JFK negesake. Sawetara buku kanthi tokoh ing latar mburi

Dheweke mung nyathet dokumen babagan rajapati John Fitzgerald Kennedy, JFK. Akeh buku sing ditulis babagan kemungkinan presiden paling apik ing sejarah Amerika Serikat. Saiki kita waca 5 judhul kanthi paraga minangka protagonis utawa ing latar mburi, ditandatangani dening telung jeneng wartawan kasebut Philip Shenon lan panulis Stephen King lan James Ellroy. Telung sudut pandang, sejarah lan jurnalistik, fiksi ilmiah lan fiksi nyata babagan salah sawijining karakter paling penting ing abad kaping XNUMX. 

JFK Case mbukak - Philip Shenon

Philip Shenon dheweke minangka jurnalis investigasi Del The New York Times ing Washington, ing kana dheweke kerja wiwit taun 1981. Nalika musim semi taun 2008 telpon dheweke muni sedina ing koran. Dheweke dadi pengacara penting sing dadi anggota terkenal Komisi Warren sing nyelidiki rajapati JFK. Wong kasebut takon marang dheweke supaya ngerti apa anggota komisi sing ngerti sapa sing isih urip.

22 / 11 / 63 - Stephen King

Kepiye dheweke ora wani karo JFK master teror sing ora dibantah lan luwih saka produktif Stephen King? Dadi ing 2012 aku nerbitake buku iki kanthi crita Jake epping, guru basa Inggris ing sawijining kutha cilik ing Maine. Ing sawijining dina salah sawijining siswa diwasa, Harry Dunning, nulis karangan sing mengaruhi sampeyan. Tema sing diusulake yaiku "The Day My Life Changed" lan Dunning nyritakake apa sing kedadeyan nalika bapake mulih mabuk lan ngremuk ibune, sedulur lan sedulur kasebut. Dheweke bisa nylametake awake dhewe.

Ora suwe, Al, kanca saka Jake, nemokake rahasia gedhe: ing gudang restorane sing ditemokake lawang sing mlebu taun 1958. Al takon Jake kanggo lelungan bali ing wektu kanggo ketemu a misi, yaiku, kanggo nyegah pembunuhan Kennedy.

supaya Jake mlebu taun 1958 kanggo miwiti urip anyar kanthi identitas anyar lan ngenteni nganti taun 1963. Lan bakal menehi wektu kanggo tresna karo pustakawan sing ayu Sadie dunhill, goleki Lee Harvey Oswald lan kulawarga siswane Harry Dunning kanggo ngindhari tragedi kasebut. Jake uga ngerti yen mung rong menit bakal kliwat ing jagad kasebut nalika bali. Nanging pitakonane yaiku ngerti apa pangowahan liyane bakal nyebabake tumindak sampeyan lan yen sampeyan bisa ninggali wong wadon uripe biyen.

Trilogi Amerika - James Ellroy

Jack Kennedy minangka tokoh mitologis kanggo kaca sing khusus jus ing sejarah kita. Dheweke duwe aksen kelas lan nganggo potongan rambut kaya liyane. […] Jack dipateni nalika wayahe paling luweh kanggo njamin kasucen lan ngapusi terus muter ing api sing langgeng. Wayahe nyingkirake guci lan mbabarake sawetara wong sing nyumbang kanggo ningkatake lan nggampangake jatuhe.

Sing nulis James ellroy ing wiwitan Amerika, judhul pisanan iki trilogi penting kanggo kabeh wong sing seneng wektu kasebut lan potret sing paling apik ing karaktere. Ing Asu bengak, master novel kriminal paling kasar lan paling kasar, dheweke nulis trilogi iki tanpa konsesi. Mesthi ing gaya khusus lan unik langsung, nesu, telegrafi, kasar lan kompleks.

Kedadeyan sing dicritakake ing trilogi iki diwiwiti ing taun 1958 lan pungkasan ing taun 1972. Ellroy nggunakake fiksi nanging uga kasunyatan ing a campuran acara sejarah lan karakter fiksi nyata karo sapa sing ora digatekake. Novel sejarah lan ireng gabung ing karya sing gedhe tenan iki, angel nanging kuat lan ngganggu banget.

Amerika

Kita mlebu 1958 lan kita duwe struktur crito biasane karo trio protagonisPete perbudakan, Pete Gedhe, a quebecquois mantan laut, polisi korup, extortionist kanggo Howard Hughes lan pembunuh kanggo mobster Mickey Cohen. Sing elegan Kemper boyd, Agen FBI, lulusan hukum karo anak wadon ing kuliah. Y Ward J. Littell, ahli komunikasi FBI, karo putri, mantan garwa, masalah alkohol, lan pengecut nanging luwih jujur.

Wong telu iki bakal nyebrang nyawane ing potret peteng Ellroy ing taun-taun kasebut intrik politik, korupsi polisi, krisis karo Kuba lan konflik ras nganti tekan dina sadurunge rajapati JFK.

Enem saka hebat

Iki kita ing 1963 lan protagonis isih Pete Bondurant lan Ward J. Littell. Kasedhiya agen FBI liyane, Wayne Tedrow Jr., sing kanthong $ 6.000 ing kanthong, tekan ing Dallas kanggo mateni Wendell Durfee, tukang game ireng sing dituduh ngrudapeksa lan merjaya. Saiki plot fiksi campuran karo kasunyatan sing dununge Bobby Kennedy utawa Malcom X. Konflik ras terus lan Ku Klux Klan. Kajaba iku, kita mlaku liwat Las Vegas utawa Vietnam ing lukisan ngageti wiwit taun 60an.

Getih wangi

Judhul katelu wis kasedhiya ing kita 1968. Martin Luther King lan Robert Kennedy tiwas. Lan saiki Wayne Tedrow Jr. Dheweke dadi dealer heroin, dheweke nggawe makkah game mafia, lan ide dheweke saya radikal. Karo dheweke nyebrang Don kali kolonial, detektif pribadi, lan Dwight holly, agen liyane lan preman J. Edgar Hoover kepengin banget karo wanita, Joan Rosen, sing diarani kasebut Dewi abang lan tujuane kanggo ketigo.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.