Kesalahan éjaan sing paling umum

kesalahan ejaan

Bayangake yen sampeyan wis miwiti resume. Utawa surat panutup. Bangga, sampeyan dikirim menyang wong sing tanggung jawab kanggo pilihan amarga sampeyan nganggep duwe profil sing digoleki. Wong sing nampa, maca resume lan kesengsem. Mung sing digoleki. Dadi, lanjutake maca surat kasebut lan… ing ngisor iki minangka pesen matur nuwun kanggo pencalonan nanging nolak kanggo menehi proyek. Ana apa? Asring, kesalahan ejaan digawe tanpa sadhar, lan dheweke bisa duwe utawa ora duwe kerjaan; kanggo pass utawa ora subyek; utawa malah menehi gambar sing apik.

Ing jaman biyen, sing pancen dianggep "panulis" ngerti nulis lan ora nate salah eja. Nanging dina iki sampeyan bisa nemokake buku sing diterbitake, kanthi pangarang sing padha utawa dening penerbit, sing duwe kesalahan ejaan sing umum. Lan apa iki? Dina iki kita ngomong babagan kabeh. Kanthi cara iki sampeyan bakal sinau supaya ora setya!

Kesalahan Ejaan sing umum: Aja Nggawe!

Kesalahan Ejaan sing umum: Aja Nggawe!

Apa ing lapangan kerja, ujian, surat lamaran utawa teks sing ngurmati awake dhewe, yen ora pengin menehi gambaran sing ala, ora mung kudu ngrampungake rincian kertas, cara nulis utawa teks. Uga sing iki ora duwe kesalahan éjaan.

Lan, sampeyan kudu ngerti apa sing biasa ditindakake kanthi komitmen supaya ora kelakon karo sampeyan. Supaya cathetan.

Koma pisah

Iki minangka kesalahan sing umum banget. Sanajan luwih normal ndeleng ing teks sing ditulis dening Amerika Latin, sing sejatine yaiku ing Spanyol kita uga bisa nyekel mania iki, lan kudune bisa dibasmi kaya sing bisa ditindakake. Wiwit cilik, dheweke mulang manawa ukara duwe subyek lan predikat. Dheweke, kanthi cara, pasangan. Lan akeh sing negesake misahake koma.

Contone:

Resep roscón de nata minangka salah sawijining resep paling apik ing Spanyol.

Ukara kasebut apik. Kajaba koma pamisah sing mateni kabeh. Sing bener?

Resep roscón de nata minangka salah sawijining resep paling apik ing Spanyol.

Ora koma. Amarga sampeyan ora bisa misahake subyek saka predikat, ana sing salah.

Endi tilde?

Kesalahan éjaan liyane sing umum nalika nulis yaiku ora nglirwakake yen pas duwe aksen. Sampeyan bener. Kajaba iku, sampeyan kudu eling yen tembung kriya ing wektu kepungkur biasane tembung akut amarga pungkasane nganggo aksen ing suku kata pungkasan. Lan kita wis ngerti tembung akut mesthi duwe aksen yen pungkasane ing -n, -s, utawa vokal. Mangkene: dheweke katon, kedhip, aku ngomong, aku ngambung, aku manthuk, aku tundhuk ... dheweke bakal duwe aksen. SELAMANI.

Kasunyatan manawa dheweke bakal mbuwang sampeyan

Nyenengake ya? Nanging bisa uga ora pati penting yen sampeyan duwe kerja utawa ora. Amarga ya, kayane "rampung" lan "rampung" padha, nanging nyatane ora.

Contone:

PR wis rampung / PR mengko

Siji-sijine sing mbedakake rong ukara iki yaiku "h" (lan sing ilang saka "kumandhang"), bener? Nanging, tegese ukara loro kasebut beda-beda.

  • Siji tangan, "PR rampung" tegese sampeyan wis ngrampungake tugas sing sampeyan lakoni, yaiku, tembung kriya sing kudu ditindakake.
  • Nanging, "Aku kangen PR" tegese sampeyan wis "mbuwang" peer sampeyan. Kanthi tembung liya, manawa sampeyan "mbuwang" ing sampah, sing wis dibuwang ...

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora ateges padha. Nanging minangka salah sawijining kesalahan ejaan sing paling umum.

Kesalahan ejaan: Ndhuwur kabeh / Ndhuwur kabeh

Kesalahan ejaan: Ndhuwur kabeh / Ndhuwur kabeh

Sadurunge, RAE ngidini sampeyan nganggo mantel, amarga ngerti manawa ditulis bebarengan. Saiki, sampeyan kudu nulis kanthi kapisah. Ya ngapa mantel kasebut sejatine dadi sinonim kanggo jas. Lan yen sampeyan nggunakake ing tembung, kayata:

Aku seneng vanilla ...

