JK Rowling: Tuladha ngatasi

JK Rowling: Kimia sukses sukses.

JK Rowling: Kimia sukses sukses.

Joanne rowling minangka salah sawijining penulis paling misuwur ing saindenging jagad: Buku-bukune saka saga saka Harry Potter Dheweke diwaca dening bocah-bocah lan dudu bocah-bocah ing saindenging jagad, lan adol, hak eksploitasi film lan merchandise, ndadekake dheweke dadi salah sawijining panulis paling sugih ing saindenging jagad.

Forbes menehi jeneng dheweke pwong pisanan sing entuk $ 1000 milyar saka nulis buku.

Bocah-bocah Joanne Rowling:

Harry Potter minangka bocah yatim piatu sing duwe kekuwatan gaib, sing lolos menyang jagad gaib kanggo uwal saka urip elek sing diwenehake dening pamane, sing dheweke urip. Joanne Rowling uga urip ing tahap kasebut, nanging ora ing omah, nanging ing sekolah: guru sing nggawe uripe ora bisa ditindakake, Ibu Morgan minangka salah sawijining karakter paling jahat ing Harry Potter, profesor kasebut Snus Snus.

Ing umur enem taun, dheweke nulis crita pertamane, sanajan semangat kanggo literatur tuwuh nalika remaja, eyang kakunge menehi salinan otobiografi lawas kanggo Jessica mitford: Kanggo ngurmati, dheweke menehi jeneng putrine sing pertama yaiku Jessica.

Wiwitane:

Dheweke sinau filologi Prancis, makarya ing Porto minangka guru basa inggris lan ing kana dheweke nikah karo Jorge Arantes, sawijining jurnalis Portugis kagungan putri.

Joanne lunga saka Portugal nalika putrine mung sawetara wulan alkohol lan nyiksa bojone.

Dipindhah menyang Skotlandia karo putrine, ing endi nandhang depresi klinis y dheweke teka kanggo mikir lampus. Tahap urip kasebut menehi ide babagan Dementors, titah tanpa nyawa.

Nganggur lan urip saka subsidi negara, Rowling rampung nulis novel kaping pisanan ing macem-macem kafe.

Akademi Howgarts: Papan kanggo uwal saka trauma bocah nalika Harry Potter lan JK Rowling.

Diagon Alley: The Wizarding World ing ngendi JK Rowling ngeculake traumas wektu kanak-kanak liwat Harry Potter.

Harry Potter pungkasane diterbitake!

Ditolak dening penerbit, bukune sing pertama diterbitake berkat Alice Newton, putri presiden omah penerbitan Bloomsbury sing umur wolung taun. Naskah kasebut tiba ing tangan bocah wadon kasebut kanthi sengaja lan bapake setuju nerbitake supaya ora nguciwani. Angsuran pertama diterbitake ing taun 1997 kanthi sirkulasi mung 1000 eksemplar.

Rowling kagungan blok penulis antarane Goblet Geni y Harry Porter lan Urutan Phoenix Ditekan kesuksesan dheweke lan katon sosial, sanajan dheweke sipate isin. "Aku wis entek wektu utawa tenaga nalika tekan pungkasan," jarene nalika ngrujuk Harry Potter lan Urutan Phoenix.

Joanne Rowling dina iki:

Sawise kasusahan kepungkur minangka ibu tunggal, saiki kursi asosiasi amal sing mbantu kulawarga wong tuwa: Roti Gingerbread

Dheweke wong sing isin, butarepan karo privasi dheweke angel banget dheweke entuk ketenaran lan urip masarakat.

Seri Harry Potter wis dijarwakake menyang 74 basa.

Apa nikah karo ahli bius Neil Murray, wiwit taun 2001, lan dheweke duwe anak loro.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.