Buku klasik lan buku pandemi liyane

Ing minggu iki krisis global kanggo viruscorona dodolan, pitakon lan ulasan wis saya rame buku klasik lan ora klasik babagan pandemi lan bencana liyane sing wis ngganggu jagad iki. Bencana Siklus sing nyuda umat manungsa sajrone sejarah lan, kaya saiki, wis dadi sumber Inspirasi kanggo hebat liyane crita sastra. Iki minangka Tinjauan cepet sawetara wong.

The Decameron - Giovanni Boccaccio

Klasik ing antarane klasik, karya iki dening Boccaccio nyritakake babagan sepuluh enom saka Florence, pitung wanita lan telu wong sing, ngungsi wabah bubonic saka 1348, ngungsi ing vila ing negara kasebut. Dheweke bakal ana ing kana patbelas dina lan wektu kanggo mutusake crita adhedhasar giliran saben dina. Lan crita kasebut ana macem-macem jinis, saka erotis lan kebak ingenuity y pangarep-arep nanging uga tragis.

Buku harian taun wabah - Daniel Defoe

Sukses saka sampeyan Robinson Crusoe Iki mbayangke bagean liyane saka karya liyane dening panulis Inggris iki sing urip antawis abad kaping XNUMX lan XNUMX. Nanging judhul iki, suwe-suwe, dadi Referensi saka penulis liyane kaya Camus. Babagan a crita fiksi bab pengalaman wong ing taun 1665, nalika London nandhang telpon Wabah gedhe, wabah pungkasan epidemi iki saka wabah sing suwene setaun. Iki dicritakake kanthi kronologis lan nampilake pengalaman Defoe dhewe nalika isih cilik.

Masque Pati Abang - Edgar Allan Poe

Sampeyan ora bisa kliwat crita iki, salah sawijining crita paling misuwur maestro Del medeni gothic luwih sing dadi panulis hebat ing Boston. Iki diterbitake saiki Mei nanging saka 1842. Crita kasebut kedadeyan ing wilayah khayalan, sing pendhudhuke ngalami a pandemi elek diarani, pati abang, sing saliyane nular kanthi cepet, ngasilake gedhe kelangan getih korbane.

Makmur, sing pangeran kraton iki, lan tanpa preduli akeh sing kedadeyan, mutusake ngungsi karo kanca lan punggawa ing biara. Ing kana, terpencil lan ora peduli, dheweke padha dina karo macem-macem jinis kemewahan, hiburan lan bekal akeh banget. Lan ana ing salah sawijining pangalihan sing diatur, a masquerade, nalika a tamu sing ora kaduga.

Wabah - Albert Camus

Apa playune penulis Perancis paling misuwur lan wis dadi salah sawijining buku sing paling laris ing wektu iki. Dheweke miwiti kanthi nyebutake ukara sing tepat saka Buku harian taun wabahdening Defoe lan disetel ing pungkasan patang puluh taun Abad kaping XNUMX ing Oran. Kutha iki ditutup amarga ora dikarepake wabah pageblug bubonic lan plot nggawe invasi awal maneh nganti epidemi kasebut ilang.

Kuncine ana ing jeru sing dicithak Camus ing duweke pendekatan individu lan kolektif masarakat nalika ngadhepi kahanan kasebut, lan uga ing manungsa saka paraga.

Essay babagan Wuta - Jose Saramago

Judhul liyane penting ing tema sing digawe Saramago ing babagan iki wabah wuta dadakan sing nyebar kanthi cara fulminant. Dikunci ing karantina lan ilang ing kutha, sing lara kudu sinau slamet ing kabeh biaya tanpa ilang ing waras, narik kawigaten para solidaritas lan nglawan tanggapan egois saka wong liya.

Ing jaman panularan - Paolo Giordano

Iki diterbitake tanggal 20 Maret lan ditulis ing wektu nyata kanggo iki panulis lan fisikawan teoretis Italia, minangka epidemi virus corona ing Italia. Wujud kaya saben dina, Giordano (Kesepian nomer utama) nuduhake marang refleksi lan emosi babagan kahanan iki, sing, kabeh, dudu perkara anyar, nanging mbutuhake maneh bakal kabeh bisa ndeleng kita dadi siji komunitas global.

Apocalypse - Stephen King

Sing penting banget ing kene yaiku King, sing judhul kasebut diarani panyebaran virus fluL, digawe kanthi artifisial minangka senjata bakteriologi sing bisa ditindakake, dening Amerika Serikat lan jagad iki, sing nyebabake akeh wong sing tiwas. Anakmu, Joe Hill, propose liyane premis padha ing Fuego, ing endi para protagonis nandhang wabah spora sing nyebabake kobong spontan saka sing lara.

Planet sing ora nyenengake - David Wallace-Wells

Wungu saka kluster fénoména disebabake dening owahan iklim, kalebu ing nyebar hama, panulis nganalisa ing sinyal ana apa konco lan apa sing bakal teka, bisa uga luwih ala. Babagan a telpon siyap-siyap kanggo ngowahi pangowahan kasebut sanalika bisa.

Perang Dunia Z - Max Brooks

Dirilis ing taun 2006, yaiku laris cepet ing Amerika Serikat njupuk dhaptar fiksi ilmiah lan judhul apokaliptik sing paling apik, sing ngasilake akeh buku sing padha karo nir dheweke dadi protagonis. Nanging bisa uga duweke versi film karo Brad Pitt sing dadi pemeran utama.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ramón Aragon Mladosich ngandika

    Aku nyaranake "Dina trifidia" dening John Wyndham ... Salam!

  2.   Gustavo Woltmann ngandika

    Pancen dhaptar sing apik banget. Sawetara wulan kepungkur, aku seneng maca "La pest" dening A. Camus lan minangka buku, kanthi garis sing sederhana, jero lan nembus ing babagan evolusi para tokoh babagan penyakit iki, pancen apik banget.
    - Gustavo Woltmann.