Ing saindenging jagad iki ana 186 buku

Buku donya 1

Akeh wong sing ngliwati jaman-jaman kasebut nalika kita tetep nganggo gaya utawa genre sing ora ngluwihi.

Babagan kaya ngene iki kedadeyan karo panulis freelance Ann morgan, sing sanajan wis maca akeh buku, durung akeh investigasi babagan sejarah negara liya, amarga ora kuatir utawa, utamane, amarga ora ana novel asing sing dijarwakake ing Inggris, sing kalebu mung 3% saka pasar saiki.

Proyek Morgan, Setahun Maca Jagad, njaluk panulis paneliti literatur negara liya, njaluk rekomendasi (lan terjemahan) ing blog, utawa malah ngubungi penulis sing nyimpen naskah lawas menyang basa Inggris sing durung diterbitake.

Saka dhaptar kasebut meh 400 buku lan penulis aku ngekstrak 186, yaiku sing disorot wis diterjemahake menyang basa Spanyol lan didol ing Amazon. Panulis sing judhule ora kalebu Morgan uga wis ditambahake supaya perjalanan iki ing saindenging jagad bisa uga, utamane. ing basa kita.

Apa sampeyan bakal ngancani aku lelungan jagad? Kita miwiti ing Jerman lan rampung ing Zimbabwe.

Jagad (minimal) 186 kaca

Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa, perwakilan saka Peru babagan lelungan sastra iki ing saindenging jagad digawe saka proyek Ann Morgan.

 

Jerman: Drum Tin, dening Günter Grass.

Afghanistan: Layang-layang ing Langit, dening Khaled Hosseini. 

Albania: Istana Impen, dening Ismail Kadare.

Aljazair: Urip Seks saka Islam ing Paris, dening Leïla Marouane.

Andorra: Master of Cheops, dening Albert Salvadó.

Angola: Wanita Bapake, dening José Eduardo Agualusa.

Antigua lan Barbuda: Lucy, saka Jamaika Kincaid.

Arab Saudi: Sewu sewengi bengi, dening Raja Alem. Játim kasedhiya.

Argentina: Hopscotch, dening Julio Cortázar.

Armenia: Golgota Armenia, dening Grigoris Balakian.

Australia: Streetcloud, dening Tim Winton.

Austria: Obor ing kuping, dening Elias Canetti.

Azerbaijan: Magnolia, dening Gioulzar Akhmedova.

Bahama: Bayi-Nesu ing Allah, dening Ian Strachan.

Bahrain: Quixotic, dening Ali Al Saeed.

Bangladesh: Wong Islam Sing Apik, dening Tahmima Anam.

Barbados: Pangentasan ing Indigo, dening Karen Lord.

Belarus: Swara saka Chernobyl, dening Svetlana Alexievich

Belgia: Petualangan Tintin, dening Hergé.

Belize: Of Heroes, Iguanas and Passion, dening Zoila Ellis.

Benin: Crita sing Kita Critakake, Rashidah Ismaili Abubakr

Bhutan: Lingkaran Karma, dening Kunzang Choden.

Bolivia: Visa Amerika, dening Juan de Recacoechea.

Bosnia Herzegovina: Buku Harian Zlata, dening Zlata Filipovic.

Botswana: Masalah Kekuwatan, dening Bessie Head.

Brasil: Omah Buddha sing Blissful, dening João Ubaldo Ribeiro.

Brunei: Papat Raja, dening Sun Tze Yun.

Bulgaria: Novel Alami, dening Georgi Gospodinov.

Burkina Faso: Niararaye, dening Sarah Bouyain.

Burundi: Aja nangis, Pengungsi, dening Marie-Therese Toyi.

Kamboja: Ing Sangisore Wit Kuno, dening Vaddey Ratner.

Kamerun: Kristus bom sing ala, dening Mongo Beti.

Kanada: Wulan Jupiter, dening Alice Munro. 

Cape Verde: surat wasiat pungkasan lan Prajanjian Senhor da Silva Araujo, dening Germano Almeida.

CRA (Republik Afrika Tengah): Plancongan Daba saka Ouadda menyang Bangui, dening Makombo Bamboté.

Chad: Marang Starlight ing Chad, dening Joseph Brahim Seid.

Chili: Detektif Liar, dening Roberto Bolaño.

China: Ngimpi ing Paviliun Abang, dening Cao Xuequin.

Kolombia: Satus Atus Kesepian, dening Gabriel García Márquez.

Komoro, ing: Kafir Karthala, dening Mohammed Tohiri.

Kongo: Lingkaran lengkap, dening Frederick Yamusangie.

Korea Utara: Urip lan semangat Mi, dening Ri In Mo.

Korea Selatan: Shim Chong, Wanita sing Didol, dening Hwang Sok-yong.

Kosta Rika: La loca de Gandoca, dening Anacristina Rossi.

