Kabeh sing kedadeyan karo Miranda Huff

Kabeh sing kedadeyan karo Miranda Huff.

Kabeh sing kedadeyan karo Miranda Huff.

Kabeh sing kedadeyan karo Miranda Huff (2019) minangka cicilan nomer telu saka panulis novel asal Spanyol, Javier Castillo. Wiwit karya kasebut diluncurake ing pasar sastra, amarga kedadeyan karo rong judhul pertama, Dina sing waras ilang (2014) lan Dina katresnan ilang (2018), wis sukses ing saindenging jagad.

Pancen, thriller psikologis iki wis kecanthol luwih saka siji sing maca. Matur suwun kabeh narasi kanthi owah-owahan plot sing kaget lan campuran sing sampurna antarane rasa suspense lan katresnan. Iki crita saka pasangan, Huff, sing ing wektu sing angel ing hubungane, mutusake arep plancongan pensiun. Nanging ana sing salah, Miranda Huff wis ilang lan kabeh nuduhake manawa dheweke durung urip.

Babagan panganggit, Javier Castillo

Javier Castillo lair ing Málaga, Spanyol, ing taun 1987. DWiwit cilik, dheweke seneng banget karo sastra, amarga dheweke seneng banget karo novel kriminal. Dheweke wis ngumumake ing sawetara kesempatan yen dheweke seneng banget karo Agatha Christie. Ing umur 14 taun, Castillo nulis crita pertamane sing terinspirasi saka karya penulis genre kejahatan sing misuwur iki.

Sadurunge debut ing jagad sastra, Javier Castillo sinau babagan studi bisnis lan ngrampungake gelar master ing bidang manajemen. Sabanjure, dheweke nyekel jabatan minangka penasihat finansial lan konsultan perusahaan. Nanging, dheweke ora nate ngilangi semangat nulis.

Impen kayektenan

Ing 2014 Castillo nerbitake novel pertamanya, Dina sing waras ilang, liwat aplikasi Kindle Direct Publishing. Wis luwih saka setahun buku iki tetep nomer siji ing grafik penjualan Amazon, ngilangi rekor ing format digital. Banjur, ing 2016, penerbitan Suma de Letras nggawe publikasi fisik iki lan kabeh karya liyane mbesuk nganti saiki:

  • Dina sing waras ilang (2016).
  • Dina katresnan ilang (2018).
  • Kabeh sing kedadeyan karo Miranda Huff (2019).
  • Bocah salju (2020).

Babagan plot

Saperangan wektu lelungan

Kabeh sing kedadeyan karo Miranda Huff yaiku novel sing nggandhengake garis wektu sing beda-beda. Iki dicritakake ing wong pisanan, saka perspektif karakter sing beda, utamane sing utama:

  • Ryan.
  • Miranda.
  • James Ireng.

Sejarah Black wiwit taun 1975, nalika dheweke isih dadi mahasiswa beasiswa ing Universitas California. Ing kana dheweke ketemu Jeff, kanca sakamar lan gurune Paula Hicks, randha. Dheweke, mengko, bakal dadi kekasihe.

Uga, sawetara bab bakal ngidini para pamiarso mara ing jaman biyen para protagonis, Miran lan Ryan, kanggo sinau sethithik babagan urip pribadi. Ing kana sampeyan bisa sinau babagan macem-macem versi babagan carane tresna, pengalaman ing universitas, lan umume, hubungane wis berkembang wiwit semana.

Xavier Castillo.

Xavier Castillo.

Ringkesan Kabeh sing kedadeyan karo Miranda Huff

Wiwitan kuwatir

Tanggepan novel iki ditandhani saka kaca pisanan. Ing prolog, kita duwe Ryan Huff kaget amarga ngilang garwane, Miranda. Dheweke ing omah, ora turu lan ora bisa mandheg mikir kahanane lan apa sing dialami ing wengi sadurunge.

