Bangga lan Prasangka dening Jane Austen

Isih saka film Pride and Prejudice

Ing wiwitan abad kaping XNUMX, nulis babagan wanita sing mardika lan nyedhaki masalah katresnan kanthi cara komik dudu perkara sing paling umum. Kasunyatane, machismo tetep ana ing kabeh bidang masarakat, kalebu jagad sastra. Dianggep minangka salah sawijining novel feminis pertama ing sejarah, Bangga lan Prasangka dening Jane Austen Iki minangka salah sawijining klasik sing pantes diwaca paling ora sepisan ing urip sampeyan.

Sinopsis Bangga lan Prasangka 

Cover Pride and Prejudice dening Jane Austen

Dumunung ing deso Inggris, ora adoh saka London, babad Pride lan Prasangka gesang kulawarga Bennet lan gangsal putrine bisa nikah, kabeh umure antara 15 lan 23 taun: Jane, sing paling tuwa, Elizabeth, Mary, Catherine lan Lydia. Limang nom-noman sing ibune, Bu Bennet, kepengin banget dadi pelamar sing paling apik supaya bisa metu saka kahanan sing kondhisi karo kulawarga sing bakal diwarisake karo sedulur putrine, William Collins, sawise sedane Pak Bennet.

Saka sedulur kabeh, Elizabeth minangka wong sing misuwur banget dadi wanita enom sing mandiri, uga disenengi karo Charles Bingsley, sarjana sugih sing dheweke ketemu ing pesta sing uga ana Elizabeth ketemu Pak Fitzwilliam Darcy, jutawan sing nolak njaluk Elizabeth nari amarga dheweke ora nganggep dheweke ayu banget. Detil sing ditampa protagonis kanthi bangga tartamtu, sawijining perasaan sing bakal ngancani dheweke sajrone crita nalika pirang-pirang pertemuan karo Pak Darcy nggawe daya tarik sing cukup gedhe, ngganggu kanthi bangga lan prasangka sing tuwuh.

Crita katresnan uga ditandhani karo nasib para sadulur Bennet sing beda-beda lan kebutuhan kanggo omah-omah karo wong sing bisa menehi masa depan sing luwih apik, sing mesthi katon luwih janjeni nalika wong duwe dhuwit gelem miwiti proyek.

Paraga Bangga lan Prasangka

Adegan Bangga lan Prasangka

Paraga utama

  • Elizabeth bennet: ing Protagonis Bangga lan Prasangka dheweke nomer loro saka limang sadulur. Bocah-bocah umur rong puluh taun sing nuduhake wiwit-wiwitane jajaran pesona sing suwek saka prototipe wanita sing ora sopan lan manut nalika semana: dheweke kreatif, lucu, mandhiri, lan duwe humor. Tansah dipandu dening pendapat dangkal sing ditrapake kanggo saben wong lan pelamar sing ditemokake, jagad Elizabeth bakal ganti kabeh nalika dheweke nemoni Pak Darcy.
  • Fitzwilliam Darcy: protagonis lanang ing novel kasebut diwiwiti minangka minat katresnan nomer loro Elizabeth, dadi karakter sing "bangga lan prasangka" laten diwutahake sajrone karya kasebut. Cerdas lan sugih, nanging uga rada isin - kualitas sing didhelikake kanthi arogan - Pak Darcy nganggep Elizabeth luwih sithik ing sosial lan ora narik kawigaten para adhine. Nanging, nalika main terus, Pak Darcy ngerti manawa bagean gedhe saka wong-wong ing sacedhake dheweke nyedhaki dheweke amarga mung minat, Elizabeth dadi siji-sijine sing ndeleng dheweke kanthi beda mata.

Watake sekunder

  • Pak Bennet: patriark kulawarga duwe properti sing ana gandhengane karo keturunan kulawarga liyane, Pak Collins. Bagus lan budaya, dheweke rumangsa kepincut karo loro putrine sing luwih tuwa, Jane lan Elizabeth.
  • Bu Bennet: pandangane bojone yaiku wanita sing gosip lan ora ngerti yen gaweyane diwatesi kanggo golek pelamar sing paling apik kanggo putrine.
  • Jane bennetSing mbarep saka sadulur Bennet isin lan naif, dadi pelapor utama Charles Bingley, sing wiwitane kepengin karo mbakyune Elizabeth.
  • Mary bennet: Serius lan sinis, dheweke iku sadulur sing paling ora narik kawigaten, sing menehi watak prawan sing pait.
  • Katherine BennetDisebut "Kitty" dening mbakyune, dheweke muspra lan materialistis, kaya adhine sing enom, sing pengaruhe dadi masalah kanggo dheweke.
  • Lydia bennet: sadulur paling enom yaiku kanca sing setya karo Catherine lan wanita enom sing wangkal lan impulsif, uga seneng lelucon. Dheweke pungkasane eloping karo Pak Wickham, nyebabake skandal sing dirampungake nalika Wickham setuju kanggo omah-omah karo dheweke kanggo ijol-ijolan pesta sing dibayar.
  • Charles bingley: Kanca sing paling apik Pak Darcy pancen suwalike karo sing siji iki. Milyuner lan apik banget, dheweke rumangsa kepenak karo kabeh wong, kanthi Jane Bennet dadi wanita sing dikarepake.

Bangga lan prasangka: Tonggak sejarah sejarah sastra

Jane Austen

Ing taun 1813, taun terbitan Pride and Prejudice, hubungan antarane pria lan wanita terus didhasarake pola sosial ing ngendi pria kasebut tanggung jawab lan wanita kasebut kepeksa golek cara kanggo urip sing kebak kejutan anyar, kesejahteraan lan keamanan.

Kahanan sing aku sadhar umur 20 taun jenenge Jane Austen, sing adhine nuduhake sawijining ruangan lan nulis ing notebook kesan dheweke babagan kasunyatan sing uga wis ditemtokake. Sawise nulis karya pertama sing diarani kesan Pertama, bapake Austen nyoba menehi presentasi menyang penerbit, lan ditolak nganti saiki ditawakake kanggo penerbit sing sadurunge nerbitake karya Austen, Sense and Sensibility liyane.

Pungkasan, Pride and Prejudice diterbitake tanggal 28 Januari 1813 dadi sukses ing wektu iki, utamane, kerja tanpa wates.

Kacepetan karya sing cepet, sindiran sosial sing diwutahake dening Austen utawa, utamane, istirahat ing dalane crito saben crita romantis sing dirusak dening drama lan faktor sing bisa diramalake minangka sawetara sebab kenapa karya kasebut tetep bertahan, uga dadi ikon feminisme.

Amarga sanajan literatur saiki akeh pahlawan lan niat sing padha babagan kesetaraan, ing taun 1813 kasunyatane beda, Elizabeth Bennet dadi wanita sing bakal teka kanggo nuduhake manawa wanita bisa mikir. Dheweke bisa mikir maneh manawa wong iki bojo lanang sing cocog utawa ora, utawa mung nampa manawa uripe ora mung gumantung karo pangayoman saka anggota lanang supaya seneng.

Apa sampeyan maca Bangga lan prasangka saka Jane Austen?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.