Napa kita seneng buku?

Sajrone taun iki kita nggunakake wektu kanggo nulis babagan apa wae sing ana gandhengane karo sastra: buku anyar, dhaptar klasik, panganggit sing ora dingerteni, puisi rahasia. . . lan kita nindakake amarga kita seneng lan semangat banget; Nanging, kadang kita kudu bali menyang asale kanggo takon apa sejatine alesan kenapa kita seneng buku supaya bisa menehi inspirasi marang wong-wong sing isih nolak navigasi kaca sing dadi karpet sihir paling apik menyang donya lan karakter anyar.

Dheweke minangka sumber ilmu

Buku dudu crita-crita sederhana, nanging kanthi langsung utawa ora langsung, dheweke bisa nyedhot ilmu anyar ing wektu sing padha supaya bisa nyenengake lan njebak kita ing kaca kasebut. Beda karo kelas ing SMA sing sampeyan ora nate nggatekake, maca tegese mlebu ing macem-macem bagasi, ing wektu sing beda-beda, kutha, karakter lan sensasi sing sampeyan pilih. Sanalika, kita sinau nulis kanthi luwih apik lan nambah kosakata; Apa maneh sing bisa dijaluk?

Ayo lelungan

Apa sampeyan pengin ngunjungi India? Lan nyelup menyang kastil Skotlandia saka Abad Pertengahan? Utawa ora, luwih becik numpak prau menyang Laut Kidul. Sembarang pemandangan ing jagad iki cocog karo buku, karakter saka kabeh jinis, kahanan sing nyata kaya sing ora bisa dibayangake sing dadi kaca pangimpi lan sensasi.

Olahraga otak kita

Sawijining buku ngemot crita, yen ditulis, mbutuhake perhatian kanggo mbayangke bayangan lan nggawe kita lelungan, nangis, ngguyu, dolanan utawa seneng banget kaya sing dikarepake. Kemampuan kanggo mbayangake lan konsentrasi sing dibutuhake nggawe kita luwih bahagia lan terus ngrangsang otak.

Apa murah

Buku iki minangka salah sawijining produk sing umure wis lawas, mula kita seneng, bisa uga amarga lelungan sing dawa ditindakake, amarga akeh rahasia sing disimpen utawa, bisa uga amarga amarga wis ditemokake ing toko liya sing crita isih didol nganti rong euro. Buku minangka kosok baline sing murah sing bisa diwaca lan diwaca maneh nganti pungkasan jaman.

Dheweke nggawa tuwuhing pribadi. . . lan profesional

Ing istilah praktis, sawijining buku mesthi bakal mbantu sampeyan ing level kerja; ngopo Amarga buku kalebu aspek-aspek eksistensi manungsa lan mesthi ana lapangan sing bisa diwaca babagan gegayuhan. Sabanjure, maca buku tegese sinau babagan prekara kita dhewe, sing bakal luwih produktif.

Sampeyan bisa nggawa dheweke terus

Ora ana wifi? Aja kuwatir, sampeyan bisa nggawa buku terus; menyang bandara, menyang kereta bawah tanah, ing tengah alas, menyang jebakan paling jero ing Bumi.

Nggawe sampeyan lali masalah

Buku ora ngidini kita uwal saka crita liyane, lali karo masalah sing ana ing sekitar kita. Kajaba iku, buku malah bisa mbantu ngatasi masalah kasebut lan ndeleng urip kanthi beda-beda.

Mbukak pikiran

Buku Abad Pertengahan

Maca buku tegese ngerti sudut pandang liyane, pangarang, tokoh sing sesambungan ing crita lan uga ide sampeyan, luwih-luwih yen sampeyan ndeleng ide sampeyan ditampilake ing crita amarga sampeyan ngerti dhewe, amarga wis mbantu sampeyan sing anyar muncul. Jagad kertas ing ngendi kabeh perspektif bisa cocog.

Dheweke nggawe kita luwih kreatif

Kaping pirang-pirang kita nyoba ngandhani, nanging ora bisa, aku mikir amarga wedi nggawe wong bodho utawa manawa jagad mikir yen kita edan. banjur sampeyan wiwit maca buku lan sampeyan ngerti yen penulis ora ngucapake visi jagad, main karo sing maca, nulis topik lan crita sing durung nate dingerteni sapa wae. Lan mesthine, sampeyan bakal ngerti manawa sampeyan uga bisa nindakake apa wae sing sampeyan pikirake.

Alesan nyembah literatur bisa uga ora ana enteke; Apa sampeyan bisa nulungi kita kanthi menehi alasan dhewe kanggo seneng buku?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)