Ing njaba, ana wong bola-bali ngetok lawang, Ryan mikir bisa dadi garwane, nanging nalika arep golek sapa, dheweke mung inspektur. Iki warta ora apik: mayit wanita ditemokake cedhak banget karo Miranda sing ilang. Sampeyan kudu ngenali awak.

Alangan ing swarga

Ryan lan Miranda minangka pasangan enom saka Los Angeles sing arep nikah. Dheweke wis bareng wiwit kuliah, ing kana loro sinau film nggawe film. Kalorone penulis skrip. Sajrone taun pertama perkawinan, karya Ryan dipilih dadi penghargaan utama, sing pasangan kasebut melu acara lan pesta nalika dheweke ngerti karo tokoh industri sing penting.

Ing paningalan masarakat, kayane cocog banget. Nanging, sawise rong taun omah-omah, masalah diwiwiti ing omah. Dheweke meh ora bisa mbayar hipotek ing properti sing gedhe. Sawise sukses, Ryan fokus kanggo nikmati popularitas sing mandheg, lan produktivitase mandheg. Ora preduli manawa ide asli kanggo skrip pemenang penghargaan kasebut duweke Miranda.

Titik bejat

Barang-barang dadi serius ing antarane Huffs. Nalika iku dheweke arep golek terapi pasangan. Miturut rekomendasi saka penasihat perkawinan, dheweke ngatur kabeh supaya bisa lelungan akhir minggu menyang kabin ing Hidden Springs.

Sawise siyap kabeh lan ngrampungake PR, dheweke mesthine kudu bareng menyang kabin. Nanging telpon saka Miranda menyang Ryan, sing nalika semana lagi rapat karo James Black, mentor lan kanca sing apik, ngowahi kabeh. Saben wong bakal lunga dhewe.

Kanca lawas

Ryan ketemu karo James Black sing misuwur ing dina kapisan sekolah ing Universitas California ing taun 1996. Dheweke dadi penulis skrip lan direktur film terkenal. Nalika Ryan lulus, pasedulurane tetep ora ana ing kampus. Luwih saka kanca, Black minangka penasihat sing paling dipercaya lan setya ing babagan katresnan. Nanging dheweke ndhelikake akeh rahasia.

Sanajan duwe kabeh dhuwit ing jagad kanggo karir Hollywood sing sukses, James Black minangka wong sing sederhana. Dheweke nyetir mobil lawas sing padha, urip ing omah sing sedhih lan lungguh mangan ing Steak, restoran sing biasane ana ing Los Angeles.

Gubug

Sawise pirang-pirang jam nyopir, Ryan akhire tekan kabin ing Hidden Springs, lan weruh mobil bojone ana ing njaba. Lawang papan mau dibukak, lan nalika mlebu, bojone ora ana ing kono. Nanging, ing pawon ana rong gelas setengah mabuk, jedhing kebak getih, lan amben ing kamar turu ora digawe. Temenan, ana kedadeyan sing ala, lan Ryan mung mikir arep ngundang pihak berwenang.

Wahyu jaman biyen lan mbesuk

Panguwasa teka lan ora bisa dibantah, tersangka sing kaping pisanan yaiku Pak Huff, nanging ora ana bukti sing jelas nglawan dheweke lan ngeculake dheweke lunga. Bali ing Los Angeles, Ryan mampir menyang omahé Black, amarga sekretarisé, Mandy, wis komunikasi karo dheweke sawetara jam sadurunge: ana kedadeyan sing ala banget karo James.

Sawise tekan, Ryan nemokake kancane ing lantai paling ngisor amarga kaget banget. Kayane versi asli karya agung, Urip gedhe wingi wis ilang. Film amatir sing digawe nalika dheweke dadi mahasiswa lan Miranda lan Ryan arep ndhelik awan ing universitas kasebut. Nanging Black, sing dadi guru nalika semana, nemokake dheweke lan mandheg wektu.

Iki bisa uga amarga Jeff, manajer ruangan proyeksi cilik lan kanca lawas Black, sing saka penampilane kayane ngalami kacilakan parah. Ryan pamitan karo Mandy bengi iku kanggo mulih lan dheweke ngakoni yen dheweke ngandheg.

