Kompetisi sastra internasional ing wulan Mei

Kompetisi sastra internasional

Yen sadurunge kita nggawa sampeyan telu lomba sastra nasional dijadwalake wulan Mei iki, saiki kita nggawa sampeyan acara sing padha nanging internasional. Yen sampeyan seneng nulis lan sampeyan ngaturake dhewe, priksa manawa priksa iki kompetisi sastra internasional ing wulan Mei, bisa uga kamenangan sampeyan ana ing salah sawijine.

III GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ HADIAH KANGGO JURNALISME (COLOMBIA)

  • Jenis Kelamin: Jurnalisme
  • Hadiah: Diploma, patung lan telung puluh telu yuta peso Kolombia ($ 33.000.000)
  • Mbukak kanggo: ora ana larangan
  • Entitas sing ngatur: Yayasan Gabriel García Márquez kanggo Jurnalisme Ibero-Amerika Anyar (FNPI)
  • Negara entitas sing nelpon: Kolombia
  • Tanggal tutup: 11/05/2015

Bases

El "Penghargaan Jurnalisme Gabriel García Márquez" dipilih kanthi tujuan ngenali lan nyengkuyung, sajrone owah-owahan jurnalisme sing jero, telusuran keunggulan, inovasi lan koherensi etika saka pihak wartawan sing makarya lan nerbitake kanthi rutin ing basa Spanyol lan Portugis kanggo masarakat Amerika, Spanyol lan Portugal.

Penghargaan internasional iki saka Yayasan Gabriel García Márquez kanggo Jurnalisme Ibero-Amerika Anyar (FNPI) Bisa uga amarga dhukungan saka aliansi ing antarane kutha Medellín, Kolombia, duwe komitmen kanggo bebas ngucapake lan ngormati kamardikan para wartawan, lan kalebu Kantor Walikota Medellín lan perusahaan Grupo Sura lan Bancolombia. Sampeyan uga bisa amarga dhukungan permanen sing ditampa FNPI kanggo program lan proyek saka sekutu institusi, Organización Ardila Lülle (OAL).

Ora ana sekutu, rekan utawa sponsor sing melu intervensi ing peraturan, woro-woro utawa manajemen Award, sing dadi tanggung jawab eksklusif lan independen saka FNPI, kanthi bimbingan Dewan Pamrentahane, kanthi kolaborasi juri otonom, kalebu wartawan. saka macem-macem negara.
Aturan kasebut, disetujoni dening Dewan Pamrentah FNPI, minangka peraturan sing ditrapake kanggo ngumumake kaping telu Award, sing ditindakake ing 2015.

kategori:
Hadiah kasebut bakal dianugerahi ing salah sawijining kategori pangenalan babagan keunggulan lan ing patang kategori kompetisi.

