Jeronimo Tristan. Wawancara karo penulis 36

Fotografi: Jerónimo Tristante, (c) Javier Carrión.

Jeronimo Tristante Dheweke duwe novel anyar sing diterbitake. Judule 36 lan ing dheweke pulih letnan republik Juan Antonio Tornell minangka protagonis. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan sawetara perkara liyane. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan kebecikan sing wis sampeyan pasrahake kanggo aku.

Jeronimo Tristante

Murcian saka 69, dianggo minangka guru sekolah menengah sawise sinau biologi ing Universitas Murcia. Iku uga kolumnis ing koran Bebener. Nanging ing ndhuwur kabeh, dheweke dikenal amarga aspek sastra sing sukses kanthi nggawe karakter sing populer kaya inspektur abad kaping XNUMX. Victor Ros, protagonis saka seri 6 novel sing uga nduweni a adaptasi kanggo serial televisi ing TVE ing 2015 lan aktor Carles Francino menehi urip. Penulis menehi persetujuan kanggo adaptasi iki lan para pemain sing dipilih.

Irah-irahane yaiku: Misterihe Casa Aranda, wiwit taun 2006, sing dadi sukses gedhe pisanane karo kritikus lan pembaca lan nggawe dheweke luwih gampang nerusake nulis. Kasus randha ireng, Enigma dalan Calabria, Wengi pungkasan Victor Ros, Víctor Ros lan rampokan emas Spanyol gedhe y Víctor Ros lan rahasia ing jaban rangkah.

susah Dheweke uga wis nulis novel kanthi latar mburi Spanyol. Antarane liyane yaiku Abang ing biru, crita petualangan lan spionase sing kedadeyan ing Perang Sipil, Bandha para Nazir, novel sing njupuk Panggonan ing abad tengahan karo Knights Templar minangka protagonis. 1969, uga saka genre noir lan disetel ing pungkasan Francoism. Ora kasep, sing menangake Hadiah Novel XLIX Ateneo de Sevilla, utawa Sekretaris, Hadiah Novel Logroño.

Iki wis diterjemahake menyang sawetara basa, kayata Italia, Prancis, Portugis utawa Polandia. lan lann 2023 plans kanggo nerbitaké Huruf, dheweke pisanan melu sastra muda.

Jeronimo Tristante — Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane 36. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

JERONIMO TRIstanTE:Punika a prequel de Lembah Bayangan kang aku wanted kanggo ngomong apa kedaden kanggo Tornell, salah siji saka protagonists sawijining, sak perang, ing 36 November, sawetara tanggal tenan rumit.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JT: Aku mesthi wis Wong lima utawa saka Pitu Rahasiadadi enom banget. Crita sepisanan sing tak eling yaiku a crita, dheweke wis diwasa, mesthine umure 23 utawa 24 taun.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

JT: favoritku mesthi Wilkie collins. Uga Doyle lan Paul Auster.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

JT: Tanpa mangu, Sherlock Holmes, detektif paling apik kabeh wektu.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

JT: Ora, aku gampang, aku nulis karo dheweke gampang digawa ngendi wae. Gampang kanggo aku. Aku seneng.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

JT: Luwih becik esuk aku wong awan lan nalika lingsir wengi nyedhaki kinerja saya mudhun banget.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

JT: Ing dhasar novel sejarah, uga esai, biografi lan sajarah militèr.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JT: Saiki aku bubar Bangga lan Prasangka kanggo umpteenth wektu kanggo klub buku lan aku karo bab sethitik saka Agatha Christie kang aku wis maca banget sethitik.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

JT: Apa cukup ala, bebener. Aku mutusake amarga kanca-kanca lan kenalan sing maca novel-novelku, sing pisanan, nyengkuyung aku.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

JT: Iku ora gampang, nanging uga ora bisa diatasi. wis kabeh dystopian banget, kita bakal nyadari apa sing wis kita alami ing sawetara taun.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.