Kapten Frederick Marryat lan 5 buku petualangane

Frederick omah-omah lair ing London 10 Juli 1792. Dheweke dadi pelaut lan entuk gelar kapten ing Angkatan Laut Kerajaan Wong Inggris. Sampeyan uga kanca saka Charles Dickens lan siji saka panulis awal novel babagan urip ing segara. Aku nemokake amarga aku seneng jinis iki. Dadi dina iki aku nggawa 5 bukune, cocog banget kanggo dina istirahat, panas lan maca kanthi gampang.

Frederick omah-omah

Marryat gabung karo Angkatan Laut Kerajaan nalika umur 14 taun, dheweke kerja nganti umur 38. Dheweke melu ing perang taun 1812 y dadi kapten amarga wis unggul ing pirang-pirang misi perang lan sains. Nalika nilar angkatan laut, dheweke kabeh kepengin sastra. Yaiku panganggit crita lan novelloro adhedhasar gesang segara lan darmabakti kanggo sastra pemuda utawa medeni Victoria.

ing adegan lan pengalaman urip ing segara minangka dhasar lan intine saka novel-novele. Sing pertama, Frank Mildmay, diterbitake ing taun 1829, lan diikuti luwih saka telung puluh, ing antarane judhul otobiografis kasebut misuwur Midshipman Gampang.

Umumé, pakaryanipun khas nalika, kanthi prihatin kanggo status kulawarga lan sosial sing asring mbayangke tumindak ing segara. Dheweke dikagumi panulis gedhe kaya Joseph Conrad utawa Ernest Hemingway, lan uga dipengaruhi CS Forester lan sing paling apik ing kabeh jinis, Patrick O'Brian. Ing tahap pungkasan uga wrote kanggo anak. Judhul sing paling misuwur yaiku Sing dicekel alas.

5 novel

Properti Raja

William seymour dheweke minangka bocah yatim piatu sing ditakdirake kanggo ngladeni raja, lan sampeyan kudu miwiti Aspasia, sawijining kapal sing bakal nemokake macem-macem petualangan lan pertempuran nglawan mungsuh Prancis. Sawetara karakter lan kedadeyan sing diandharake adhedhasar pengalaman nyata, kayata deskripsi gelut nalika ana badai gedhe.

Kapal memedi

Marryat nggawa kita judhul iki legenda The Flying Dutchman, kapal memedi sing misuwur ing jagad iki. Legenda asli diwiwiti karo kapten kapal Walanda sing jenenge William Vanderdecken, sing nggawe pakta karo setan supaya bisa terus nglayar segara tanpa preduli karo fénoména alam sing ditindakake Gusti Allah ing perjalanan. Nanging nalika Gusti Allah ngerteni, ing paukuman, dheweke ngukum dheweke supaya terus berlayar tanpa tujuan lan tanpa ndemek tanah.

Cara nulis buku lelungan

Marryat nulis ing kene, kanthi guyon lan humor, a satira lucu ing fashion buku lelungan iku kabeh nesu ing jamane. Nyritakake serangkaian tips babagan crita plancongan, supaya plancong ora prelu mlaku ing negara sing pengin dikunjungi. Masalah sing paling topik uga ing abad kaping XNUMX.

Petualangan Newton Forster

Newton Forster minangka protagonis novel iki sing kudu slamet ing perang getih karo segara lan wong-wong, sing nuntun dheweke menyang karusakan kapal ing Hindia lan dheweke ngalangi supaya ora entuk posisi ing Perusahaan mitos kanthi jeneng sing padha. Lan minangka posisi sing bakal dadi kapten, yaiku wong laut.

Anjing setan

Ing judhul iki, arep menyang 1699 ngendi kita ketemu sloop yungfrau, sing misi kanggo patroli Saluran Inggris. Dheweke kudu nyegah penyelundupan saka pesisir Prancis, lan pejabat komandane, Letnan Cornelis vanslyperkenIki uga kurir kraton King William karo Negara-negara Jenderal Holland.

Nanging protagonis novel iki yaiku asune Malaspulgas, kanthi tampilan fisik sing nyenengake lan tampilan sing ora jujur ​​sing nggawe dheweke dadi sengit karo kabeh kru. Yaiku Cilik, abdi enom saka Cornelis, sing mutusake arep ngumumake perang tanpa didhukung dening kanca-kancane. Nanging kaget kabeh, sanajan perjuangane terus-terusan, segawon mesthi bisa urip lan legenda digawe saka kaloro watak supranatural lan diabolical.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)