  • Kategori pangenalan keunggulan:
    Dewan Pamrentah, kanthi njupuk keputusan sing tetep, bakal milih dadi pemenang - Tanpa finalis - jurnalis utawa tim jurnalistik kamardikan, integritas lan komitmen kanggo cita cita layanan publik ing jurnalisme, sing pantes disorot lan ditetepake conto kanthi kabeh lintasan kasebut utawa kanggo kontribusi luar biasa kanggo nggoleki kebenaran utawa kemajuan jurnalisme.
  • Kategori Kontes:
    Ing mode kompetisi, Hadiah kasebut bakal dianugerahi karya jurnalistik sing diterbitake kaping pisanan ing basa Spanyol utawa Portugis antara tanggal 1 April 2014 lan 31 Maret 2015.
    Karya saingan kudu ndhaptar ing platform Hadiah antarane Jumuah, 6 Maret, lan Senin, 11 Mei 2015.
    Karya sing diajukake menyang kompetisi yaiku dievaluasi ing papat kategori:
1. Teks
Kanggo panulis karya jurnalisme ditulis paling apik, diterbitake ing koran utawa majalah, uga dicithak lan digital, ing basa Spanyol utawa Portugis, sing cocog kanggo laporan, riset lan narasi crita.
2. Imagen
Kanggo panulis karya fotografi, video utawa visualisasi prastawa paling apik, sing misuwur kanthi efektifitas informatif lan estetis ing panggunaan gambar minangka basa penting crita babagan prastawa kanthi nilai jurnalistik.
3. Cobertura
Kanggo wartawan utawa tim sing wis ngasilake bagean saka karya informatif minangka bagean paling apik utawa set potongan jurnalistik kanthi kesatuan topik lan perawatan editorial, kanggo nglaporake, nerangake, nututi lan sesambungan karo pamirsa babagan acara utawa proses warta saiki kanggo kepentingan umum, sing luwih becik ditindakake ing wates sing cepet lan dilaporake nggunakake alat jurnalistik paling apik sing kasedhiya.
4. Inovasi
Kanggo jurnalis utawa tim sing wis ngrancang lan ngetrapake inisiatif sing pantes disorot minangka sumbangan sing paling penting kanggo praktik jurnalistik sing luwih apik, amarga pangembangan jinis media, konten, basa, alat visualisasi data lan layanan liyane. , platform utawa aplikasi, uga model partisipasi lan hubungan karo pamirsa.
Anggere padha tundhuk karo ketentuan dhasar, karya-karya sing diterbitake kanthi macem-macem crita, tema, format lan dhukungan, ing media jurnalistik sing digawe kanggo makarya kanthi profesional lan terus-terusan kanggo layanan masarakat umum, bisa ndaftar ing kontes kasebut kategori, apa ana utawa dudu sifat komersial, kayata, kayata: penerbit komersial utawa akademik; koran utawa majalah; saluran, saluran utawa stasiun radio lan televisi; agensi warta utawa pusat investigasi jurnalistik; blog, microblogs, jaringan sosial utawa layanan jurnalistik adhedhasar internet kanthi eksklusif. Konsep sing padha bakal ditrapake kanggo inisiatif inovasi jurnalistik.
Sapa wae sing ngrampungake registrasi, dheweke bakal milih endi saka papat kategori sing pengin karya jurnalistik diajukake menyang kontes kasebut kanggo diadili. Ora preduli, karya sing padha bisa didaftarkan ing luwih saka siji kategori.
Anugrah:
ing pemenang Saka limang kategori kasebut, dheweke bakal entuk diploma, patung lan telung puluh telu yuta peso Kolombia ($ 33.000.000), sing bakal dibayar, sawise nyuda pajak sing ditrapake, kanthi transfer bank menyang akun jenenge. sajrone patang puluh lima (45) dina sawise upacara penghargaan.
Kaloro finalis ing saben kategori kontes bakal nampa diploma lan jumlah reged nem yuta peso Kolombia ($ 6.000.000), sing bakal dibayar kanthi cara sing padha karo hadiah utama.
Pemenang lan finalis bakal diajak lelungan menyang Medellín, Kolombia, kanthi mbayar kabeh biaya, kanggo melu upacara penghargaan lan diskusi lan kegiyatan sing bakal dijadwalake nalika upacara penghargaan kasebut.
Yen karya panulis kolektif dianugerahi utawa dadi finalis, wong sing tampil minangka perwakilan tim kerja bakal diundang menyang Medellín lan nampa transfer dhuwit kasebut. Para panulis liyane sing kasebut ing dokumen registrasi, nganti maksimal sepuluh (10), bisa nampa liwat wakil kasebut diploma sing akreditasi minangka pemenang utawa finalis. FNPI, utawa sekutu utawa sponsor, ora bakal tanggung jawab babagan cara dhuwit kasebut disebarake ing antarane anggota tim.
Registrasi kontestan:
  • ing kontestan Ing patang kategori kasebut, dheweke kudu ndhaptar ing platform registrasi FNPI (www.fnpi.org/premioggm), sajrone wektu sing ditemtokake, nyedhiyakake informasi, dokumen lan bahan sing dibutuhake, sesuai karo aturan kanggo ngirim bahan kanggo saben kategori.
  • Pihak katelu bisa menehi rekomendasi supaya bisa saingan, nyediakake liwat alamat elektronik award@fnpi.org referensi karya lan informasi kontak media utawa penulis, supaya Sekretariat Teknis Penghargaan ngundang dheweke kanggo ndhaptar karya. Mung karya sing wis didaftarkan liwat platform registrasi FNPI sing bakal valid kanggo saingan.
  • Sekretariat Teknis Penghargaan bisa verifikasi karo pelamar utawa pihak katelu informasi sing diwenehake kanggo registrasi utawa njaluk informasi tambahan. Yen ana kasus kesalahan utawa akurasi sing signifikan, diskualifikasi bakal kedadeyan lan yen ana kasus, keputusan kanggo menehi utawa milih dadi finalis bakal dicabut. Informasi kabeh karya sing mlebu tahap pungkasan bakal diverifikasi.
  • Kanthi tumindak registrasi, para kontestan njamin marang penyelenggara Hadiah yen dheweke kabeh duwe hak cipta karya jurnalistik lan inisiatif sing diajukake menyang kontes kasebut utawa sadurunge entuk idin utawa perjanjian sing dibutuhake saka pihak sing duwe kanggo bersaing lan uga ngidini nerbitake lan nyebarake karya-karya saingan, sesuai karo basis kasebut.
  • Karya utawa dokumen sing ditampa ora bakal dibalekake.

