Kenangan wong galak

Kutipan saka Bebi Fernández

Kutipan saka Bebi Fernández

Kenangan wong galak yaiku novel saka panulis Valencian Bebi Fernández —Ms. Aku ngombe. Diterbitake ing wulan November 2018, iki minangka debut penulis ing genre iki, lan teks sing mbukak bilogihe Alam bébas. Lakon kasebut kalebu topik sensitif kayata perdagangan wanita lan kekerasan seksual. Fernández nggunakake basa langsung lan terbuka kanggo mbukak kasar saka jagad iki lan kepiye korban dirampok kebebasan lan kepeksa nindakake tumindak ora sopan lan kejem.

Kangen Bebi yaiku feminis sing nggunakake jejaring sosiale —Twitter lan Instagram— kanggo aktif nulungi tujuan iki. Kanggo dheweke, penting banget dheweke ndidik awake dhewe babagan kesetaraan gender lan feminisme. Akibate, ujar: "Kita pancen ngowahi masyarakat liwat internet. Jaringan sosial minangka mesin pendhidhikan kasar kanggo generasi sawise saya ”.

Ringkesan saka Kenangan wong galak

Kuciwo sing gedhe

Ing musim panas 96-sawise limalas taun bareng-, Jacobo lan Ana ngenteni anak mbarepe. Dheweke kangen yen titah kasebut lanang, supaya mbesuke dheweke bakal njupuk bisnis kulawarga (perdagangan narkoba), proyek sing ora cocog kanggo wanita. Nanging, Sawise lair, wong kasebut rumangsa kabeh rencana bakal ilang: jebule wedok.

Jagad angel

Bayi iku dibaptis Kassandra —K—. Dheweke saya gedhe ing tengah lingkungan macho khas ing ngendi wanita mung ngurus omah. Wanita enom sing ayu - kanthi watak angel lan yakin kanthi jelas - duwe pendhidhikan mendhung sing bapake nyebabake luwih sedhih tinimbang seneng.

Nalika K umur 19 taun, Jacobo dipateni. Acara sing bisa ateges metu saka jagad sing elek banget kanggo wanita enom kasebut, nyebabake kahanan sing ala banget.

Kasunyatan anyar

Bos kasebut dibubarake dening salah sawijining mafia sing ditindakake, kabeh amarga akumulasi utang sing signifikan. Sanajan ana anggepan manawa "komitmen" kasebut rampung sawise matine Jacobo, Emil, pimpinan kelompok kriminal kasebut, nuntut K lan ibune mbayar dhuwit kasebut.

Loro-lorone, tanpa dhuwit, ngirimake dhawuhe para pelaku supaya njaga awake dhewe. Amarga, K kudu kerja dadi resepsionis ing salah sawijining brothel, nganti rekeninge dibales.

Prostitusi lan penganiayaan wanita

Ing lapangan iki, K nyekseni kasunyatan sing ala lan angel banget: puluhan wanita dianggep budak ... diantemi lan dilecehake saben dina. Dheweke minangka wong asing sing diapusi karo premis "masa depan sing luwih apik kanggo model." Dheweke diculik, dicopot saka kabeh kontak karo wong sing dikasihi lan kepeksa dadi pelacuran kanggo mbayar "utang" lelungan sing ngidini dheweke tekan "tanah sing dijanjekake."

Resistencia

Saben dina saben dinane, Emil lan kanca-kancane - "wong es" - kabeh wanita diremehake. Nanging, ora ana siji-sijine sing putus asa. K ora gelem dikalahake dening mafiamula dheweke mutusake mlebu ing kelas pertahanan diri. Kayane kaya ngene teka ing gym Ram, ahli krav magá enom sing apik, sapa sing menehi arahan marang dheweke ing seni bela dhiri iki.

Sambungan

Antarane K lan Ram ana hubungane langsung, Nanging, dheweke nolak tresna. Wanita enom nggawe penyimpangan kaya ngono marang pria, mula dheweke angel percaya karo dheweke. Kanggo bagean kasebut, Ram uga ora gampang urip, lan ngerti cara ngenali penyalahgunaan, mula ati-ati nalika nyedhak. Said nexus nggabungake gambar kahanan kasebut Saka seri liyane kedadeyan angel lan ora samesthine sing nyebabake asil kasebut.