Wong bakal mikir manawa sampeyan duwe jas vanila, nanging sampeyan ora pengin nuduhake manawa sampeyan seneng banget karo jas vanilla.

Dadi, yen sampeyan pengin nyelehake barang sing dudu sinonim kanggo jas, bakal kapisah.

Sisih sing ora pindhah "saka bagean liyane"

Kesalahan éjaan liyane sing umum, lan nyatane katon sanajan panulis wis mantep, yaiku nulis kanthi kapisah; tegese "pisah." Uga, Sanajan tembung kasebut tegese "pisah", sing sejatine nulis yen kudu nyawiji kabeh.

Saiki, ana "pisah" liyane sing bisa uga dipisahake, nanging amarga tembung kasebut dhewe ora ateges padha karo tembung sing kapisah. Iki minangka rong tembung sing tumindak dhewe.

Kesalahan ejaan: Napa, kenapa, kenapa, kenapa

Kita durung tetep, nanging sejatine ana papat sebab, utawa kenapa, utawa kenapa. Lan saben wong beda-beda, mula panggunaan kasebut kanthi cara tartamtu. Kepiye sampeyan ngerti sing arep digunakake? Nah:

  • Napa: Biasane digunakake ing ukara pitakon, nanging ora ateges sampeyan kudu nggunakake tandha pitakon, bisa uga ora langsung. Contone: Napa sampeyan ora nate nyeluk aku? / Aku pengin ngerti sebabe sampeyan ora nelpon aku.
  • Amarga: biasane wangsulan ing ndhuwur. Napa sampeyan nindakake perkara? Amarga ... Sing ditindakake yaiku nggawe pangertene ukara sing bakal nerangake apa-apa.
  • Kenapa?: iki mesthi biasane diiringi artikel tartamtu utawa ora mesthi. Napa, kenapa ... Lan apa tegese? Sampeyan bisa ngganti kanthi "sebab." Contone: Aku ora ngerti sebab polah tingkahe (aku ora ngerti sebab polatane).
  • Amarga: Kaya sing wis dakkandhani sadurunge, kanthi pisah lan adoh, kenapa bedha lan tanpa accentuation nuduhake rong tembung sing beda sing tumindak beda tinimbang sing kita pikirake.

Kesalahan ejaan: Titik "cadhangan" sawise tandha tanya utawa tandha seru

Titik "sisan" sawise tandha tanya utawa tandha seru

Mesthi sampeyan wis ngerteni iki luwih saka sepisan. Utawa sampeyan wis nindakake dhewe. Yaiku babagan ukara ing antarane pitakon utawa ing antarane exclamasi lan sawise ditutup, pasang wektu. Kuwi:

Ngendi sampeyan ujar bakal udan?

Ya Allah, piye cah wadon kuwi!.

Sampeyan ngerti iku salah ejaan sing serius. Amarga titik tandha pungkasan lan tembung panguwuh pungkasan wis tumindak minangka periode. Ora prelu dilebokake maneh. Nanging, Masalah gedhe liyane sing muncul yaiku, nalika ukara, tandha tanya utawa panguwuh banjur diwiwiti nganggo huruf kapital amarga titik wiwitan dipercaya bakal mandheg. Kaya ngono:

Aku wis, nanging kenapa aku kudu nganggo iki?

Maneh, kita nemokake salah sawijining kesalahan éjaan sing paling umum, amarga ing wektu iki, periode ¿utawa ¡ora ateges mandheg kanthi lengkap. Iki minangka titik tanpa luwih, ora tumindak supaya sampeyan kudu menehi huruf kapital.

Dadi: Ya aku pengin, kenapa aku kudu nganggo iki?

Lan iku mung jerami pungkasan yaiku nggawe "loro dadi siji":

Aku wis, nanging kenapa aku kudu nganggo iki?

Dadi tulisen kanthi apik. Iki ORA rampung.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Artikel sing apik. Aku wis nggawe sawetara kesalahan, sing ana koma lan suwene suwene, matur nuwun sanget kanggo koreksi.
    - Gustavo Woltmann.

  2.   Ricardo VMB ngandika

    Subyek tandha tanya lan tandha seru ing tengah ukara iku menarik. Aku wis maca ing buku ejaan liyane sing nulis kanthi huruf cilik sawise tandha tanya utawa tanda seru, sampeyan kudu nggunakake koma. Tuladha: Aku, nanging kenapa aku kudu nganggo?

    Apa kudune ora nggunakake tilde ing "ya"? Amarga negesake, dudu sarat lan tuladha sing diwenehake, dheweke nulis tanpa tandha aksen.

bool (bener)