Alamat resmi kanggo informasi luwih lengkap:

  • Posisi pos:
    Yayasan Gabriel García Márquez kanggo Jurnalisme Ibero-Amerika Anyar (FNPI)
    Downtown, Calle San Juan de Dios # 3-121
    Cartagena de Indias, Kolombia
    Kode Pos 2117
  • Email: award@fnpi.org
  • Situs web: www.fnpi.org/premioggm

GAME FLORAL AMERIKA HISPANIK kaping 78 (GUATEMALA)

  • Jenis Kelamin:  Puisi, crita lan novel
  • Hadiah:  Presea Emas, Parchment lan Q. 25,000.00
  • Mbukak kanggo:  panulis adhedhasar ing Amerika lan Spanyol
  • Entitas sing ngatur:  Kotamadya Quetzaltenango Guatemala, Amerika Tengah lan Komisi Tetep saka game Bunga Amerika Hispanik
  • Negara entitas sing nelpon: Guatemala
  • Tanggal tutup: 15/05/2015

Bases

Organisasi lan pangembangan kontes kasebut didelegake menyang Komisi Tetep Floral Games, sing bisa ngetokake peraturan lan njupuk keputusan sing dianggep cocog.
Penerimaan karya diwiwiti tanggal 13 September 2014, kanthi nerbitake aturan kasebut lan ditutup tanpa perlu diterusake ing dina Jumuah, 15 Mei 2015 jam 18:00.
Kontes kasebut kalebu cabang puisi, novel lan crita cekak.

  • POETRY: Peserta bisa nampilake koleksi puisi sing ora diterbitake, kanthi tema gratis, kanthi dawa minimal 700 ayat lan maksimal 900 ayat.
  • NOVEL: Novel sing durung diterbitake, kanthi tema gratis, bisa dikirim kanthi dawa minimal 120 kaca lan maksimal 160 kaca.
  • CERITA: Kirimake karya kanthi dawa minimal 15 kaca lan maksimal 25 kaca.
    Gegandhengan karo topik sing padha.

SYARAT:

Karya kasebut kudu ditulis nganggo basa Castilian, supaya bisa melu panulis basa Spanyol, adhedhasar ing Amerika lan Spanyol.

  • Karya sing melu kudu diterbitake.
  • Aja dadi paraphrases utawa terjemahan penulis liyane.
  • Ora sadurunge dianugerahi.
  • Aja tundhuk komitmen editing; sanadyan dicithak utawa disebar ing media fisik utawa elektronik. Karya kasebut kudu ditulis nganggo basa Spanyol lan peserta kudu nampilake kaya ing ngisor iki:

Karya kasebut dicithak ing font asli, Arial sing rolas poin kaping pindho, ing kertas ukuran huruf (8.5 ″ x 11 ″ utawa 21.5 x 28cm.), Wis diikat kanthi tutup, kanthi cabang sing dilebokake, judhul dituduhake karya lan jeneng samaran.

Kudu wajib prentah salinan elektronik ing CD disk kompak, diwenehi label ing sisih njaba nganggo tinta sing ora bisa ilang, ing endi cabang, judhul karya lan jeneng samaran katon.

