Nganti ketemu sampeyan ing kana, dening Pierre Lemaitre, ing bioskop. Kula nyemak.

Aku ndeleng sawetara dina kepungkur yen dina iki dibukak versi film de Sampek ketemu nang kana, novel saka Pierre Lemaitre, pemenang Goncourt 2013. Lan aku seneng banget amarga aku seneng nalika maca maneh nalika semana. Dadi kanggo mungkasi wulan Juni, aku njupuk maneh review pribadi saengga sapa wae sing durung ngerti judhul panulis Prancis gedhe iki bisa nemokake lan nikmati. Amarga ya, ana akhirat Camille Verhoeven.

Pierre Lemaitre

Lair ing Paris taun 1951, Pierre Lemaitre minangka salah sawijining sing paling gedhe panulis Prancis bergengsi lan misuwur sawetara taun kepungkur. Dikenal ing saindenging jagad lan entuk sukses paling gedhe karo pulisi kasebut sekecil kecerdasane lan crita sing hebat banget. Camille Verhoeven (Irene, Alex, Rosy & John y Camille), minangka penulis judhul liyane kayata serem Klambi panganten, Telung dina lan urip o Sumber daya sing ora manusiawi.

Sampek ketemu nang kana

Ing taun 1914, ora suwe sadurunge dheweke ditembak amarga khianat, sanajan dheweke direhabilitasi mengko, prajurit Prancis Jean Blanchard nulis: «Aku menehi sampeyan janjian ing swarga, ing endi muga-muga Gusti Allah nglumpukake kita. Sampek ketemu nang kana, bojoku sing tak tresnani ... ». Lan panganggit novel iki, Pierre Lemaitre, matur nuwun pungkasane amarga wis nyilih ukara kanggo judhul kasebut, uga ngaturake buku kasebut marang para prajurit kabeh warga negara sing gugur ing Perang Dunia Pertama. Sing penting uga minangka pajeg, sing dipersonalisasi karo telung prajurit protagonis liyane, saben telung karakter luwih dielingi lan beda rejekine.

Sampeyan isih duwe kekarepan yen terus, ora mung kanggo terus ngancani para protagonis (utamane Albert Maillard sing obah), nanging ora mandheg nikmati lan ngujo gaya cairan, kebak kebangisan lan dialog sing apik banget, lan momen sing meh ora nyata dikandhani kanthi humor lan ironi sing luar biasa. Kasunyatane, ing pirang-pirang kesempatan, sampeyan ora bisa ngindhari eseman sing ngerti, lucu utawa seneng banget ing tengah-tengah drama lengkap.

Skenario paling ala sawise Perang Agung sing ngancurake, korbane - kajaba warga sipil - uga akeh prajurit sing slamet, amarga sing tiwas ing pertempuran dadi pahlawan. Paraga utama yaiku telung prajurit sing isih urip.

Pribadi

Henri D'Aulnay-Pradelle

Letnan D'Aulnay-Pradelle Iki minangka elemen perawatan manawa panulis wis jelas nuduhake sampeyan minangka cilik, khianat, angel lan ambisius tanpa ukuran utawa gangguan. Dheweke minangka wong ala sing ora duwe pilihan, nanging seneng sampeyan amarga sampeyan ngerti bakal entek banget, riffraff sing kaya ngono ora bakal diukum sanajan saka tangan para panulis sing paling ora bisa diprediksi. Wiwitane, patang dina sadurunge gencatan senjata ing taun 1918, lan kanggo menang medali sing ilang, dheweke mrentah manuver sing ora perlu lan ora ana artine kanggo anak-anake njupuk level lapangan.

Kanggo iki, dheweke ora ragu-ragu mateni wong loro saka mburi lan terus karo wong loro liyane sing njupuk kauntungan saka tiba cangkang. Siji ditolak menyang bolongan lan dikubur urip nalika mbledhos. Prajurit liyane, sing lara banget ing sikile lan rusak banget amarga pecahan rahang ngisor, bisa nylametake dheweke lan nylametake nyawane. Saka kana, hubungan antarane dheweke bakal dadi kekancan sing unik lan kuat.

Albert maillard

Albert, sing ditulungi, bakal masrahake awake dhewe kanggo ngluwari, Edouard Pericourt, kanthi nolak awake dhewe tanpa kendel, pengorbanan lan rasa matur nuwun tanpa wates kanggo utang urip sing kudu sampeyan utangake. Persahabatan kasebut bakal mbantu dheweke ngatasi trauma ndeleng apa sing wis ana sawise kelangan kulit ing perang. Lan apa sing dadi masarakat, sing isih ana kasusahan, munafik, kontras kelas, rasa iri, ambisi lan laku cabul, sanajan semangat ningkatake, wani lan ngarep-arep, iman, percaya lan percaya uga tetep ana. Delusi.

Paling apik, kabeh beda. Albert asale asor, isin, Ora keweden, gugup lan ora kuwatir, nanging dheweke nuduhake kabecikan lan welas asih tanpa wates lan bakal nindakake apa wae lan kepiye kanggo kancane Edouard, sanajan nalika ana ing ngarep dheweke meh ora kenal. Katrangan iki mesthi diiringi komentar lucu saka ibu sing durung nate kita deleng, nanging saka ngendi kita maca pikirane babagan karakter putrane sing ringkih sing, nanging bisa uga paling wani ing kabeh karakter.

