Ing dina iki Johanna Spyri lair, pangripta Heidi

Sapa maneh lan sapa sing paling ora ndeleng bab ganjil ing Heidi, kartun kasebut sing dadi tokoh utamane yaiku bocah wadon sing rambut ireng jet pendek sing urip ing gunung kasebut karo simbah. Nanging apa sampeyan ngerti Heidi yaiku a crita bocah sing ditulis dening panulis Swiss sing jenenge Johanna Spyri? Ya, sadurunge, malah sawetara kartun metu saka buku lan crita bocah.

Alesan kenapa kita arep ngobrol karo sampeyan babagan wanita iki lan kerjane khusus saiki amarga dina kaya dina iki, keluwihane kelahiran, Johanna Spyri, pencipta Heidi, lair. Apa sampeyan kelingan kepiye gaweyane?

«Saka kutha tuwa ing Maienfeld sing mesem, sawijining jalur diwiwiti, ing antarane lapangan ijo lan alas sing kandhel, tekan sikil Pegunungan Alpen sing megah, sing dominasi sisih lembah kasebut. Saka kana, dalane wiwit menek menyang pucuk gunung liwat padang rumput lan tanduran wangi sing akeh banget ing laladan luhur ».

Kaya sing sampeyan ngerteni, tembung sifat ora sithik nalika semana. Nanging apa sing sampeyan ngerti babagan penulis?

Sawetara informasi babagan Johanna Spyri

  • Lair taun iki 1827 lan jenenge prawan yaiku Johanna louise heusser.
  • Ana ing putri nomer papat perkawinan sing dibentuk dening dokter lan pujangga.
  • Sifat sing dipuja lan tuwuh ing antarane dheweke, mula ana akeh deskripsi alam ing akun kasebut Heidi.
  • Dheweke seneng musik, utamane piano lan clempung.
  • Bakal omah-omah karo Bernard Spyri, sing dadi editor koran Koran Gabungan, lan uga kanca saka sedulure Theodor.
  • Tambah nganti jero depresi. Dheweke pulih dening lair putrane ing taun 1855.
  • Su buku pisanan "Godhong ing kuburan Vrony", delengake cahya ing 1871.
  • Dheweke main piano karo anake sing dadi musisi, khusus pemain biola.
  • Saka 1879 nulis luwih saka 20 buku mung 5 taun. Ana ing periode kasebut nalika dheweke nulis Heidi.
  • Pisanan dheweke kelangan anake, sing tilar donya sawise lara suwe. Ora suwe, bojone nuli.
  • Senadyan kabeh, lan karo perusahaan lan dhukungan saka ponakan wadon, dheweke terus nulis lan nindakake akeh amal. 
  • Dheweke ora seneng popularitas tulisane lan ngindhari pangritik lan editor kanthi nyebutake: "Aku luwih seneng ora mbabarake aspek paling jero lan jero ing ngarsane manungsa".
  • Dheweke tilar donya ing kutha Zurich tanggal 7 Juli 1901.

Apa sampeyan ngerti kasunyatan babagan urip lan karya penulis iki? Apa sampeyan paling ora ngerti yen Heidi asline crita bocah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.