Holly Ireng

Kutipan Holly Black

Kutipan Holly Black

Holly Black minangka salah sawijining panulis Amerika sing misuwur ing genre fantasi pemuda. Dheweke wis misuwur amarga njabarake seri buku sing apik banget, kayata: Babad Spiderwick y Rakyat Udara (Pedunung ing awang-awang). Karya-karyane wis diterjemahake menyang luwih saka 30 basa lan ngidini dheweke dadi dhaptar ing laris en The New York Times ing sawetara kesempatan.

Panulis uga ngasilake karya kanthi kolaborasi karo panulis terkenal liyane. Karo Cassandra Clare dheweke nulis Magisterium (2014). Kanggo bagean kasebut, Cecil Castellucci, Justine Larbalestier lan Ellen Kushner kalebu tokoh liyane sing kerja bareng dheweke. Kajaba iku, misuwur kanthi seri novel grafis: Tangga teparo sing apik, sing dipilih dadi Eisner Awards ing taun 2009.

Biografi Ireng Holly

Holly Riggenbach, panulis lan editor, lair ing New Jersey tanggal 10 November 1971. Dheweke isih cilik ing kutha asale lan wiwit cilik isih seneng banget maca. Babagan wong tuwane, ora ana informasi sing kasedhiya. Pasinaon profesional ditindakake ing The College of New Jersey, ing taun 1994 dheweke entuk gelar BA ing basa Inggris.

Saiki, manggon ing Massachusetts, New England, karo garwane Theo Black, karo dheweke dhaup ing taun 1999 lan hubungane nyebabake anake sing nomer siji: Sebastián Black.

Lomba sastra

Black nerbitake bukune kaping pisanan ing taun 2002, Tribut: Dongeng Modern. Iki didhaptar dening American Library Association ing antarane buku paling apik kanggo wong diwasa enom. Ing taun 2005, dheweke nambah crita karo Sregep, nggarap dheweke entuk Penghargaan Nebula 2006. Mengko diwenehi terusan: Ironsides (2007), kalebu ing dhaptar sing paling laris ing The New York Times.

Sukses gedhe

Salah sawijining momen paling penting ing karir Holly Black yaiku ing 2003, nalika karo artis Tony DiTerlizzi (penghargaan Caldecott) nampilake buku pisanan ing seri laris Spiderwick Chronicles: Pandhuan Lapangan lan Watu sing Katon. Iki ditambah ing taun sabanjuré kanthi: Rahasia Lucinda, Wit Wit Wit lan Murka Mulgarath.

Black Dheweke uga wis nggawe buku liyane sing ana gandhengane karo donya spiderwickkayata: Pandhuan Lapangan Arthur Spiderwick kanggo Donya Fantastis ing Sekitar Sampeyan (2005), Notebook kanggo Pengamatan Fantastis (2005) lan Perawatan lan Panganan Sprite (2006). Ing taun 2008, seri kasebut sukses diadaptasi ing bioskop kanthi jeneng: Babad Spiderwick, dibintangi aktor Freddie Highmore.

Bisa karo panulis liyane

Wong Amerika wis ngasilake sawetara buku bebarengan karo tokoh penting liyane ing bidang sastra, kalebu: Geektastic (Cecil Castellucci, 2009), Zombie vs. Unicorn (Justine Larbalestier, 2010), Sugeng rawuh ing Bordertown (Elllen Kushner, 2011) lan seri buku diarani Magisterium (2014), ditulis ing perusahaan Cassandra Clare lan kasusun saka 5 salinan.

Buku paling anyar

Karya sing paling anyar cocog karo trilogi: The Rakyat Udara. Seri buku iki diwiwiti kanthi Pangeran Kejam (2018), yaiku pirang-pirang minggu ing dhaptar kasebut laris en The New York Times. Dheweke terus setaun mengko karo Raja duraka (2019) —Uga nomer siji ing sales—, lan Ratu ing endi wae (2019), karo dheweke mungkasi trilogi.