Analisis saka Kenangan wong galak

Dhata dhasar novel

Kenangan wong galak duwe total 448 kaca, dipérang dadi 14 bab kanthi isi sedhengan. Yaiku diriwayatake ing wong katelu; Fernández nggunakake a basa sing jelas lan kuwat. Plot kasebut dibukak ing a irama cairan sing saya tambah nganti denouement.

Pribadi

Kassandra

Dheweke dadi wanita enom sing ayu, kanthi kulit putih lan mripat ijo sing mrengut karo kaendahane. Dheweke tuwuh ing lingkungan sing ala, dikepung karo tumindak ilegal lan wong kejem sing nglarani dheweke wiwit cilik. Nanging, nduweni kekuwatan sing gedhe; Semangat sing ora bisa dilalekake ngidini dheweke ngadhepi kanthi wani urip sing nyentuh dheweke sawise sedane bapakne. Dheweke ora bakal istirahat nganti keadilan rampung kanggo awake dhewe lan korban korban Icemen.

Ram

Dheweke minangka pamilik balap campuran enom ing gym tinju. Wis pirang-pirang taun praktek krav magá. Sanajan dadi instruktur, duwe teknik sing paling mbebayani lan nyebabake. Sawise ketemu karo K, dheweke kaget banget, nanging uga kuwatir babagan kesejahteraane sawise ngerti serik bruises ing kulit. Tanpa dingerteni, kasunyatan manawa wis pas karo dheweke uga bakal ngancam nyawa.

Paraga liyane

Panganggit ngatur kanthi rinci kanthi jero paraga, sing masing-masing duwe bobot sing padha, ora ana "pangisi". Fernández negesake khusus babagan crita wanita brothel. Ing antarane kalebu: Katia, Bruna, Marcela, Maisha, Polina lan Aleksandra; kabeh bocah-bocah wadon manca enom, sing nyritakake urip ing saindenging plot.

Tema

Biologi Liar

Biologi Liar

Bebi Fernández ngutarakake swarane lan menehi conto sadurunge babagan perdagangan manungsa lan gedhene eksploitasi seksual sing ditindakake. Sanajan crita fiksi, nuduhake kasunyatan sing angel yen akeh wanita urip ing Spanyol. Kanggo panganggit, masarakat nolak kahanan iki; Ing babagan iki, dheweke negesake: "Aku pengin menehi masalah kanggo masalah khusus iki amarga kasepenku katon brutal."

Curiosities

Ing kariré dadi kriminal, panganggit wis nyekseni konsekuensi parah saka perbudakan seksual. Dheweke nolak barbarisme iki sing nyebabake dheweke nyekel kabeh karya seni sastra kasebut. Pengalaman karo kriminal kasebut, dheweke ujar: "Aku ngerti cara kerjane lan ora ana hukum utawa larangan sing ngalangi. Iku mung bakal nggawe konsumen dadi entek ”.

Dheweke nganggep manawa pendhidhikan penting kanggo mungkasi mafia lan struktur kriminal kasebut. Gegayutan karo iki, dheweke ujar: "Pendidikan babagan nilai, kecerdasan emosi lan empati, yaiku dudu pilar dhasar, nanging dhasar sing solusi kasebut tetep ana masalah jangka panjang kekerasan tumrap wanita ”.

Babagan panganggit, Bebi Fernández

Bebi Fernández, dikenal karo jeneng samaran Srta. Bebi, lair ing Valencia ing taun 1992. Dheweke sinau babagan Kriminologi kanthi spesialisasi kekerasan jender, tindak pidana teratur, lan intervensi kriminologis lan korban. Dheweke aktivis feminis, duwe popularitas gedhe ing jaringan sosial. Kanthi luwih saka yuta lan setengah pandherekipun, minangka salah sawijining pengaruh feminisme sing misuwur ing Spanyol.

Minangka panulis, dheweke wiwit ing jagad sastra nganggo buku kanthi prosa puisi: Katresnan lan njijiki (2016) lan Ora karuan (2017), kalorone minangka buku harian sing digawe nalika isih enom. Debut apik minangka novelis digawe ing taun 2018 kanthi narasi feminis Kenangan wong galak. Rong taun mengko, sawise sukses novel pertama iki, aku terus karo tema sing padha lan nampilake: ratu (2021).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.