Bakal diiringi escrow utawa amplop sing ditutup sing ngemot:

  • Lembar sing ngemot data panulis: Jeneng lan jeneng kulawarga, alamat, kewarganegaraan, telpon omah, ponsel, email, lan cathetan biografi ringkes lan fotokopi dokumen identifikasi pribadi.
  • Sampeyan uga kudu nyakup surat komitmen fisik, nuduhake manawa karya sing dikirim mung melu kontes iki.
  • Kanggo cabang novel lan crita cekak, panulis kudu ngiringi sinopsis karya sing ditampilake, kanthi ekstensi lembar ukuran huruf.

Karya kasebut ora bakal dibalekake utawa bukti panrimo bakal dikirim, amarga ing pungkasan kontes, para sing menang ora bakal diobong.

Komunikasi karo para peserta ora bakal dijaga sawise kontes ditutup.

La Penghargaan bakal dianakake tanggal 12 September 2015 jam 19:00 sore, ing Teater Kotamadya kutha Quetzaltenango.

Pujangga utawa panulis sing ora tampil ing upacara penghargaan kanthi otomatis bakal ilang hadiah dhuwit.
Para pemenang bakal diwenehake penginapan lan panganan, uga transportasi saka papan asale menyang kutha Quetzaltenango lan kosok balene, tanpa kalebu kanca, kudu tetep ana ing kutha kasebut wiwit tanggal 11 nganti 13 September 2015 awan, melu ing rapat penulis (indispensable). Kang bakal dianakake nalika esuk tanggal 13.

Hak-hak publikasi lan / utawa royalti sing digawe dening karya sing menang bakal dadi properti Kotamadya Quetzaltenango sing ditrapake kanggo Komisi Tetep Hispanik American Floral Games.
Peserta Kontes tundhuk karo ketentuan sing ana ing aturan kasebut lan sing diterbitake dening Komisi.

Kanggo informasi luwih lengkap:

XV GAME FLORAL "YO TALLO MI DIAMANTE" (CUBA)

  • Jenis Kelamin:  Puisi
  • Hadiah:  Koleksi buku, diploma, buket kembang lan promosi karya sing menang
  • Mbukak kanggo: ora ana larangan
  • Entitas sing ngatur: Pusat Buku lan Sastra Provinsi Guantánamo
  • Negara entitas sing nelpon: Cuba
  • Tanggal tutup: 15/05/2015

Bases

Bisa melu ing bocah-bocah kontes, pemuda, wong diwasa lan populasi umume sing duwe katrampilan kanggo nggawe lirik.
Para kontestan bakal ngirim geguritan, kanthi asli lan rong salinan, sing tema lan strukture sing arep digunakake bebas. Karya kasebut bakal dikirim kanthi data panulis: jeneng lan jeneng kulawarga, kertu identitas, pusat kerja utawa studi lan alamat omah. Naskah kanthi tulisan tangan sing bisa diwaca bisa ditampa.

La resepsi teks Bakal ana ing Pusat Buku lan Sastra Provinsi sing dununge ing Emilio Giró # 951 ing antarane Calixto García lan Los Maceo, wiwit tanggal nerbitake panggilan iki, nganti tanggal 15 Mei 2015.
Para kontestan kudu melu maca umum babagan kerjane, kondhisi sing penting, dina Setu 16 Mei 2015, jam 9:00 esuk, ing Museum Provinsi, sing ana ing Martí esq. menyang Prado.
Bakal saingan ing telung kategori: bocah-bocah (nganti 15 taun), wong enom (wiwit 16 nganti 21 taun) lan diwasa (wiwit 25 taun).

Kanggo saben kategori, pengadilan bakal nganalisa karya kasebut lan bakal menehi telung hadiah lan nyebutake yen pantes. Hadiah kasebut kalebu koleksi buku, diploma, buket kembang lan promosi karya menang kanthi macem-macem ruang media massa.

  • Kanggo informasi luwih lengkap: Telpon 21-328640 utawa 21-327484
    Utawa komunikasi nggunakake email ing ngisor iki: promocioncpll@gtmo.cult.cu

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.