Ken Follett

ken follett

Ken Follett dheweke minangka salah sawijining panulis sing misuwur ing saindenging jagad. Dheweke dadi misuwur ing dunya kanthi bukune "The Pillars of the Earth", nanging nyatane dheweke wis duwe akeh buku liyane ing sabuk dheweke lan para pamaca sing "ngombe" bukune akeh.

Yen sampeyan durung nate ngerti babagan penulis lan pengin ngerti luwih lengkap babagan dheweke, kita ngajak sampeyan menehi komentar ing ngisor iki amarga kita wis nyusun kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan urip penulis iki.

Sapa Ken Follett?

Sapa Ken Follett?

Kita bisa ujar manawa Ken Follett minangka salah sawijining penulis sing paling laris ing saindenging jagad, sing dikepengini lan saben-saben nggawe buku, mula akeh sing golek toko buku. Nanging kita pengin ngrampungake penulis, supaya ngerti luwih akeh babagan urip pribadi.

Kanggo nindakake iki, kita kudu miwiti wulan Juni 1949. Persis tanggal 5 yaiku nalika tekan Cardiff, menyang kulawarga sing religius banget. Follett minangka anak mbarep saka telung sadulur lan dheweke urip isih cilik sing ditandhani karo wong tuwane, Martin lan Veenie Follett. Kanggo menehi ide, dheweke dilarang ngrungokake radio, nonton televisi utawa nonton film.

Dadi kanggo Ken Follett, siji-sijine cara kanggo nglipur awake dhewe yaiku liwat crita. Iki dicritakake dening ibune lan imajinasi lan fantasi sing ana nalika isih cilik, isih padha nindakake perkara liyane. Mula, tanpa ana gandhengane, dhèwèké sinau maca wiwitan banget lan buku-buku dadi cara kanggo uwal saka urip sing mboseni. Amarga iku, dheweke dadi papan favorit ing perpustakaan kutha.

Ing umur 10 taun, kulawarga Follett pindhah menyang London lan terus sinau ing kana. Dheweke mlebu ing Filsafat ing Universitas College, merga akeh wong sing kaget, dadi putrane inspektur pajak, dikira bakal ngetutake lakune bapakne. Nanging amarga cara gedhe, amarga kulawargane religius banget, dheweke dadi ragu-ragu lan karir kasebut minangka cara kanggo nggoleki wangsulan sing ana ing pikirane. Kasunyatane, panulis dhewe nganggep yen pilihan iki nyebabake dheweke dadi panulis.

Ing umur 18 taun, dheweke ngalami kahanan sing aneh amarga umure. Lan yaiku, nalika dheweke sinau lan seneng-seneng ing Universitas, pacare, Mary, dadi hamil lan pasangan kasebut pungkasane bebrayan sawise semester pertama sinau. Dheweke nerusake karir, dadi semangat babagan politik, lan pungkasan wulan September 1970.

Ken Follett kerja awal

Lulusan pungkasan, Follett mutusake kanggo entuk gelar sarjana jurnalisme, soko sing wiwit entuk "bug" kanthi nulis. Kasunyatane, dheweke wiwit kerja dadi reporter ing Cardiff, ing South Wales Echo.

Nalika putrine, Marie-Claire, lair telung taun mengko, dheweke dadi kolumnis London Evening News.

Sanajan kasunyatane yen dheweke entuk kerja, dheweke ngerti yen impene dadi jurnalis investigasi sing sukses ora bakal teka, mula dheweke mutusake ngganti kursus lan wiwit nulis fiksi ing wektu senggang, wengi lan wengi. akhir minggu

Setahun kepungkur, ing taun 1974, dheweke mutusake metu saka koran lan gabung karo Everest Books, penerbit London ing ngendi dheweke wiwit nerbitake bukune, sanajan ora ana sing sukses. Nganti tekan. "Island of Storms" minangka buku sing nggawe Ken Follett dadi klompok sing laris.

Pulo badai

Buku iki, diterbitake ing taun 1978, menang Edgar Award lan saiki wis adol luwih saka 10 yuta kopi. Akibate, Ken Follett mandhegani tugas lan nyewa villa ing sisih kidul Prancis kanggo nyedhiyakake kabeh novel sabanjure. Mesthine, kanthi wedi yen ora bisa mbaleni apa sing wis diraih kanthi sukses gedhe kasebut.

