Caballo de Troya, dening JJ Benítez. 35 taun saga klasik

Ya wis dak waca. Kabeh. Ora, aku ngapusi cocog karo aku Dina bledhek, Aku duwe ing kana lan aku wis nundha dhaptar sadurunge. Nanging ora bakal suwe. Sisane wis tiba wiwit dheweke menehi sing pertama nalika aku umur 15 taun. Nanging wis ana 35 sing kliwat. Saga Kuda Trojan tetep dadi salah siji sing paling laris, populer, lan kontroversial kanggo kabeh. Lan panganggité, JJ Benitez, panguwasa babagan masalah fiksi ilmiah lan masalah gaib, uga a sajarah wis

Kontroversi ing jamane, kaya apa wae sing nyentuh agama lan ajaran agama, saiki ora luwih saka maca paling ora. Pitakon manawa menehi kesan utawa ora gumantung kanthi logis ing mripat sing diwaca. Lan mesthine cocog banget kanggo tanggal Paskah kasebut, khusus, judhul pisanan lan paling populer. Sawetara teks sing lengkap, deskriptif, kuat lan rampung adoh saka "versi resmi" kanggo pisanan nyritakake telung dina saka Gairah Yesus saka Nasaret lan mengko minangka bagean sing apik sajrone urip lan makarya. Mesthi wae, kanggo wong sing precaya lan wong-wong sing ora precaya.

Tukang kayu lan aku

Maju a nuansa sing kudu digawe cetha marang sing maca: ing ambang 15 taun, pendhidhikanku yaiku saben putra saka tangga teparo ing Spanyol taun 70-an lan 80-an katolik, rasul lan romawi. Sing pertama GBS (ya, aku slamet kanthi slamet) ing a College of Sisters of Charities of Charities. Banjur sing lagi wae diwiwiti BUP (ya, iki uga ora nggegirisi) ing institusi cilik ing sawijining kutha Reregetan jero.

Maksude, a taruna normal nanging apa sing nandhang sangsara kapitunan ing jiwa anyar banget. Dadi semangat sing nglindhungi aku banjur mlaku kanthi revolusi sing khas ing jaman kasebut ditambah rasa lara, ora adil lan ora dingerteni, nanging sampeyan kudu sinau supaya cepet banget. Nanging Tukang kayu mesthi seneng karo aku lan aku ora bisa takon marang dheweke kanggo akun. Mungkin ing sawijining dina dheweke menehi dheweke. Saiki aku isih seneng karo dheweke. Lan aku wis maca seri iki pirang-pirang taun tanpa simpati yen saya ganti.

Napa sing maca Jaran Troy dadi wong sing precaya uga ora ana iman sing nggegirisi uga ora duwe alesan kanggo ngremehake, uga ora diwaca minangka penghinaan, guyon utawa penghinaan sing pantes dikucilake kanggo penulis lan para pamaca. Ing jaman semana kedadeyan mau.

Kontroversial, kontroversial ... Nah. Sepisan maneh diwaca.

Yen ana wong sing guneman, nulis, utawa ngrembug Kadadosan Dhuwur (nelpon awakmu dhewe apa sing sampeyan karepake) sampeyan duwe risiko mlebu menyang scrub yen sampeyan ora ati-ati utawa kelangan formulir. Sampeyan ngerti, jinis, agama lan bal-balan bisa nyebabake perang global.

Gosok sing ditindakake dening JJ Benítez, panguwasa jagad raya paranormal lan karo UFO ing antarane, kanthi Jaran Troy iku cukup. Diwiwiti karo a intrik jaman saiki wiwitan, ing tradhisi paling apik novel telusuran naskah lan turunan, ing endi peneliti kudu ngerteni ewu enigma lan pindhah menyang sewu papan nganti dheweke nemokake dokumentasi sing diwenehake watak misterius.

Saka kana, dheweke terus ngandhani, kanthi swara protagonis sing ora dingerteni lan kanthi macem-macem istilah teknis lan narasi sing luwih cepet, proyek militer Amerika Utara sing luar biasa lan super rahasia (mesthi) sukses dikembangake kanggo lelungan wektu. Pitakonane yaiku kanggo ndeleng tujuane lunga (akeh banget kedadeyan ing Sejarah Kemanusiaan ...) lan dheweke bakal mutusake.Dina-dina pungkasan uripé Gusti Yésus saka Nasarèt.