Panghianatan

Ryan, bener, dheweke dudu wong sing apik, dheweke duwe masalah alkohol. Kejabi turu karo Mandy, dheweke cidra karo Miranda kaping pirang-pirang karo Jennifer, pelacur saka bar sing biasa diajak. Mayit sing ditemokake ing alas dina sawise Miranda ilang, nyatane, yaiku pacangan saka bar kasebut.

Frasa dening Javier Castillo.

Frasa dening Javier Castillo.

Ryan ngakoni Jennifer kanthi sampurna ing tas forensik, nanging ora ujar apa-apa. Karakteristik fisik lan umure cocog karo profil Miranda, nanging dheweke pancen dudu bojone. Sing ora dingerteni yaiku mengko polisi bakal nemokake video keamanan bar sing padha nongkrong.

Sejatine Babagan Urip Sing Wingi Dhuwur

Pemeran asli film James Black kalebu Jeff, Paula lan anak-anake - Anne lan Jeremie - saliyane karo wonge dhewe. Gagasan film kasebut yaiku kanggo ngrekam macem-macem jinis katresnan: semangat, tanpa syarat, dilarang, lan liya-liyane. Nanging, ambisi James kanggo nggawe film sejati ndadekake dheweke kegila-gila ing musim panas kasebut.

Minangka Paula protagonis, karaktere - Gabrielle - duwe adegan luwih akeh. Nalika nggawe film, Jeff ngrawat anak-anake, lan dheweke sayang karo dheweke. Mula hubungan antara Paula lan Jeff lair. James weruh lan adhep-adhepan, nanging ora ngomong apa-apa.

Dendam elek banget

Pungkasan film kasebut diakhiri kanthi kacilakan sing mbebayani, ing nalika semana Paula tiwas. Dheweke mesthine bakal nyopir jurang ing Hidden Springs, nanging dheweke bakal entuk wektu kanggo metu banjur dheweke bakal nyurung mobil kasebut. Nanging, James Black nglereni kabel rem. Nalika Jeff ngerti, dheweke nyoba ngganggu, nanging wis kasep, dheweke kepethuk.

James, tinimbang nulungi dheweke, mung kuwatir nggawe film kabeh. Paula narik napas pungkasan ing ngarep kamera. Jeff, sawise rehabilitasi suwene, bisa urip. Dheweke sing ngrawat sisa urip minangka bapak kanggo Anne lan Jeremie. Suwe-suwe, dheweke saya gedhe lan golek cara kanggo tumindak adil.

Rencana induk

Miranda wis kesel karo Ryan, nalika mabuk, dheweke terus-terusan, nyalah gunakake lan ngremehake dheweke. Dheweke ora goblok, dheweke ngerti yen Mandy ngandut, lan uga, dheweke mbeling karo wanita liyane. Ing sawijining wengi, sedulur Anne lan Jeremie nulungi dheweke ngerti sebab, lan dheweke, kanthi pikiran sing hebat, nggawe rencana sing sampurna kanggo nyingkirake Ireng lan nyingkirake bojone.

Penasihat perkawinane, Dr. Morgan, sejatine yaiku Jeremie. Kabin ing Hidden Springs disewa nganggo kertu Ryan lan digunakake telpon bengi sadurunge ing wilayah kasebut kanggo nemokake dheweke ing kana. Dheweke milih lokasi kasebut supaya diselidiki bisa nemokake mayite Paula Hicks. Ing salah sawijining kunjungan menyang Black, Miranda njupuk kesempatan kanggo nyolong kaset kasebut Urip gedhe wingi yaiku tes utama.

Daya pungkasan yaiku mateni Jennifer, pelacur Ryan lagi turu. Getihé yaiku sing tumpah ing jedhing kamar mandhi ing kabin. Nalika Miranda muncul telung dina mengko, kabeh ditutupi lendhut lan tatu, dheweke nyalahake bojone amarga dheweke mateni bocah wadon kasebut lan pengin nggawe dheweke kaya ngono.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)