James Ellroy ing Madrid karo novel anyare: Panic

Foto: (c) MariolaDCA

Aku kelangan sethithik, nanging ora. James Ellroy wis bali menyang Spanyol kanggo nampilake novel anyare, Geger, lan dadi nganti 6. riko dening Madrid, Barcelona lan Valencia. Penulis Los Angeles sing gedhe banget (luwih saka) novel-novel ireng isih gedhe banget ing figuratif lan harfiah lan ora kelangan iota saka histrionik legendaris nanging uga cedhak. Jum'at wingi tanggal 29 salinan mlebu buku kasebut menyang sawetara sing maca paroki sing paling setya sing mampir ing Fnac Callao kanggo menehi salam, nganggo topeng, asu ora cokotan nanging kita kabeh tetep ngati-ati. Sing paling apik: ndeleng manawa penulis internasional gedhe maneh pindhah ing saindenging jagad.

James Ellroy kanggo kanca-kanca lan Mad Dog kanggo kabeh

Ana sethitik ngomong bab James Ellroy saiki lan padha macem-macem item ingkang kula aturaken kangge blog punika. Salah sawijining penulis referensi saka genre sing paling peteng, stark lan, uga kadhangkala, rumit banget kanggo diwaca amarga gaya unik lan pribadine. Frasa cekak minangka telegram lan digabungake karo sintaksis sing kebak alliterations, onomatopoeia, Angelina slang, saka genre lan wektu ing ngendi dheweke nyetel novel-novel. Lan iku Ellroy ora kanggo kabeh pamirsa utawa maca. Malah sing paling berpengalaman kita wis macet karo sawetara judhul, sing uga umume ekstensif.

Este Geger Iku cukup nerak amarga tetep ing 364 kaca, nanging wis warns, kang marang kula nalika aku nuding metu kanggo wong, ing Inggris pasty lan serius: «Sabanjure bakal luwih gedhe». Ing tembung liyane, ing umur 74, kang nguripake pungkasan Maret 4, karo a urip ngluwihi karakter novel-novel nanging ngluwihi kabeh, dheweke isih ana ing longkangan lan pengin cokotan.

Ing Madrid - Fnac Callao - 29 April. 18:30 p.m.

Sawetara parishioners kanggo a juminten ing afternoon ing tengah Madrid lan ing awal jembatan ibukutha, nanging apa wis ngandika, banget setya lan uga dilengkapi karo judhul anyar. Ellroy ora ngenteni suwe lan, sadurunge miwiti, dheweke mlaku liwat lantai papat ing ngendi penandatanganan bakal ditindakake. A bagean apik saka liyane saka klien sing lumaku dening malah ora sok dong mirsani wong, lan ora bakal amarga ora katon. Salah sawijining kuciwane yaiku dheweke ora nganggo seragam kaos Hawaii sing biasane, sing kontras karo dheweke. dhuwur, awak kuru lan solah bawane medeni sing ngerti carane cultivate supaya uga lan nemtokke kathah ing Staff. Dheweke katon formal banget, nganggo jaket biru, nanging dheweke tetep nganggo klambi lengen cendhak kanggo kerja.

Nanging, lan wis diukur jarak karo dheweke sawise kunjungan pungkasan ing 2019Sampeyan ngerti yen ing jarak sing cendhak, kanggo nada lan keramahan, patrap kasebut mung minangka pose. Dadi dheweke wiwit ngomong karo sampeyan kaya-kaya ngerti sampeyan utawa wis ketemu sampeyan dina sadurunge. Kajaba iku, amarga ora akeh wong, dheweke nyenengake awake dhewe kanthi tenang karo kabeh wong, posing kanggo foto lan ngobrol lancar karo wong liyo. Asu kasebut malah narik aku, nganggo basa Spanyol sing rusak lan menehi komentar babagan kunjungan kasebut ing tanggal 19 nalika dheweke tampil. Badai iki.

Mbales dendam. Wildly salah ing mburi. A crack ing crypt saka nyawaku.

Geger

Iku adhedhasar karakter nyata sing ana freddy otash, tokoh lemah ing Los Angeles taun seket, dasawarsa ambalan ing novel Ellroy.

otash iku a mantan polisi korup isin amarga wis kadhemen-bloodedly dibusak pembunuh pulisi. Kepala LAPD William Parker murub dheweke. diowahi maneh dadi detektif pribadi karo reputasi ala, uga darmabakti kanggo pemerasan lan ndhuwur kabeh iku boss preman saka Rahasia, majalah gosip babagan kelemahane lan rahasia bintang film, politisi lan wong saka masyarakat dhuwur. Dadi liwat kaca saka Geger Jack biasa parade Kennedy, James Dean, Montgomery Clift, Burt Lancaster, liz Taylor o Batu Hudson. Lan potret babagan wong-wong mau lan wektu iku maneh ora puas.

Semesta iku maneh sing wis dilewati dening Ellroy, sing wis diomongake luwih saka sepisan jaman saiki babar pisan ora narik kawigaten amarga dheweke urip ing jaman biyen. Lan sampeyan ora kudu sumpah.

Ditulis ing wong pisanan, punika pratelan ing mburi urip (Otash tilar donya ing 1992) sing mlumpat antarane kaping. Kanthi gaya corrosive lan convoluted, sing nyetel irama kanggo sampeyan saben tembung hit, kaya dijupuk utawa watermark linguistik kaya sawetara penulis ngatur kanggo nggawe.

Iku leksikon saka bebener kosong lan prasaja. Iku dialog saka dimes lan diretes. Iku smear nistha lan thrill saka ancaman. Aku mikir lan nulis liwat aliterasi algoritma. Basa kudu ngangkat pecut lan lacerate. Basa mbebasake uga nyinggung.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.