen, lan edisi
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas pengelola: Yayasan kanggo Pengajaran lan Promosi Dagang lan Seni, Tanah Janji
  • Negara entitas sing diundang: Kolombia
  • Tanggal tutup: 23/03/2016

Bases

  • Bisa melu panulis negara, umur lan jenis kelamin, kanthi karya tunggal sing ditulis nganggo basa Spanyol, spasi kaping pindho lan ing sisih siji, ukurane huruf, ing tikel kaping telu, kanthi extension minimal 120 lan maksimal 350 kaca kanthi nomer lan jahitan, diiringi media magnetik - CD - lan dikirim surat sing disertifikasi menyang: «TIERRA DE PROMISIÓN FOUNDATION XV José Eustasio Rivera International Novel Biennial» Carrera 13 No. 3 A - 41 utawa Calle 5 No. 5-124 Mobile: 3167459008 Neiva - Huila - Kolombia
  • Bebarengan karo novel kasebut, amplop sing disegel bakal dikirim, ing sisih njaba judhul karya bakal ditulis lan ing njero kalebu informasi ing ngisor iki: jeneng lengkap penulis, papan lan tanggal lahir, alamat saiki telpon, email, lan sketsa biografi sing cekak.
  •  Novel sing dikirim menyang kontes kudu asli lan durung diterbitake. Sampeyan ora bakal bisa melu kerja sing entuk pangakuan nasional utawa internasional. Ora ana peserta sing bisa ngirim luwih saka siji novel, utawa bebarengan saingan ing kontes liyane kanthi karya sing padha.
  • Tenggat wektu kanggo ngirim novel kadaluwarsa tanggal 23 Maret 2016, keputusan kasebut bakal diumumake tanggal 23 Agustus taun sing padha lan penghargaan kasebut bakal dianakake ing kantor pusat Yayasan Tierra de Promisión tanggal 21 Oktober 2016 ing upacara khusus sing bakal dirawuhi dening pemenang kontes, telung finalis, anggota juri, panitia penghargaan literatur, panguwasa utama kutha, tamu khusus lan media liyane.
  • Juri Kualifikasi, kasusun saka telung panulis terkenal saka Kolombia lan luar negeri, sing asmane bakal diumumake nalika nerbitake keputusan kasebut - keputusan sing bisa disetujui utawa mayoritas -, bakal menehi hadiah sing ora bisa dingerteni saka 80 upah minimum sah. meksa ...
  • Juri bisa milih nganti telung finalis, sing bakal diajak upacara penghargaan khusus lan bakal nampa medali lan gulung.
  • Pakaryan sing bakal entuk penghargaan yaiku edhisi kapisan 1.000 salinan kanggo diajukake ing upacara penghargaan khusus. Saka 200 wong kasebut, bakal dadi juara 200 Internasional Novel Biennial, XNUMX kanggo Menteri Budaya Kota Neiva, lan kaluwihan kanggo Yayasan Tierra de Promisión, sing bakal tanggung jawab nyebarke guru ing literatur, universitas, koran, majalah, perpustakaan lan institusi sing asipat budaya ing wilayah kasebut lan negara kasebut.
  • Peserta kudu masang sertifikasi Notaris tertulis sing njamin hak publikasi karya kasebut gratis; manawa dheweke ora entuk hadiah ing kompetisi sadurunge, utawa uga saingan karo panggilan nasional utawa internasional liyane.

