Kanca rahasia Federico García Lorca

lorca

Potret Federico García Lorca

 

Federico García Lorca minangka salah sawijining wakil puisi Spanyol sing hebat. Artis, limang taun ing macem-macem seni, Dheweke dianggep dadi panulis literatur Spanyol abad XNUMX sing paling berpengaruh.

Minangka anggota generasi 27, Cara nggawe lan karya sastra bisa dipengaruhi dening jaman rame sing nyerang Spanyol ing taun 30-an. lan rampung, ora bisa dibantah, ing konflik sing wis dingerteni kabeh.

Anthony Beevor ing bukune Perang Sipil Spanyol dheweke wis negesake manawa negara kasebut mesthi wae bakal mati perang. Sarang tanduk kanggo ngadhepi ideologi politik ing dalan, ora preduli karo kedadeyan sing kedadeyan, njlentrehake bencana sing paling mutlak.

Falangis, anarkis, sosialis, komunis ... Kabeh padha bentrok karo virulensi kaya ngono sing praktis, jebule ora bisa ngontrol sawetara sedulur sing pengin mateni siji liyane kanthi cara sing paling kejem.

Jagad ideologi sing apik banget lan gerakan sing beda-beda sing ora dingerteni dening panulis lan seniman nalika semana, mula menehi tandha tumindak lan nggawe sajrone taun sadurunge perang.

Ing kasus Lorca, ide kiwa lan homoseksualitas nggawe dheweke, bisa uga tanpa sengaja, karakter referensi kanggo sing ana gandhengane karo republik kasebut lan ide sing asale saka ide kasebut.. Soko sing sah miturut undang-undang, sayangé, amarga prestasi ing mangsa ngarep, dheweke nyeret dheweke supaya bisa ditembak ora suwe sawise perang pecah. Khusus tanggal 19 Agustus 1936. Tanggal fatal, tanpa mangu-mangu, ing tanggalan sejarah sastra Spanyol.

Nanging, Lorca, kaya wong Spanyol liyane saiki lan saiki, Dheweke duwe kanca sing ora mikir kaya dheweke lan, amarga iki, mengko bakal melu blok wong sing nyidrani. Perang sipil kaya ngono, sedhih, kejem lan ora ngapura. Sanggup ngrusak sapa wae.

Salah Kanca-kanca Lorca sing paling kaget nalika lagi ndeleng yaiku José Antonio Primo de Rivera, pangadeg Falange Spanyol. Persahabatan rahasia iki dicethakaké dening Profesor Jesús Cotta ing karyané "Persahabatan lan pati Federico lan José Antonio ". Kabeh sing dicritakake, nampa penghargaan kanggo "Biografi Sejarah" saka penerbitan Dorado.

lorca-cousin-rivera-

García Lorca (kiwa) lan Primo de Rivera (tengen).

Ing karya iki, Cotta nerangake hubungan antarane artis lan ideolog / politikus, adhedhasar investigasi sing apik lan profesional babagan urip kaloro karakter kasebut. Persahabatan sing sejatine ora nggumunake amarga kesenengane José Antonio Primo de Rivera sing diakoni kanggo jagad sastra lan Seni.

Sing dadi penasaran yaiku kekancan iki, sing ditindakake kanthi rahasia amarga cita-cita siji lan liyane, rampung kanthi cara sing padha, ing eksekusi, ing sisih liyane, kaloro karakter kasebut. Logis rincian babagan rong kahanan kasebut beda-beda amarga kompleksitas kasunyatan sejarah. Uga ora ana papan sing bisa diobati uga dudu aku sing bener.

Ing kasus apa wae, kanggo kesimpulan, aku mung bakal ujar manawa kanca loro kasebut, dikutuk kanggo urip ing Spanyol sing repot lan prelu partisansansi, sadurunge mati bisa setuju babagan apa wae. Kalorone bisa ngramal sedane wiwit saiki Lorca lan Primo de Rivera, rumangsa yen dina dheweke mesthi bakal entek.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan persahabatan rahasia iki, aja ragu-ragu maca buku Jesús Cotta lan sampeyan bakal ngerti manawa bisa kekancan lan literatur bisa ngatasi, ing sawetara kahanan, ana alangan ideologis sing bakal ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   RICARDO ngandika

    Buenos dias.
    Buku iki diterbitake dening penerbitan STELLA MARIS ing taun 2015, kanthi irah-irahan ROSAS DE PLOMO lan apa sing dakwaca narik banget

    1.    alex martinez ngandika

      Matur nuwun kanggo cathetan Ricardo, aku setuju karo sampeyan manawa iku buku sing pancen menarik. Kaya crita sing sampeyan omongake. Rangkulan saka hello-

bool (bener)