Kegiatan Wengi ing Buku. Madrid. Jumuah 21 April.

Perpustakaan Nasional. Madrid. Foto dening (c) Mariola Díaz-Cano

Minggu iki dadi puncak ing Dina Buku Internasional dina minggu ngarep April 23. Wis 21 taun dina iki dirayakake. Dheweke bakal dadi lan dheweke lagi akeh kegiyatan ana gandhengane karo jagad sastra sing kedadeyan ing saben pojokan kutha. Pethikan sing paling khas mesthi wae San Jordi ing Barcelona lan sing Wengi Buku ing Madrid, sing taun iki bakal dina Jumuah tanggal 21.

Kita tetep ing ibukutha lan kita maneh sawetara highlights sing bakal ditindakake, kayata pangiriman Penghargaan Cervantes kanggo panulis Eduardo Mendoza sesuk dina Kamis awan. Nanging ana liyane. Kita uga eling yen toko buku saiki nawakake Diskon 10% nalika tuku buku. 

Pangiriman Penghargaan Cervantes kanggo Eduardo Mendoza

Taun iki, yaiku dina Minggu tanggal 23, janjian tradisional ing Auditorium Universitas Alcalá de Henares kanggo ngirim Hadiah Cervantes, maju sesuk dina Kemis. King Felipe VI bakal menehi penghargaan kasebut, sing kedadeyan Oktober kepungkur, kanggo panulis Catalan Eduardo Mendoza Upacara bakal diwiwiti ing 12.00 horas.

Nanging, rapat saka panulis pemenang penghargaan sing biasane dianakake karo pers sadurunge nampa penghargaan yaiku Jumuah 21 ing 10.00 horas ing Perpustakaan Nasional. Ing panggonan sing padha lan sedina muput sampeyan bisa ngunjungi pameran:

  • Barbieri. Musik, geni lan berlian.
  • Bomarzo, ing ngendi monster ora mati.
  • Limang jam karo Mario. Sajarah XNUMX taun.
  • Warisan Flemish. Sejarah budaya Jonda ing BNE.

Lan bakal uga mbukak kanthi cara mirunggan museum saka Perpustakaan Nasional Spanyol.

Uga pindhah menyang dina iki, jam 12.30 sore, tradisional tumindak setoran saka warisan saka Mendoza ing Kothak Layang saka Cervantes Institute.

Waosan Don Quixote tanpa gangguan

Mungkin tumindak paling wakil Saka kabeh kegiyatan sing ana gandhengane karo Dina Buku yaiku maca tradisional Don Quixote sing ora ana gangguan. Hadiah Cervantes 2016 uga bakal diwiwiti miturut tradhisi kasebut 18.00 horas ana 21 ing Lingkaran Seni Rupa Madrid lan bakal suwene 48 jam.

Lingkaran Seni Rupa. Madrid. Dalan Alcala.
Foto (c) Mariola Díaz-Cano.

Wengi ing Buku - Madrid

Ing Madrid, omah kasebut dibuwang ing jendhela ing dina Jumuah. Gambar placeholder Eduardo Mendoza uga melu salah sawijining kegiyatan sing diatur ing kegiatan iki Edhisi XII ing Wengi saka Buku. Bakal sawise miwiti maca Don Quixote. Mendoza bakal njaga a dialog sadurunge publik karo Luis Piedrahita ing Kantor Pos Kerajaan saka Puerta del Sol. Lan ing 22.30 horas bakal ana a recital puisi dening Gloria Fuertes, nalika kadadosan satus taun laire.

Ora ana kekurangan kegiatan kanggo pamaca sing luwih enom minangka sing khusus kanggo saga saka JK Rowling ing Harry Potter. Ing 19.30 horas ing aula patemon ing Kantor Pos Kerajaan ing dokumen Proyek Patronus: gaib generasi. Lan mengko, ing 21.30 horas ing tangga teparo Alun-alun Pontejos ana sing maca kutipan harry potter saliyane kontes kanggo kostum pesulap anak lan diwasa paling apik.

Janjian liyane sing ora kudu dilewatake yaiku ing Alun-alun Raja, selangkah adoh saka Instituto Cervantes lan loro saka Círculo de Bellas Artes. Ing 17.30 horas ing Festival Bangga Puisi, diatur dening World Pride Madrid 2017, kanthi puisi lan lagune Diego Álvarez Miguel, Lucía Extebarria, Silvia Nieva utawa Elvira Sastre. Ing 19.00 horas panulis lan wartawan Rose Montero dheweke bakal ngobrol karo wartawan Daniel Gascón. Lan jam 20.00:XNUMX esuk Elvira imut sampeyan bakal rapat karo sing maca.

Plaza del Rey. Tetanggan Chueca. Madrid.
Foto (c) Mariola Díaz-Cano.

Mesthi wae

Kanggo wong Madrilenia lan pengunjung sing seneng literatur dina penting kelakon ing kutha. Lan wengi sing luwih apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)