Era anyar Kafe Sastra.

Kafe Sastra Anyar

Warung toko buku, ahli waris saka kopi literatur nalika para intelektual ing pirang-pirang abad kepungkur ketemu.

Mung rong dekade kepungkur, nostalgia kelingan karo sayu kopi literatur, yaiku para intelektual sing nemoni saben generasi. Tradhisi iki diwiwiti ing abad kaping XNUMX ing Eropa lan, kanthi kurang luwih utawa luwih mudhun, diterusake nganti pertengahan abad kaping XNUMX: Café Gijón ing Madrid, La Closerie de las Lilas ing Paris, Condotti ing Roma, Reggio ing New York, Novelty ing Salamanca utawa Eagle lan Child ing Boston mung sawetara conto ing papan kasebut.

Masyarakat diganti, kabutuhan papan kanggo ketemu uga lan akeh kopi kasebut mandheg dadi tuan rumah rapat penulis klaim wisata utawa, sing kurang begja ilang. ing S. XXI, nanging, wis nggawa format anyar kanggo kita toko buku, mbukak kanggo kabeh pamirsa, sing mung sarat yaiku rasa kanggo buku.

Apa sing padha maca saiki?

Dina iki, ing tengah jaman digital, kita melu kawentar semangat kanggo sastraIng ngarepe wong-wong sing seneng banget babagan game video utawa jejaring sosial, pamaca sing biasa dipanggonke, sing desahan golek buku ing kertas, papan sing kepenak, kopi ngukus lan romantis, udan ing mburi kaca. Ing wektu nalika kabeh wong ngerti Steve Jobs, Bill Gates utawa Marc Zuckerberg, sing uripe dadi subjek film Hollywood, akeh wong liya sing nemtokake wektu sing adoh saka layar, kanggo karya para panulis liyane. Utawa sing kurang dikenal, minangka wujud pambrontakan nglawan tren sosial anyar lan bisa uga sastra dadi salah sawijining perkara sing bisa nggabungake elitisme kanthi aksesibilitas, mung kemewahan sing ora larang.  Maca wis dadi cara nolak, nglawan pasang surut Lan, kaya biasane yen kedadeyan kasebut, pasar ngetren tren sing muncul sing tekan volume bisnis sing dikarepake.

 

Warung toko buku, wangsulan kanggo nggoleki kesenengane sastra.

Yen kita nambahake kebutuhan toko buku tradisional kanggo saingan karo adol buku liwat Internet lan karo waralaba toko buku gedhe, kafe toko buku mula saya sukses kanthi sukses. Apa ana toko buku sing ditambahake kopi, teh, anggur lan permen utawa kopi sing ditambahake bonus perpustakaan? Ana kabeh, nanging asale ora preduli saka tujuane: saya akeh, papan-papan kasebut minangka papan pertemuan anyar ing antarane panulis lan pembaca utawa ing antarane para pamaca lan buku.

Pamaca generasi anyar ngupaya ing Cafés Pustaka, reuni karo katenangan kopi nalika anget saka omah, mlayu saka ngelu.

Golek ngendi?

Dheweke munggah ing tetanggan pusat kutha gedhe, kebak urip, wong, lan makili oasis perdamaian, ambune omah lan weteng lan semangat sing nyenengake.

Umume papan iki ditemokake ing Madrid ing Lavapiés, Malasaña, Centro, ing Las Letras, Sol utawa ing Madrid de los Austrias: Swinton & Grant, La Infinito, Tipo Infames, La Fábrica, La Central utawa La Ciudad Invisible mung sawetara. On Barcelona, Babelia ing Sant Antoni, La Central ing Eixample, Le Standard ing Grácia utawa Antinous ing Ciutat Bella mung sawetara conto. Jenis premis kasebut bisa ditindakake isinan ing kutha-kutha liyane sing kurang pedunung kayata Muez ing Valencia utawa La Revoltosa ing Gijon lan kabeh nuduhake kasunyatan manawa ing sawetara taun sabanjure kita bakal bisa nggawe rute wisata ing saindenging negara sing ngunjungi Pustaka-Café utawa Café-Libraryer kita amarga ing kasus iki «Akeh banget numpak, numpak banget ... »


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   pameran ngandika

    Muez, ing Valencia, ditutup setaun kepungkur ;-(

bool (bener)