Joe abercrombie

Kutipan saka Joe Abercrombie

Kutipan saka Joe Abercrombie

Joe Abercrombie minangka penulis Inggris sing nduweni kualifikasi minangka salah sawijining arsitek utama genre fantasi. Wiwit diluncurake trilogi La Hukum Pertama nganti saiki wis nyebabake literatur fantasi sing hebat. Matur nuwun kanggo Swarane pedhang (2006) - fitur debut - nominasi rong taun mengko kanggo John W. Campbell Award kanggo Best New Writer.

Gayane ditondoi kanthi njabarake karakter sing kompleks banget lan strukture, sing cocog karo kasunyatan. Babagan, penulis negesake: "Aku pancene pengin fokus marang karakter sabisa lan njaga setelan, pigura ing latar mburi. Mula, konstruksi jagad sing dakkarepake luwih konsentrasi internal ”.

Joe Abercrombie Buku

saga Hukum Pisanan

Hukum Pisanan minangka seri saka telung novel, sing kedadeyan ing jagad sing fantastis. Ing crita kasebut wong Inggris nggambarake "fantasi epik klasik", sawijining pendekatan sing mbutuhake pirang-pirang taun kanggo mbangun lan berkembang. Abercrombie ujar manawa mesthine kalebu aspek-aspek utama, kayata: "... menara sekti, kerajaan-kerajaan mulia sing dilanda kahanan sing mokal, kutha-kutha sing apik ...".

Hukum Pisanan

Hukum Pisanan

Swarane pedhang (2006)

Yaiku novel sing ngenalake jagad gaib sing digawe penulis. Iki umume umume adhedhasar presentasi paraga, utamane utama lan sekunder. Saliyane alur sing hebat, macem-macem tema sing dielingi, kayata perang lan konflik politik, siksa lan kekejeman sing ngubengi Kekaisaran Gurkhul; kabeh nganggo sentuhan humor ireng.

Sadurunge digantung (2007)

Angsuran iki nerusake crita sing dilereni ing narasi pertama. Ing dheweke uga swasana kasar lan ora manusiawi kanggo perjuangan pertahanan Kota Dagoska. Paraga utamane —Glotka, Logen, Bayaz, Ferro, West lan Hound—, lan sawetara anggota anyar, lelungan penting lan nindakake perang angel nglawan wong-wong lor sing dipimpin dening Betod.

Argumentasi pungkasan para raja (2008)

Iki minangka bagean pungkasan saka seri kasebut. Ing kana, pertempuran kaku ing Lor terus ana, dene Glotka siyap-siyap milih raja anyar. Karakter kasebut tetep berjuang supaya bisa urip ing lingkungan getih lan musuhan. Ing cicilan iki asil diwenehi kanggo ing ndhuwur lan maksud sejatine sapa sing melu-melu sajrone sejarah dicethakake.

Dendam paling apik (2009)

Monza Murcatto - Ula Utas— Dheweke minangka tentara bayaran sing kabeh percaya yen wis mati sawise dikhianati ing perang. Nanging, dheweke bali kanggo males ukum marang mungsuh pitu, ing sapa ora bakal welas asih. Kanggo nindakake iki, lelungan menyang macem-macem kutha ing Styria (papan sing padha karo Italia abad pertengahan sing kebak vendor lan pedhang pedhang, lan endi bebaya sing ana).

Para pahlawan (2011)

Ing novel kaping lima iki, Abercrombie bali kanthi perjuangan ing Lor. Crita kasebut dibintangi dening Dow ireng, wali wilayah kasebut. Wetan ngadhepi perang sing angel nglawan Uni —Kelompok Selatan—, sing pengin ngrebut wilayah kasebut kanthi biaya apa wae. El violento konflik ana telung dina getih, rinci kanthi rinci dening panulis.

Sale Para pahlawan
Para pahlawan
Ora ana review

saga Jaman gendheng

Iki trilogi paling anyar Abercrombie. Ing teks kasebut sampeyan bali menyang alam semesta gaib sing digawe ing Hukum Pisanan, mung tumindak kasebut 30 taun mengko. Sejarah diwakili dening keturunan saka apik paraga saka crita kapisan. Maneh, ing plot kasebut ana konflik sing energik lan brutal ing antarane Lor lan Uni; Nanging, perang iki kanggo wilayah kidul.

