Penguin Random House ngembangake grup penerbitan karo Ediciones Salamandra

Logo PRH lan Ediciones Salamandra

Was dina pungkasan 3 nalika ana warta: klompok Penguin Ramdon House digawe karo Ediciones Salamandra ing operasi sing tujuan kanggo nggabungake minangka rminangka pasar penerbitan paling gedhe ing basa Spanyol ing kene uga ing Amerika Latin. Yaiku, ing jejere Klompok planet, raksasa hebat liyane sing mbantah pie sektor kasebut. Nanging kepiye kahanane, sapa sing dadi protagonis lan kepiye lakon kasebut? Kita waca.

Grup Editorial Random House Penguin

Perusahaan iki, pimpinan publikasi lan distribusi buku nganggo basa Spanyol, minangka bagean saka klompok internasional Penguin Random House, sing didegaké ing wulan Juli 2013 sawise persetujuan antarane grup Bertelsmann (Jerman) lan Pearson (Inggris).

Tujuane yaiku penerbitan buku kanggo kabeh jinis pamaca, kabeh abad lan ing format apa wae -koran, digital utawa audio- ing kabeh negara sing didegake lan dioperasikake. Mangkono, dheweke ngekspor lan nyebarke luwih saka 45 negara ing Amerika Latin, Asia, Eropa lan Amerika Serikat.

En 2014 angsal prangko Edhisi Umum Santillana lan ing 2017 saka Edhisi B. Dina iki dheweke duwe luwih saka Karyawan 1.200 en 40 label penerbitan mandhiri. Kabeh wong ngirim sekitar 1.700 judhul anyar saben taun lan ing katalog ana luwih saka 38 pemenang Nobel lan atusan penulis sing paling dianugerahi lan maca ing saindenging jagad.

Edhisi Salamandra

Edhisi Salamandra diwiwiti minangka penerbit independen luwih saka 10 taun sadurunge digawe, ing taun 1989, nalika Pedro del Carril lan Sigrid Kraus dheweke dadi pejabat anak perusahaan omah penerbitan Argentina Emecé Editores ing Spanyol. Editorial iki diwiwiti kanggo nerbitake ing Spanyol penulis paling apik dana editorial ing Argentina lan, ing wektu sing padha, nggawe garis narasi miturut selera ing pasar Spanyol. Banjur dheweke mutusake tuku kabeh Emecé España, sing wiwit semana diarani Ediciones Salamandra.

Salamandra duwe katalog luwih saka 500 penulis sing kalebu lan disebarake ing macem-macem koleksi miturut segel kayata Narrativa, Ireng, Novela, Narrativa Joven, Biru, Ñ, Català, Kesenengan & Panganan, Grafis lan Letras de Bolsillo.

Apa sing dimaksud

Penguin Random House bakal njaga identitas lan panggilan editorial saka saben prangko. Uga bakal terus diterbitake asli ing Spanyol lan terjemahan menyang Spanyol lan Catalan karya fiksi lan non-fiksi kanggo bocah lan wong diwasa ing kabeh format: hardcover, paperback, pocket and digital, kaloro ebook lan audiobooks. Sigrid Kraus bakal terus dadi direktur editor Ediciones Salamandra.

Tuku iki dening Ediciones Salamandra dening Penguin Random House Grupo Editorial uga nggabungake kabeh penulis Spanyol lan internasional sing wis nerbitake sing disunting dening Salamandra. Antarane, jeneng terkenal kayata JK Rowling, Antoine de Saint-Exupéry, Andrea Camilleri, Jonathan Franzen, Jonas Jonasson, Ferdinand von Schirach, Margaret Atwood, Philip Claudel, Annie Barrows, Mary Ann Shaffer, Amor Towles, Jennifer Egan, Zadie Smith, Nicole Krauss, Mark Haddon, John Boyne, Khaled Hosseini utawa wong Italia Antonio Manzini.

Sumber: Kelompok Omah Random Penguin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.