Santiago Posteguillo, pemenang Hadiah Planeta 2018, ngumumake plot Yo, Julia.

Santiago Posteguillo, pemenang Hadiah Planeta 2018 kanthi novel sejarah: Yo, Julia.

Aku, Julia Punika a novel sejarah disetel ing Kakaisaran Romawi lan dibintangi wong wadon. Wanita ora duwe peran dhasar ing sejarah wektu sing nyenengake iki lan subyek panelitian lan novel, lan Santiago Posteguillo fokus ing siji Julia, wong wadon sing mutusake masa depan Kekaisaran Romawi.

Aku, Julia, saka Santiago Posteguillo, juara saka Award Planet 2018 bakal dirilis tanggal 6 November kanthi cetakan pertama 210.000 salinan.

Plot

Yo, Julia diwiwiti ing taun 192, kapan limang wong regejegan ngontrol Kekaisaran Romawi. Julia minangka garwane salah sawijine, sing duwe kepentingan dhewe: yaiku Kekaisaran Romawi dipimpin karo wangsulane dhewe. Julia bakal dadi tokoh sing, saka bayang-bayang, ngontrol masa depan Kekaisaran Romawi.

Aku, Julia, ora mung kaget karo kekuwatan sing digunakake wanita ing Kekaisaran Roma, nanging uga amarga ana kisah katresnan. Iki minangka kekaisaran pertama ing katresnan, kanthi kaluwihan sing ana ing kekurangan sing dikarepake semangat ing tengah-tengah konflik politik rumit kanthi ukuran sing padha.

Siji-sijine sing ora dikontrol Julia yaiku yen ora menang, dheweke bakal ilang kabeh. Ketegangan dramatis iki dijaga sajrone novel.

Panyritakake istiméwa kanggo crita sing spesial banget

Crita Julia nyritakake ora luwih utawa kurang saka Galen. Dheweke duwe kapentingane dhewe-dhewe sing adoh banget saka politik utawa sing nguwasani kerajaan. Siji-sijine sing penting kanggo Galen yaiku bisa mbedhah mayit manungsa, tumindak sing dilarang nalika semana ing Roma.

Paralel, Galen nggawe jinis vaksin sing imunisasi tumrap keracunan lan Julia nelpon dheweke kanggo menehi perawatan marang garwane. Dheweke metu saka kepentingane dhewe: kanggo otopsi mayit manungsa. Miturut Galen ketemu Julia, tangi lan tuwuh sampeyan kekaguman kanggo dheweke.

Santiago Posteguillo, pemenang Planet 2018 kanthi novel sing dibintangi wanita sing mutusake masa depan Kekaisaran Romawi.

Santiago Posteguillo nyritakake babagan Julia, wanita sing kuat sing mutusake masa depan Kekaisaran Romawi.

Watake Napa wanita ing Kekaisaran Roma?

Ing Spanyol panjaluk peran wanita luwih akeh tinimbang negara liya. Iku ora dadi sebab kenapa Santiago Posteguillo milih Julia, wanita kanthi kekuwatan sing kuat lan peran dhasar ing sejarah Kekaisaran Romawi, minangka protagonis novel kasebut. Posteguillo nggoleki tokoh sejarah fiksi sing relevan lan sithik. Suwe-suwe lan saya rame ing novel sejarah sing suwene wis puluhan taun, karakter sing dibungkem iki, sing cocog karo protagonisme novel sejarah sing hebat, dheweke wanita. Mangkene carane Posteguillo teka nemoni Julia.

Yen wanita kasebut narik tali ing ayang-ayangan sing dheweke nurun, wis suwe banget. Saiki ayo miwiti menehi swara kanggo iki tokoh-tokoh sejarah sing hebat sing gandhengane wis ora bisu amarga dadi wanita.

Ing novel apa wae sing ana ing Kekaisaran Romawi, Roma duwe prekara penting sing ngluwihi karakter. Nanging kekuwatan Julia pancen gedhe banget, nalika novel kasebut maju, sing maca lali karo Roma lan mung mikir apa sing bakal dialami Julia.

Nalika wong kuwasa ora bisa diukur karo kekancan amarga wong nyedhaki dheweke amarga ora minat. Aristoteles wis ngandhani yen wujud langkah wong-wong iki dening mungsuh. Mungsuh Julia nggambarake pentinge karakter sejarah yaiku: 5 kaisar Roma dadi mungsuh utamane.

Wanita lan ibu sing kuat.

Julia duwe anak loro. Ibu kanggo dheweke pancen apik banget amarga iki minangka cara kanggo nglestarekake wangsa kasebut.

Iki nuwuhake pitakon babagan aspek urip sampeyan kaya apa. Nanging

"Apa wajar takon yen Julia ibu sing apik?" Posteguillo ngandhani. «Apa ana sing kepengin weruh apa Napoleon utawa Julius Caesar minangka wong tuwa sing apik? Napoleon nilar anake ing Wina, dheweke dadi wong sing sedhih, sengit amarga anake saka wong sing dheweke ora kenal. "

Apa Julia minangka ibu sing apik utawa sing ala ora pengaruhe pangembangan crita iki, Kaya jenis bapakne Napoleon, ora pengaruh nalika ngomong babagan Kekaisaran Prancis.

Panganggit.

Santiago Posteguillo duwe gelar ing Inggris Filologi lan novelis sejarah. Karepe yaiku Kekaisaran Romawi, nalika dheweke nggawe novel. Ora dadi sejarawan nyebabake dheweke panik nggawe kesalahan sejarah lan nyebabake dheweke nyathet awake dhewe kanthi tenanan kanggo saben novel. Panulis dhewe ngandhani yen novelis sejarah nduwe a kauntungan sing ora disenengi sejarawan: bisa arupi bagéyan sejarah sing ora dingerteni supaya cocog karo kedadeyan sejarah. Potongan kanthi probabilitas dhuwur bisa uga bener, nanging iku sejarawan ora bisa mbela amarga ora kabukten kanthi ilmiah.

Kita ngarep-arep ngerti crita iki sing janji bakal nyenengake lan nemokake karakter sejarah sing mung ngerti peteng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)