Buku Holly Black paling apik

Tribut: Dongeng Modern (2002)

Iki minangka buku pertama Holly Black, lan uga miwiti saga: Dongeng modern. Iki minangka novel fantasi sing ana ing New Jersey, ing endi kasunyatane dicampur karo gaib liyane sing dipanggoni para peri. Antarane paraga utama yaiku Kaye, wanita enom sing bali menyang kutha asale lan kepengin ndeleng makhluk hebat sing dimainake nalika isih cilik.

Sinopsis

Kaye tetep plancongan terus ing perusahaan saka band rock sing digawe ibune, Ellen, lan bapak tirine. Sawise ditampilake ing sawijining wengi ing sawijining bar, Ellen diserang brutal karo pasangane, akibate, dheweke mutusake bali menyang New Jersey karo putrine. Kaye seneng banget karo ide kanggo bali nemoni kancane Janet lan uga kanca-kanca imajinasi, sing diklaim nyata.

Sanalika tekan kutha, Kaye nggoleki karakter gaib kasebut ing endi wae, nanging ora sukses. Ing sawijining wengi dheweke metu karo Janet kanggo seneng-seneng, nanging ana sing salah lan dheweke mutusake bali. Ing tengah alas, Kaye nemokake Roiben lagi lara parah, sing ditulungi lan sapa sing setuju kanggo ketemu maneh. Thanks kanggo rapat kasebut, dheweke nampa pesen saka kanca imajinasi kasebut, ngelingake supaya adoh saka Roiben.

Saka kana, Kaye entuk sing daksenengi banget, ketemu peri. Dheweke Dheweke ngelingake supaya ora nyedhaki Roiben amarga dheweke kalebu Pengadilan Gelap lan minangka makhluk sing mbebayani banget. Kajaba iku, Dheweke ngandhani manawa dheweke kudu mandhiri yen peri tetep bebas. Kamangka Roiben, bakal nyoba nuduhake sisih liyane ing jagad kasebut sing dheweke ora ngerti.

Babad Spiderwick: Ogre Ala (2004)

Ogre ala minangka buku kaping lima saka Babad Spiderwick. Kaya crita liyane sing nggawe saga iki, kalebu novel fantasi bocah kanthi ilustrasi dening Tony DiTerlizzi. Crita iki mungkasi seri karya kaping pisanan digawe dening loro artis iki, sing dadi penjual sing paling laris.

Sinopsis

Plot kasebut diwiwiti kanthi bali saka Jared, Simon lan Mallory ing omah., sing ditemokake wis pecah, y ing Kajaba iku, ibune ora ana ing kene. Sanalika, dheweke nggawe kesimpulan yen Mulgarath sing jahat tanggung jawab, mula dheweke mutusake metu kanggo nggoleki dheweke supaya bisa ngalahake dheweke.

Kanthi cara iki, bakal ngulandara ing endi, kajaba mungkasi Mulgarath, Dheweke kudu nylametake Arthur Spiderwick, sing bakal mbantu entuk jagad kasebut.

Ratu apa-apa (2019)

Buku anggitane Black nuduhake judhul pungkasan trilogi Rakyat Udara, siji novel fantasi romantis Iki kedadeyan suwe sawise wulan Juni dinyatakake minangka Ratu Peri lan diusir dening King Cardan., dadi ratu apa-apa. Wis suwe, Juni kudu berjuang karo perasaan amarga khianati Cardan, saliyane nyetel karo donya sing fana.

Rilis adaptasi film trilogi iki samesthine mengko wae, wiwit saben produser Pictures Universal entuk hak audiovisual kanggo crita iki. Sutradara Michael De Luca bakal nggawe film kasebut, saengga bakal enggal ditampilake ing layar amba.

Sinopsis

Juni, sing dibuwang saka jagad Faerie, kudu bali lan ngadhepi Cardan, amarga panjaluk saka adhine kembare Taryn, sing lagi bahaya. Ana ing kana, Kutukan bakal diluncurake, nyebabake protagonis debat apa bakal ngilangi hex utawa bali menyang dunia nyata. Nanging, pilihan pungkasan iki bakal ngrusak saldo Faerie.

Mangkene macem-macem skenario sing ditampilake ing wulan Juni lan Cardan dadi protagonis. Lan sithik mbaka sithik, Sawise kabeh prekara kanthi tliti ditindakake dening Black, dheweke ngenteni pungkasan kanthi akeh perasaan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.