Edouard pericourt

Edouard saka kulawarga sing sugih, putra saka bankir sing sukses kanthi sesambetan sing kuat ing pamrentah lan karo sapa dheweke mesthi memungsuhan amarga salah paham lan nyepelekake pribadine sing mbrontak, edan, ngimpi lan eksentrik. Nanging, dheweke uga duwe adhine sing adores. Dheweke minangka seniman kanthi hadiah khusus kanggo nggambar, nanging kanthi jiwa lara banget amarga sensitif dheweke, lan pungkasane, nesu banget amarga lara lan kecanduan nglawan.

Apa sing nyawiji

Intine yaiku Edouard ora pengin ngerti apa-apa bab kulawargane lan malah luwih sithik maneh., luwih kanggo bapakne tinimbang kanggo tatu sing elek sing wis ditinggalake tanpa pasuryan lan dheweke ora pengin ndandani awake dhewe. Albert ora bakal ngerti, nanging dheweke bakal nampa lan ngrawat dheweke, pisanan ing rumah sakit lapangan lan banjur nggampangake pindhah menyang Paris kanthi identitas prajurit sing tiwas ing penipuan lan tindak pidana sing bakal ditindakake.

Wiwit umur Albert, bakal dadi emosi lan saraf sing terus-terusan dheweke meh bakal ngrampungake dheweke nalika Edouard, sing ketagihan pertama morfin lan mengko dadi heroin lan ora nate ninggalake apartemen sengsara sing dienggo bareng, idee scam sing gampang banget. Kabeh njupuk keuntungan saka gelombang semangat, patriotisme sing luwih parah amarga kemenangan lan obsesi sing lara (lan uga salah) panguwasa kanggo ngurmati para pahlawan perang kanthi ngusulake kompetisi monumen ing memori. Salah sijine sing bakal kecurangan yaiku bapakne dhewe.

Ing wektu sing padha, Letnan Pradelle, sing uga asal usul sugih, nanging wis entuk kekarepan: prestise lan bandha ditambah karo bebrayan Madeleine Pericourt, mbakyune Edouard, amarga kahanan percaya dheweke wis seda, nanging kepengin nemokake dheweke lan dikubur ing pantune kulawargane. Madeleine uga bakal nemoni Albert, sing bakal nemoni masalah sing paling gedhe amarga dheweke, miturut panjaluk Edouard, ngandhani babagan sedane sing bakal ditindakake.

Pradelle tanggung jawab kanggo perusahaan sing ngatur pencarian, nemokake lan transfer prajurit tiba ing macem-macem ngarep kuburan lan nekropolis anyar sing dibangun kanggo tujuan kasebut. Nanging, minangka wong nakal sing sampurna, cara dheweke paling ala lan ora sopan, bisa dadi tragedi sing luwih nglarani: kelangan mayit utawa mutilasi sing bakal dilebokake ing peti sing luwih cilik kanggo ngirit biaya, kebingungan ing identitas utawa mung mindhah peti mati kosong utawa kebak.

Bakal nggunakake mitra sing ora kompeten, tenaga kerja murah lan buta huruf lan kolusi panguwasa Matur nuwun kanggo hubungan apik bapak mertua sampeyan. Nanging, sing pertama iki entuk bener lan ngerti persis jinis kelinci kasebut. Pradelle bakal nglarang tanpa ukuman nganti dheweke mlebu pejabat abu-abu, diremehake kabeh amarga jujur, sing mambu ing kono lan nerbitake laporan sing ngancurake sing bakal nemokake proses kesuwur kasebut.

Struktur

Kahanan sing beda-beda kanggo kabeh paraga gegandhengan karo a struktur sing sukses lan irama sing apik ing plot, ing endi intrik sing paling gedhe lan terus-terusan yaiku kanggo ndeleng apa Albert lan Edouard bakal sukses ing scam kasebut (lan pengin ora ditemokake). Uga yen kulawarga Edouard bakal ngerti manawa anake isih urip, apamaneh nalika Albert hubungane karo dheweke, nyambut gawe kanggo bapake lan tresna karo salah sawijining pembantu wanita ing omahe, lan, kaya sing dakkandhakake sadurunge, yen Pradelle diwenehi tuladha sing apik.

Pungkasan bisa uga mung siji lan ana epilog sing rampung ing pinggiran lan godhong mbukak dalan. kanggo karakter sekunder liyane sing wis muncul, kayata putri cilik saka randha penyewa ing omah sing dipanggoni Albert lan Edouard, lan sing nggawe kekancan minangka spesial nalika obah, utamane karo Edouard.

Dadi ...

rasane yen wis rampung yaiku maca novel sing apik, dudu sejarah, perang utawa picaresque, nanging kabeh ana ing wektu sing padha lan biasane ditulis. Iki nyenengake, gerakan, hiburan lan intrik. Sampeyan ora bisa njaluk liyane. Aja ragu-ragu kanggo nemokake.

Film kasebut

Nominasi 13 César Awards lan pemenang 5, disutradarai dening aktor lan direktur Albert Dupontel lan bintang lintang Buenos Aires dening Nahuel Perez Biscayart, lan liya-liyane. Karo nutul saka El phantom opera o Moulin Rouge, film kasebut pindhah ing antarane teater boneka lan surealisme.

Kanggo nyorot desain produksi lan kostum, kanthi pangenalan khusus kanggo karya tukang saka Cécile Kretschmar, sing nggawe luwih saka 20 topeng digunakake dening paraga utama. Muga-muga bisa dadi pajeg sing apik. Kita bakal ndeleng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.