Sore sore karo Jon Arretxe ing Aranjuez. 19 presentasi kamera

Foto: 1. (c) Mariola Díaz-Cano Arévalo. 2. (c) Joaquin Cot.

Sore pungkasan tanggal 4 April, panulis Basque Jon arretxe Dheweke mlebu Aranjuez ngaturake bukune 19 kamerasing pertama dadi lakoné, imigran Burkinabe Touré, sing urip ing Bilbao lan tumindak minangka kasturi cowrie, Penyanyi Operadetektif lan malah gigolo. Dheweke crita akeh babagan uripe lan penggaweane sajrone sawetara jam santai banget lan akeh partisipasi saka para pamirsa, para maos sing umume wis maca novel kasebut.

Iki minangka kegiyatan sing dibingkai ing Festival Novel Ireng, Margarita Negra, diatur dening IES Margarita Salas de seseña. Banjur kita duwe kesempatan kanggo salam lan entuk tapak asma sampeyan lan sing pengin terus sore kanthi nedha bengi. Aku ngakoni ora ngerti babagan karya Arretxe, nanging dheweke raket, kesederhanaan lan pengalaman seni lan sastra sing akeh dheweke nelukake aku.

Jon arretxe

Panulis serbaguna iki lair ing Basauri duwe gelar doktor ing Basque Filologi, gelar sarjana ing Pendhidhikan jasmani lan balapan saka piano lan nyanyi. Dheweke uga dadi guru ing Basque lan Pendidikan Jasmani lan saiki urip saka nulis, saka ceramah lan ceramah babagan perjalanan lan buku, lan saka opera nyanyi.

Was lelungan precocious lan wis nempuh pirang-pirang negara ing Asia lan Afrika. Ing kana Sahara Aljazair, Mali lan Senegal nyabrang, nganggo pit. Iki minangka perjalanan sing kuat, mula dheweke milih dadi buku harian sing banjur duwe judhul tubabu. Dheweke nampilake kontes, menang lan sawise resepsi nonton sing apik mutusake terus nulis.

Nanging ing sawijining dina, dheweke wis kesel banget amarga lelungan fisik lan sastra lan nemokake novel ireng. Nanging, ing bukune, kita bisa nemokake hibrida sing nyampur genre iki karo lelungan, kayata judhul iki:

  • Morto urip - Paris.
  • Dalane malaikat - Lisbon.
  • Shahmaran - Istanbul.
  • Ngimpi Tangier - Tangier.

Seri Touré

19 kamera es sing pertama mbintangi karakter iki lan Arretxe, kanthi dhukungan visual proyektor, nuduhake video laporan babagan Bilbao lan setelan kanggo novel-novel kasebut. Utamane, dheweke nggawa kita liwat lingkungan San Francisco, dianggep akeh minangka lingkungan sing miskin lan marginal lan ghetto wong asing. Singkatnya, papan sing "ora aman" lan ora disaranake manawa kanggo Arretxe minangka papan sing cocog kanggo ngembangake critane.

Bar tradisional, klub decadent, brothel, biara, narcosalas, flat pateras… Nanging kita uga ngunjungi wong liya kayata Konferensi Euskalduna lan Istana Musik, kayata. Kabeh mau dadi kerangka kanggo novel sing dimuat akeh peteng lan kritik sosial.

Nyatane uga, seri Touré iki ditulis ing kana, mung ing apartemen panggonane tokoh kasebut lan manawa panulis bisa nemokake kabeh inspirasi. Iki uga gumantung karo asosiasi lingkungan lan petani sing beda-beda sing manggoni San Francisco, saka perek, pusat sosial kanggo perawatan imigran utawa padha polisi kotamadya lan Ertxaina.

Seri kasebut kasusun saka 5 judhul lan dheweke ngandhani yen, saiki, wis diparkir, amarga wedi dadi pigeon utawa bisa nindakake rutinitas kreatif sing bakal gumantung banget karo panjaluk sing diwaca. Nanging, durung nyerah babagan iki lan bisa uga bakal diterusake.

  1. 19 kamera.
  2. 612 euros.
  3. Bayangan saka endi wae.
  4. Game got.
  5. Kulit Moles.

Pitakon Para Pamaca

Ana sawetara, uga komentar lan pitakon umum babagan dheweke gaya, proyek anyar utawa penulis favorit. Mangkene carane dheweke ngandhani yen dheweke luwih seneng nulis novel cekak lan tanpa mangu-mangu sampeyan kudu nggunakake inspirasi nalika katon. Dheweke ngakoni manawa saiki dheweke ngalami a kunci ing garapan saiki, a novel anyar lingkungan deso uga gender ireng

Dheweke uga mangsuli pitakon umum apa dheweke nemokake Touré iku duweke ngowahi ego, wangsulane ora. "Ya, luwih saka apa-apa amarga dheweke ireng lan dudu," komentar komentar sing banyolan. Dheweke uga mangsuli manawa dheweke seneng karo loro aspek minangka penyanyi opera lan panulis. Lan babagan duweke hubungan karo polisi utawa ertxaines, sing ora metu kanthi apik ing novel kasebut, komentar manawa dheweke ora seneng umume, nanging dheweke ora nate nemoni masalah. Dheweke ngandhani anekdot polisi polisi kotamadya, sing njupuk kanthi cukup, sing ngandhani sawijining dina yen ora ana maneh 19 kamera pengawasan sing dipasang ing lingkungan sing diarani judhul kasebut, nanging ana 21.

Pengarang favorit sampeyan

Lan kanggo panulis favorit, dheweke nyorot, sanajan dheweke duwe akeh liyane:

  • Chester himes.
  • Thierry Jonquet, sing diarani judhul kasebut Tarantula, sing menehi inspirasi kanggo film kasebut Kulit sing Uripdening Pedro Almodóvar.
  • Julian Ibáñez.
  • Ian Manok.
  • Edward Mendoza.

Kanggo informasi luwih lengkap: Jon Arretxe.net


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.