Wis telung taun Ken Follett mbungkus tas maneh lan pindhah, maneh, menyang London, khusus menyang Surrey. Lan bioskop, bioskop lan jinis hiburan liyane narik dheweke bali menyang kutha. Nalika semana, Follett dadi luwih seneng politik. Dheweke melu kampanye pemilihan Partai Buruh, ing kana dheweke ketemu karo Barbara Broer, sekretaris cabang lokal partai kasebut. Dheweke tresna karo dheweke lan omah-omah karo dheweke ing taun 1984. Dheweke manggon ing rektor Hertfordshire, ing kana uga anak-anake Ken Follett, anak-anake Barbara, uga mitra lan putu pasangane.

Minangka kanggo kerjane, Barbara dadi MP Stevenage wiwit taun 1997 nalika Ken Follett tetep nulis; Kajaba iku, dheweke ora nate ngidini politik mlebu literatur.

Pedoman nulis yaiku miwiti nulis sawise sarapan lan terus nganti jam papat sore, nalika semana dheweke mandheg santai lan santai.

Ken Follett 'liyane'

Ken Follett 'liyane'

Biasane Ken Follett, kita ngerti sisih sastra liyane, Apa sampeyan ngerti manawa dheweke uga dadi presiden asosiasi liyane? Ya, khusus, wis dingerteni yaiku:

  • Presiden Tindakan Disleksia.
  • Anggota Dewan Direksi Trust Nasional Literasi Nasional.
  • Anggota dewan sekolah Sekolah Dasar dan Perawatan Anak Dasar Roebuck.
  • Doktor Kehormatan Sastra, saka Universitas Glamorgan.
  • Anggota Royal Society of Arts.
  • Presiden Kehormatan Stevenage Komunitas Kehormatan.

Lan, sanajan kasunyatane waktune wis dikhususake kanggo buku, panulis ngerti carane ngatur awake dhewe kanggo ngrampungake akeh prekara liyane, lan kanggo mbantu sing dibutuhake. Saliyane melu banget karo kulawargane.

Ken Follet buku

Ken Follet buku

Sumber: RTVE

Ing kene dak tinggalake a dhaptar kabeh buku sing diterbitake Ken Follett, kadang ditandatangani liwat jeneng samaran sing beda.

  • Seri Apple Carstairs (1974-1975), ditandatangani nganggo jeneng samaran Simon Myles
    • Jarum Gedhe.
    • Ireng Gedhe
    • lan Hit Gedhe
  • Serial spy Piers Roper (1975-1976), ditandatangani nganggo jenenge
    • Shakeout
    • Nyerang Razia
  • Karya liyane sing ditandatangani nganggo jeneng samaran sing beda (1976-1978)
  • Novel remaja, kanthi jeneng samaran Martin Martinsen
    • Rahasia Studi Kellerman utawa Misteri Studi Kellerman
    • Kembar kembar utawa misteri planet cacing kasebut
  • Bisa digunakake kanthi jeneng samaran Bernard L. Ross
    • Amok: Raja Legenda
    • Capricorn Siji
  • Novel kanthi jeneng samaran Zachary Stone
    • Skandal Modigliani.
    • Dhuwit kertas.
  • Novel ditandatangani nganggo jeneng sampeyan wiwit taun 1978
    • Pulo badai.
    • Kaping telu
    • Kuncine yaiku ing Ribka.
    • Wong saka St. Petersburg.
    • Suwiwine garudha.
    • Lembah singa.
    • Wengi liwat banyu.
    • Rezeki sing mbebayani.
    • Papan sing diarani kamardikan.
    • Kembar nomer telu.
    • Ing cangkeme naga.
    • Dolanan dobel.
    • Resiko dhuwur.
    • Penerbangan pungkasan.
    • Ing Putih.
    • Aja.
  • Rukun Bumi Saga
    • Pilar bumi.
    • Jagad tanpa wates.
    • A kolom geni.
    • Peteng lan esuke.
  • Trilogi Abad
    • Tibane raksasa.
    • Mangsa jagad.
    • Ambang kalanggengan.
  • Fiksi Bukan
    • Heist of the Century, 1978, karo René Louis Maurice; (judhul ing Amerika Serikat The Gentlemen tanggal 16 Juli).
    • Notre-Dame, 2019, mbayar pajeg kanggo katedral Notre Dame de Paris sawise kobongan kasebut.

Saiki sampeyan ngerti Ken Follett luwih apik, apa sampeyan wani maca luwih akeh bukune? Sing endi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.