Pantai Gading: Nalika wong nolak siji ujar Ora, dening Ahmadou Kourouma.

Kroasia: Wong kita ing Irak, dening Robert Perišič.

Kuba: Kratoning jagad iki, dening Alejo Carpentier.

Siprus: Ledra Street, dening Nora Nadjarian.

CR (Republik Ceko): Kesepian sing rame banget, dening Bohumil Hrabal.

Denmark: Pengecualian, dening Christian Jungersen.

Djibouti: Passage of Lears, dening Abdourahman Waberi.

Dominica: Pasir ireng lan angin, dening Elma Napier.

DR (Republik Dominika): Urip cekak Óscar Wao, dening Junot Díaz.

Timor Wétan: Persimpangan, dening Luis Cardoso.

Ekuador: Huasipungo, dening Jorge Icaza.

Mesir: Kepinginan dadi wong Mesir, dening Alaa Al Aswany.

El Salvador: Impen ora bisa bali, dening Horacio Castellanos Moya.

EG (Guinea Khatulistiwa): Peteng memori ireng sampeyan, dening Donato Ndongo.

Eritrea: Konsekuensi Cinta, dening Sulaiman Addonia.

Étiopia: Kabeh Pria Kita, dening Dinaw Mengestu.

Slowakia: Kali Babel, dening Peter Pišťanek.

Slovenia: Tumindak Kekerasan, dening Slavoj Žizek.

Spanyol: Limang jam karo Mario, dening Miguel Delibes.

Amerika Serikat: Kabeh Jaran sing Apik, dening Cormac McCarthy.

Fiji: Kava ing getih, dening Peter Thomson.

Finlandia: Taun Hare, dening Arto Paasilinna.

Prancis: Meaulnes sing hebat, dening Alain-Fournier.

Gabon: Mema, dening Daniel Mengara.

Gambia: Maca langit-langit, dening Dayo Forster.

Georgia: Setunggal taun malih, dening Sana Krasikov.

Ghana: Adhine partai kita, dening Ama Ata Aidoo.

Yunani: Agrigento, dening Kostas Hatziantoniou.

Granada: Wanita ing lantai ndhuwur, dening Merle Collins.

Guatemala: Presiden, dening Miguel Ángel Asturias.

Guinea: Sinar raja, dening Camara Laye.

Guinea- Bissaud: Uniti lan perjuangan, dening Amilcar Cabral.

Guyana: rempah-rempah Buxton, dening Oonya Kempado, panganggit ya wis kasedhiya Wit indera.

Haiti: Cara Nggawe Kekasih Negro Tanpa Ngilangi, dening Dany Laferriere.

Honduras: Jacinta Peralta, dening Ramón Amaya Amador.

Hongaria: Pertandhingan pungkasan, dening Sándor Márai.

Islandia: Swara, dening Arnaldur Indridason.

India: God of Small Things, dening Arundhati Roy.

Indonesia: Bumi Manungsa, dening Pramoedya Ananta Toer.

Iran: Wanita Tanpa Pria, saka Shahrnush Parsipur.

Irak: Madman of Liberty Square, dening Hassan Blasim.

Irlandia: Ulysses, dening James Joyce.

Israel: Sampeyan Bakal Dadi Knife Kula, dening David Grossman.

Italia: CeroCeroCero, dening Roberto Saviano.

Jamaika: Buku wanita wengi, dening Marlon James. Bukune sabanjure, Riwayat ringkes pitung rajapati, bakal didol ing Spanyol ing pungkasan Maret 2016.

Jepang: Kafka ing Shore, dening Haruki Murakami.

Yordania: Kutha uyah, dening Abdulrahman Munif. Nanging kasedhiya ing Wétan Mediterania.

Kazakhstan: Nomad, dening Ilyas Esenberlin.

Kenya: Dina-dina aku bakal nulis babagan Afrika, dening Binyavanga Wainaina.

Kiribati: Waa nalika badai, dening Teweiariki Teaero.

Kurdistan: Wong nganggo pajama biru, dening Jalal Barzanji.

Kuwait: Pearling ing Teluk Persia, dening Saif Marzooq al-Shamlan.

Kirgistan: Jamilia, dening Chinghiz Aitmatov.

Laos: Kekasih Ibu, dening Outhine Bounyavong.

Latvia: Kanthi sepatu nari ing salju salju siberia, dening Sandra Kalniete.

Libanon: Omah ing Pantai Sugar, dening Helene Cooper.

Libya: Crita babagan ngilang, dening Hisham Matar.

Liechtenstein: Pitung Taun ing Tibet, dening Heinrich Harrer.

Lithuania: Jam srigala, dening Andrius Tapinas.

Luksemburg: Crita menit, dening Robi Gottlieb-Cahen.

Makedonia: Suster Freud, dening Goce Smilevski.

