Javier Diez Carmona. Wawancara karo penulis Kehakiman

Fotografi: Javier Díez Carmona, profil Facebook.

Javier Diez Carmona Dheweke saka Bilbao. Lulus ing Ilmu Ekonomi lan semangat nulis, dheweke wis nerbitake novel pemudha inspirasi dening sajarah Basque lan mitologi. Banjur, kanggo wong diwasa, tandha mlaku wuta o E Raja. Sing pungkasan sing dirilis taun kepungkur kanthi judhul Keadilan. En yaiku Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane. Aku matur nuwun wektu lan kabecikan kanggo ngladeni aku.

Javier Diez Carmona — Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar sampeyan judhul Keadilan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

Javier Diez Carmona: Minangka judhul nuduhake, Keadilan Punika a novel babagan dendam. Iki minangka novel kejahatan (ana sing ujar manawa a thriller, sanajan bener yen plot mbukak, irama nyepetake, aku ora setuju karo definisi kasebut) ing ngendi aku pindhah ing garis, kadhangkala burem, sing misahake kaadilan lan dendam.

Iku berkembang ing 2014, nanging werna ing 2008, ing krisis keuangan sing ninggalake jejak dawa saka mayit industrialis lan disinherited nganggur, digusur utawa pindhah menyang proyek karo setengah gaji lan ora hak. Ing salebeting daftar panjang kejahatan novel kasebut ana rong pitakonan:Napa Keadilan ora tumindak (lan ora bakal tumindak) marang wong-wong sing sugih dhewe sadurunge lan sak krisis nggunakake laku morally reprehensible? Yiku ditrima sing korban saka laku kasebut nggoleki ing dhewe sawetara jenis kaadilan?

Iki minangka basis tengah sing ana ing plot kasebut. Nanging dheweke duwe tujuan liyane. siji, dhasar, mulyakake wong ing umur tartamtu. Mulane panlitiku wis nyisir rambut abu-abu (sing njaga rambut). Ing tangan liyane, aku wanted kanggo mbayar a pajeg kanggo bilbao, setelan sampurna kanggo novel angkara. 

Lan aku uga wanted nguji kawicaksanan saka pamaca lan pamaca. Sampeyan bisa ngirim pesen tartamtu nalika nggawe novel sing nyenengake lan gawe kaget sing maca.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JDC: Wacan pisananku yaiku buku-buku Enid Blyton; Wong lima, Seven Secrets. Nalika isih enom, aku maca koleksi lengkap. Uga Jules Verne. Senajan aku rauh dadi ketagihan kanggo Agatha Christie wis Stephen King (dadi aku metu).

Saka crita pisanan sing dakcritakake, aku meh ora ngelingi apa-apa. Aku iku ing kaca notebook kothak kira-kira sepuluh taun, lan iku wiwit karo panemuan saka tangan pedhot ing ngisor pylon. Jujur, aku ora ngelingi ending. Mungkin aku ninggalake mbukak ...

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

JDC: Raymond Chandler. Ing novel ireng bisa uga ora bisa dikalahake sanajan akeh penulis lan penulis sing berkembang ing genre kasebut. Lan tansah Gabriel Garcia Marquez.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

JDC: Aku arep mbaleni dhewe: Philip Marlowe. Sing ironi sampeyan unik.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

JDC: Ora, aku wong sing prasaja. Nalika aku miwiti kanggo nulis aku biasane njupuk tuwung saka warung, lan kadhangkala aku muter musik kanthi tenang. Wektu liyane musik ngganggu aku, aku tangi lan njupuk kopi maneh.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

JDC: Aku biasane nyoba nulis ing wayah awan, njupuk kauntungan saka wayahe nalika ora ana wong ing ngarep, sanajan aku aran tingling tartamtu ing tip saka driji aku goleki panggonan kanggo njagong ing ngarepe keyboard. Kanggo LearNanging, aku luwih seneng ing wengi.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

JDC: Aku seneng kabeh. Aku maca kabeh, lan sabisa-bisa (sing tansah kurang saka sing dakkarepake).

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JDC: Aku mung miwiti karo Makalah Tony Veitch, saka mcilvanney. Aku seneng banget karo novel pisanan Laidlaw lan muga-muga sing nomer loro bakal nindakake perkara sing padha. Lan aku kesandhung bebarengan karo novel liyane karo protagonis padha Justice, Osmany Arechabala. Aku dadi angel amarga wong lanang wis nandhang masalah lan saiki aku ora ngerti kepiye carane bisa metu saka dheweke. Nyatane, aku isih ora ngerti yen dheweke bakal metu.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

JDC: Kayane kaya ngono akeh sing diterbitake, bisa uga akeh banget kanggo apa sing dikarepake pasar. Nanging, kanggo kita sing nulis, angel banget kanggo ngakses penerbit. Saiki penerbit, paling ora sing gedhe-gedhe, ngaku seneng-seneng, muga-muga ana kesempatan anyar kanggo penulis sing kurang dikenal. 

Aku guess nyoba kanggo nerbitaké punika proses sing alami nderek nggawe. Sing paling angel, lan ora bisa dikendhaleni, mula asring nggawe frustasi. Nanging kebayar mati.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

JDC: Kanggo crita sing bakal teka, aku ora mikir. Dina iki aku ora weruh titik nulis babagan covid, sanajan wektu cenderung ngganti, utawa sweeten, iku. marang aku kurungan mbantu aku nulis novelDadi ora lara babar pisan.


2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Adriana ngandika

    Aku maca novel Justice dening Diez Carmona, apa maneh, aku bareng karo penyayang genre liyane lan kita kabeh mikir iku apik banget. Mungkin mulane aku ngarepake laporan sing luwih jero, iki pancen sembrono lan umum!

  2.   Juana Alondra Martinez Rodriguez ngandika

    Nalika Javier Carmona ngandika iku, aku mikir iku apike kanggo dheweke miwiti maca buku kanggo mboko sithik hubungane karo jinis tumindak lan aku mikir sing kanggo kula iku bakal rada aneh amarga aku biasane ora nindakake kaya mengkono. ing wektu luang nanging aku iki pilihan apik banget kanggo bisa kanggo menehi pikiran luwih papan lan ngerti carane kanggo ngrampungake karo liyane iku.