Juan Eslava Galán. Tinjauan buku sejarah lan novel

Juan Eslava Galan, sing diakoni lan populer Jaen panulis novel sejarah, lair ing Arjona dina kaya dina iki saka 1948. Pakaryan minangka macem-macem, gayane cedhak lan cara nyritakake karangan sejarah, fiksi lan non-fiksi nggawe kesenjangan sing luwih penting ing antarane jeneng gedhe jinis ing aspek sing paling informatif. Dadi kanggo ngrayakake ulang taun iku, aku menehi Aku maneh sawetara judhul luwih wakil. Lan dheweke isih akeh maneh.

Juan Eslava Galan

Dokter Layang lan khusus ing genre sejarah kanthi maca lan ngetutake karangan, Eslava Galán bangga yen duwe makarya kanthi jembar amarga beda-beda ing ngendi dheweke main kabeh gaya lan jaman. Saka prasejarah nganti saiki, lan mesthi wae ngatasi kabeh momen sing paling relevan ing Sejarah. Lan ora gampang ngandhani kaya sing ditindakake. Lan yen pambocoran kasebut diiringi a gaya entheng lan nyenengake malah luwih dihargai. Nanging Eslava Galán uga wis nulis novel fiksi tanpa ninggalake jinis iki. Dheweke uga wis mlebu sawetara karo dheweke jeneng samaran dening Nicholas Wilcox.

Sawetara bisa digunakake

Amarga ana akeh judhul, aku milih sawetara sing paling wakil.

Perang donya kaping pisanan lan nomer loro diwenehake marang wong sing ora precaya

Mungkin saka sing paling dikenal lan karo sing «Kanggo mamang», tagline biasa judhule. Kanggo para penyayang lan penggemar periode sejarah sing paling apik lan elek sing ana ing paruh pertama abad kaping-XNUMX. A tur minangka lengkap minangka nyathet, nanging apa sing ditindakake banget gampang diwaca, babagan aspek sayembara jagad, saka alesan liwat evolusi senjata utawa strategi lan, mesthine nyorot aktor utamane. Lan kabeh burik karo anekdot ing endi wae.

Revolusi Rusia marang wong sing ora precaya

Mengkono uga judhul iki, yen ing bentuk maneh saka crita kanthi cepet kaya sentuhan humor, yaiku babagan kabeh sing nyebabake kamenangan Revolusi Rusia, acara penting ing sejarah politik kontemporer. Review saka asal saka Romanovs, sinten Rasputin utawa kepiye carane mlebu Karl Marx, ngliwati kasangsaran sing nandhang tani Rusia, nganti tekan Bolsheviks. Ditambah kabeh lingkungan konspirasi, serangan lan biografi para protagonis liyane.

Raja-raja Katulik

Kepiye ora ngobati rong karakter paling penting ing sejarah negara kita? Isabel I saka Castile lan Ferdinand II saka Aragon padha masang watu kaping pisanan saka dhasar Spanyol modern, dhasar kekaisaran mbesuk. Nanging uga ana bayangan ing antarane lampu kasebut.

Kulawarga Prado

Judhul pangeling-eling babagan Pengetan 200 Museum Prado sing dianakake taun kepungkur. Ing kesempatan iki, Eslava Galán ngajak kita tur musium kanthi rencana Album kulawarga. Dadi dheweke mandheg ing saben pigura kanggo ngenalake awake dhewe kanggo saben wong sing digambarake, saka raja nganti misuwur utawa masarakat biasa. Lan dheweke uga nyritakake babagan apa sing ana ing mburine siji utawa liyane lukisan, anekdot utawa rahasia sing disimpen.

Avarice

Eslava Galán uga duwé koleksi buku kanggo buku Dosa ibukutha sejarah Spanyol, ing ngendi sampeyan nglumpukake kasunyatan sing kepengin weruh. Iki yaiku volume kaping kalih, sing ngrampungake keserakahan liwat episode sejarah wiwit saka crita sing paling misuwur bandit saka abad kaping XNUMX kanggo karya tahanan politik ing Lembah Tiba. Lan uga karakter kaya dheweke Diony lan serangan sing luar biasa.

Crita njupuk roti lan teles

Lan carane ninggalake mangan ing sejarah Spanyol? Ing judhul iki, Eslava Galán mriksa maneh kanggo kita pawon lan kathok, saka para leluhur wong kanibal saka Atapuerca, liwat wong roman lan pesta utawa piring lan panganan sing digawa Wong Islam utawa wong Yahudi. Dheweke uga ora lali karo apa sing asale saka Donya Anyar. Kabeh diiringi jejak lan akeh liyane anekdot saka paling motley aksara.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Panglipur ngandika

    Aku seneng banget karo novel "Señorita", kanthi dokumentasi lan hiburan. Matur nuwun