Pelajaran wektu lan sejarah

Loro dipilih sawise siji persiyapan lengkap lan lengkap ora mung fisik, nanging uga psikologis lan mesthi tanpa kapercayan agama samubarang jinis. Eliseo, (jeneng kode, mesthi), a Engineer sing tetep ing modul kanggo ngontrol kabeh; Y Jason, a militer kelas dhuwur lan dhokter, sing bakal dadi explorer, sapa wae sing kerja lapangan ing Yudea ing taun 30 kanthi tujuan njaluk paling cedhak karo sosok Yesus.

Minangka premis sing ora bisa absen ing kasus kasebut, dheweke duwe pancen ora pareng melu-melu ing sawetara acara sing bisa ngganti riwayat sejarah. Lan pitakon liyane yaiku manawa saiki uga mbesuk uga mbesuk ora ana sing ora disengaja.

Biyen, pelajaran Sejarah diwiwiti Jason lagi nyritakake ing wong pisanan. Mangkono, narasi apa sing kedadeyan karo dheweke disengat cathetan ngisor tanpa wates, kadang ngliputi kabeh kaca, data sing diklumpukake saka sumber sejarah sing ndhukung, utawa uga ngganti, pemahaman protagonis babagan apa sing wis disinaoni lan apa sing sejatine ditemokake.

Dadi kita duwe aspek iki Novel sejarah Romawi sing nyenengake penggemar genre kasebut. Rapat protagonis karo, contone, Poncius Pilatus Minangka salah sawijining sing ora bisa dilalekake. Nanging mesthi, ing ENCOUNTER mawa huruf gedhe minangka salah sawijining sing ora lali amarga narasi sing luar biasa saka intensitas sing dadi nyata yen sampeyan wis crita (lan sampeyan wis entuk crita), sampeyan bakal nggawe maneh minangka yen sampeyan uga duwe Guru ing ngarep sampeyan, wiwit saiki sampeyan uga bisa ngarani. Lan tinggalake barang Tukang kayu kanggo swasana kolegial sing luwih akeh.

Fiksi ilmiah murni. Utawa ora?

Saka kana sampeyan wis melu band. La galeri karakter lan kasunyatan sing diarak liwat buku ora ana enteke lan menehi supaya Jason lan Elíseo lunga plancongan. Saka kondhang (utawa ora) muride, sing saka Sanhedrin, wungu Lazarus, utawa, ing judhul mengko, María (pro revolusioner, cocog karo rasa teras saiki), liyane putra lan sadulur Gusti Yesus, ing Magdalena utawa Yohanes Pembaptis, sepuh wawasan lan setengah mad lan raja sing isih paling gedhe Hérodès.

Nanging ing ndhuwur kabeh guru, karo sing bakal ketemu luwih akeh wektu mlumpat, contone, dadi luwih enom lan pengabdian kanggo nggawe kapal. Lan karo sapa dheweke bakal melu pacelathon dawa lan jero , tanpa mangu-mangu, yen produke penulis, aku terus ngilangi topi amarga intensitas sing diraih. Lan ndhuwur kabeh kanggo humanisasi lan kamanungsan hadiah kanggo karakter kategori Yesus saka Nasaret, kanthi mandhiri, dakulangi maneh, kanggo kapercayan saben wong babagan dheweke

Mesthi wae

Amarga sampeyan kudu maca kabeh lan yen ana saga sejarah, spiritual, uga awujud manual mandhiri, banget sui generis lan malah novel romansa, Jaran Troy iku salah siji sing paling apik.

seri Jaran Troy

  1. Yerusalem (1984)
  2. masada (1986)
  3. saidan (1987)
  4. Nasaret (1989)
  5. Bagean Caesarean (1996)
  6. Hermon (1999)
  7. Nahum (2005)
  8. Jordán (2006)
  9. Tebu (2009)
  10. Dina Kilat (2013)

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Roberto Sumoza ngandika

    Salam saha kurmat.

    Aku nulis arep takon apa ana edisi basa Inggris saka buku The Trojan Horse, Yerusalem? Panulis JJ Benítez.