Juan Muñoz Martín. Klasik kontemporer sastra bocah

Foto: Twitter saka Juan Muñoz Martín

Dina iki yaiku Dina Internasional Buku Anak lan Remaja. Iki dirayakake tanggal lair saka master Denmark saka crita klasik Hans Christian Andersen. Y Juan Muñoz Martin iku duweke awake dhewe klasik kontemporer saka jinis. Bisa uga kurang dikenal karo generasi mudha, kanggo kita sing wis duwe umur, bocah isih ora bisa dingerteni tanpa bajak laut Tandha ni Friar Perico lan kuldine. Iki yaiku a nyemak marang paraga lan penggaweane.

Juan Muñoz Martin

Dheweke terus urip ing lingkungan Madrid Tetouan lan dadi menyang 91 taun. Uga tetep nulis. Saka bapak militer sing ketat banget lan ora kepengin duwe anak maca, Juan Muñoz Martín sinau Filologi Prancis lan pungkasane dadi guru sekolah lan ndhuwur kabeh, penulis. Admirer saka Poe, Stevenson lan Dickens, sing pengaruhe ditemokake ing karyane, pungkasane ana 40 taun wiwit dheweke menang Penghargaan Kapal Uap kanthi paraga saka pandhita Salamanca Fray Perico lan kuldine. Petualangane njupuk luwih saka 60 reissue. Dheweke lan dheweke obah pirate kang ikon saka Sastra bocah Spanyol saka kuartal pungkasan abad kaping XNUMX. Kabeh gaweyane wis payu yuta kopi lan wis diterjemahake menyang Akeh basa.

Pakaryanipun ugi pikantuk penghargaan langkung. Kapisan yaiku Mbantu crita bocah, ing taun 1966, dening Watu telu mau. Sawise Barco de Vapor, ing taun 1979; uga sing nomer telu Penghargaan Angle Grand saka novel remaja, ing taun 1984, dening Wong mekanik. Y el Bebungah Cervantes Chico Hadiah Pertama Kasusastran Anak lan Remaja, ing 1992.

Friar Perico lan kuldine

Este Frasa abad kaping XNUMX sing kasedhiya karo sampeyan kuldi Kaos kaki menyang biara saka Salamanca Dheweke bakal mereformasi ketenangan sing dialami 20 kanca, diwiwiti karo ngobrol karo patung San Francisco. Ing kana dheweke bakal urip kanthi macem-macem petualangan karo dheweke latar sejarah Perang Kamardikan lawan Prancis. Ing salah sawijining, dheweke malah bakal ketemu karo Don Quixote?

Seri kasebut kasusun saka 9 judhul:

  1. Friar Perico lan kuldine
  2. Friar Perico lagi perang
  3. Fray Perico, Calcetín lan gerilya Martín
  4. Friar Perico kanthi tentrem
  5. Petualangan Anyar saka Friar Perico
  6. Friar Perico lan Monpetit
  7. Friar Perico lan musim semi
  8. Friar Perico lan Natal
  9. Friar Perico de la Mancha

Tandha Pirate

Kanthi edhisi kaping pisanan saka 1982, bajak laut Garrapata pungkasane dadi seri pirang-pirang gelar ing endi Bajak laut abad kaping XNUMXDikenal minangka "teror London", dheweke urip petualangan ing ewu siji tujuan. Kanthi kapal-kapal, kabeh diarani Mullet abang, Dheweke wis mlebu China, Afrika, Jepang, Mesir, Roma, Amerika lan malah Luna wis mlaku ing 16 volume.

Mesthine, dheweke durung nindakake dhewe, nanging kanthi galeri karakter sing ora bisa dilalekake minangka kroni. Chaparrete, Carafoca utawa El Chino, ponakane selada, dhokter Sendok, kepala polisi Gusti Chaparrete, utawa laksamana Whiting, putrine sing Floripondia yaiku kekasih Garrapata sing sadurunge nate tunangan Gusti Pistolete, wong jahat crita.

Serie:

  1. Tandha Pirate
  2. Tandha Pirate ing Afrika
  3. Bajak laut Tandhani ing laladan Cleopatra
  4. Bajak laut Garrapata teka mlaku mlaku menyang candhi Abu Simbel
  5. Bajak laut Garrapata minangka firaun ing jaman Tutankhamun
  6. Pirate The tick in China
  7. Tandha Pirate ing Beijing lan Singe Mandarin
  8. Tandha bajak laut ing Kutha Larangan ing Beijing meh kelangan toko
  9. Tandha Pirate ing India
  10. Bajak laut Tandha ing Jepang
  11. Tandha Bajak Laut ing Negara-Negara Bawah Tanah
  12. Bajak laut Tandha ing Roma
  13. Tandha Pirate Ing Bulan
  14. Bajak laut Garrapata ing Museum Prado
  15. Tandha Pirate ing Amerika
  16. Bajak laut Garrapata ing Chichen Itza

Paraga liyane

Juan Muñoz Martín uga nggawe karakter liyane kayata Cyprianus, Gladiator Romanus, Caralampio Pérez, Baldomero wong bedhil, utawa Prabu Sisebuto, nanging sukses Fray Perico y Garrapata ngungkuli dheweke. Nanging, produksi cerkak kasebut jembar banget.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.