Kontes Puisi Lincoln XIV - Maret 2016 (AS)

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: $ 1.000 lan plak
  • Mbukak kanggo: ora ana watesan
  • Entitas pengorganisasine: Lincoln-Martí lan koran LIBRE
  • Negara entitas sing diundang: USA
  • Tanggal tutup: 24/03/2016

Bases

  • Dheweke bakal bisa melu kontes kasebut kabeh penyair sing nampilake puisi sing durung diterbitake ing basa Spanyol, tanpa mbedakake kewarganegaraan, umur, ras, agama utawa alasan watesan utawa diskriminasi liyane.
  • Puisi sing sadurunge diterbitake utawa sing melu kontes liyane ora bakal ditampa. Mung puisi sing ora diterbitake ing basa Spanyol. Partisipasi puisi sing komposisi wis dianugerahi ing salah siji saka telung papan pertama ing kontes sadurunge sing disponsori dening para panitia iki ora diidini.
  • Geguritan bakal ditampilake ing telung salinan sing diketik, rong spasi ing sisih kertas. Komposisi tulisan tangan utawa cybernetik ora bakal dianggep.
  • Telung salinan geguritan kasebut bakal ditandatangani kanthi motto utawa jeneng samaran kanggo identifikasi, dilarang tandha apa wae sing bisa nemokake kontestan. Jeneng lengkap, alamat lan nomer telpon panganggit, uga judhul puisi kasebut, bakal direkam ing amplop sing disegel liyane sing eksteriore bakal kalebu moto utawa jeneng samaran sing digunakake dening panulis kasebut minangka tanda tangan sajak. Saben amplop bakal nampilake siji motto utawa jeneng samaran ing njaba lan ngemot siji geguritan. Kanggo ngindhari identifikasi, pangirim bakal sijine jeneng samaran sing digunakake ing amplop pengiriman, lan dudu jeneng asline, sing mung bakal katon ing amplop sing ditutup.
  • Saben panganggit bisa ngirim watesan saka siji komposisi, sing bakal ditandatangani nganggo jeneng samaran ing amplop sing ditutup. Subyek sing arep didhasarake puisi taun iki bebas.
  • Amplop sing ngemot geguritan uga bakal nggawa ing njero amplop sing disegel kanthi data identifikasi sing adhedhasar 3, lan kudu diterusake liwat mail, —Sepertinya disertifikasi, sanajan ora penting, supaya padha nampa kuitansi— menyang: Kontes Puisi Internasional XIV LINCOLN-MARTI, 2700 SW 8 St., Miami Florida 33135. Pangiriman pribadi sing bisa ngenali kontestan, utawa pengiriman kanthi elektronik utawa cybernetic.
  • Tenggat wektu kanggo presentasi puisi nganti 24 Maret 2016.
  • A hadiah kapisan kalebu jumlah sewu dolar lan plak. a hadiah nomer loro limang atus dolar lan plak. Lan a hadiah nomer telu rong atus seket dolar lan tondo pengeling eling. Kabeh kontestan sing dinyatakake layak kanggo melu bakal entuk diploma allusive. Hadiah logam mung bakal dianugerahi para pujangga saka negara-negara sing kahanane ngidini.
  • Juri bakal digawe ora kurang saka telung anggota kinerja budaya sing diakoni, sing ditunjuk dening sponsor. Para panitia utawa juri ora bakal cocog karo para peserta. Presentasi kanggo kontes kasebut tegese ana aturan kasebut. Sembarang kedadeyan sing ora bisa ditemtokake sing ora ditemtokake ing basis kasebut bakal ditafsirake lan diselesaikan kanthi eksklusif lan eksklusif dening lembaga pengelola kontes kasebut.
  • Keputusan dewan juri bakal dadi final lan geguritan para kontestan bakal dadi duweke para penyelenggara, sing bebas ngasilake maneh. Penghargaan kasebut, utawa salah sawijine, bisa dinyatakake batal utawa dibagi, miturut keputusan hakim. Penting banget yen sampeyan ana ing acara kasebut kanggo nampa saben hadiah sing diwenehake ing telung papan pisanan.
  • Jeneng para pemenang bakal diumumake ing sekitar Mei 2016 lan upacara penghargaan dianakake ing dina Jumuah, 20 Mei 2016, ing upacara ing Auditorium "Manuel Artime", 900 SW 1 st., Miami, jam 10 : 00 ing tanggal kasebut.

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.