Sengit sithik (2019)

Sawise revolusi industri, mesin ngganti bagean saka karya kanthi tangan. Sanajan iki nggawe kemajuan ing Adua, akeh sing nolak lan tetep setya karo cara gaib. Sanalika, Perjuangan sing angel ditindakake antara Lor lan Uni, nanging kanthi maksud liyane. Ana protagonis anyar, kalebu: Leo dan Brock, Prince Orso, Stour Ocaso lan Savine dan Glokta.

Masalah perdamaian (2020)

Ing Lingkaran Donya ana perjanjian perdamaian sing ringkih. Kanggo bagean kasebut, raja enom kudu ngadhepi pimpinane kanthi ati-ati, amarga kabeh wong pengin njupuk kauntungan saka pengalamane. Leo lan Stour Ocaso cemas lan ora nyuda pengawal, ngarep-arep sadurunge periode kasebut tanpa konfrontasi. Lan Savine lan Rikke duwe momen penting sajrone urip. Kabeh karakter ngalami pangowahan sing gedhe lan penting.

Kawicaksanane Wong Jaran (2021)

Iki minangka cicilan pungkasan trilogi Jaman gendheng; rilis Inggris diumumake kanggo September 2021. Sinopsis pisanan dipajang minangka purwaka kanggo novel mbantah wiwitane konfrontasi hebat sing sadurunge disedhot. Karakter utamane dadi kepala pangowahan kasunyatan anyar, saengga kabeh ambruk.

Babagan panganggit, Joe Abercrombie

Panulis Joe Abercrombie lair tanggal 31 Desember 1974 ing kutha Lancaster, Inggris. Wong enom kasebut dididik ing Lancaster Royal Grammar School kanggo bocah lanang. Ing taun kasebut, Inggris ditondoi kanthi trampil nganggo game video lan duwe kreativitas lan imajinasi sing hebat, kualitas sing dibuktekake liwat gambar lan peta fiksi sing rumit.

Sawise rampung sekolah menengah, Dheweke mlebu ing Universitas Manchester, ing kana dheweke sinau psikologi. Sawise lulus, dheweke kesah menyang London; ing kana makarya ing wilayah produksi pos televisi. Pengalaman iki nyebabake dheweke nggunakake suntingan materi audiovisual kanthi mandiri. Nalika semana dheweke nggawe klip video karo Coldplay, The Killers lan Barry White, lan liya-liyane.

Ing taun 2002, dheweke wiwit nulis novel fantasi pertama, sing rampung rong taun mengko. Iki kira-kira Swarane pedhang. Sanajan gaweyan wis siyap diluncurake yen wis rampung, Abercrombie kudu ngenteni rong taun (2006) kanggo terbitan resmi dening omah penerbitan Gollanz. Kanthi teks iki trilogi diwiwiti Hukum Pisanan.

Ing wektu sing cendhak, panulis entuk pangenalan sastra sing penting, tekan panggonan pertama sing adol minangka eksponen genre fantasi.

Sawise ngrampungake seri pertamane, Abercrombie nggawe papat narasi independen, ing endi ngadeg metu: Dendam paling apik (2009) lan Lemah abang (2012). Dheweke uga wis nerbitake sagas penting liyane: Trilogi saka Segara Pecah (2014-2015) lan Jaman gendheng (2019-2021). Sing terakhir menehi kelanjutan saka crita sing ditampilake ing jagad fantasi saka saga pisanan.

Dienggo dening Joe Abercrombie

  • saga Hukum pisanan:
    • Swarane pedhang (2006)
    • Sadurunge digantung (2007)
    • Argumentasi pungkasan para raja (2008)
  • Dendam paling apik (2009)
  • Para pahlawan (2011)
  • Lemah abang (2012)
  • Trilogi Laut Broken:
    • Setengah raja (2014)
    • Setengah jagad (2015)
    • Setengah perang (2015)
  • Blades agawe agawe (2016)
  • saga Umur edan:
    • Sengit sithik (2019)
    • Masalah perdamaian (2020)
    • Kawicaksanane Wong Jaran (2021)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.