Madagascar: Swara saka Madagaskar, dening Jacques Bourgeacq lan Liliane Ramarosoa.

Malawi: Pamicara Jive, dening Samson Kambalu.

Malaysia: Salina, dening A Samad Said.

Maladewa: Dhon Hiyala lan Ali Fulhu, dening Abdullah Sadiq.

Mali: Nasib aneh Wangrin, dening Amadou Hampâté Bâ. Nanging Dongeng Para Wicaksana saka Afrika kasedhiya.

Malta: Sugeng akhir minggu, dening Immanuel Mifsud.

Maroko: Bocah Pasir, dening Tahar Ben Jelloun.

Kepulauan Marshall: Kepulauan Marshall: Legenda lan crita, dening Ed Daniel Kelin.

Mauritania: Malaékat Mauritania lan dhasar basa, dening Mohamed Bouya Bamba.

Mauricio: Bénàres, dening Barlen Pyamootoo.

Meksiko: Pedro Páramo, dening Juan Rulfo.

Moldova: Gugur Moldavian, dening Ion Drutse.

Monako: Grace Kelly: Princesse du cinema, dening Richard lan Danae Projetti.

Mongolia: Langit Biru, dening Galsan Tschinag.

Montenegro: Karangan bunga gunung, dening Petar II Petrović-Njegoš.

Mozambik: Sleepwalking Earth, dening Mia Couto.

Myanmar: Mesem nalika sujud, dening Nu Nu Yi Inwa.

Namibia: Waters masalah, dening Joseph Diescho.

Nauru: Crita saka Nauru, dening Ben Bam Solomon.

Nepal: Yatim Budha, Samrat Upadhyay.

Selandia Baru: Prajurit Lawas, dening Alan Duff.

Nikaragua: Tanpa wates ing telapak tanganku, dening Gioconda Belli.

Niger: Epik Askia Mohammed, dening Nouhou Malio.

Nigeria: Kabèh Mudhun, dening Chinua Achebe.

Norwegia: Pati Rama, dening Karl Ove Knausgaard.

Oman: Eseman para suci, dening Ibrahim Farghali.

Pakistan: Asap Kupu, dening Mohsin Hamid.

Walanda: Penemuan Swarga, dening Harry Mulisch.

Palau: Ombak ombak, dening Susan Kloulechad.

Palestina: Surga Ngirit, dening Ibtisam Barakat.

Panama: Kuda Emas, dening Juan David Morgan.

Papua Nugini: Rong musim, dening Bernard Narokobi.

Paraguay: Aku sing Maha Agung, dening Augusto Roa Bastos.

Peru: Lituma en los Andes, dening Mario Vargas Llosa.

Filipina: Ilustrado, dening Miguel Syjuco.

Poland: pornografi, dening Witold Gombrowicz.

Portugal: Essay on Blindness, dening José Saramago.

Qatar: Trap, dening Herta Mülle.

Inggris: Menyang mercusuar, dening Virginia Woolf.

Rumania: Tengah wengi ing Serampor, dening Mircea Eliade.

Rusia: Dina Oprichnik, dening Vladimir Sorokin.

Rwanda: Kita arep ngandhani yen sesuk kita bakal dipateni bareng kulawarga, dening Philip Gourevitch.

Saint Lucia: Omeros, dening Derek Walcott.

Saint Vincent lan Grenadines: Wulan ngetutake aku, dening Cecil Browne.

Samoa: Katresnan lan dhuwit, dening Misa Telefoni.

San Marino: Republik San Marino, dening Giuseppe Rossi.

Sao Tomé: Omah pangon, dening Olinda Beja.

Senegal: Layangku sing paling dawa, saka Mariama Bâ.

Serbia: Migrasi, dening Milos Crnjanski.

Seychelles: Swara, dening Glynn Burridge.

Sierra Leone: Memori Katresnan, dening Aminatta Forna.

Singapura: Fistful of colours, dening Su-Chen Christine.

Kepulauan Solomon: Alternatif, dening  John Saunana.

Somalia: Tautan, dening Nuruddin Farah.

Swaziland: Pangantenan kembang ing Sarah Mkhonza.

Afrika Kidul: The Imposter, dening Damon Galgut.

Sri Lanka: Ing pojok swarga, dening Romesh Guneseker.

Sudan: Pamburu grub, dening Amir Tag Elsir.

Swedia: Buku Blanche lan Marie, dening Per Olov Enquist.

Suriname: Biaya gula, dening Cynthia Mcleod.

Swiss: curiga, dening Friedrich Dürrenmatt.

Suriah: Sarmada, dening Fadi Azzam.

Thailand: Afrika saka Greenland, dening Tété-Michel Kpomassie.

Taiwan: Bocah-bocah kristal, dening Pai Hsien-yung.

Tanzania: Keturunan, dening Abdulrazak Gurnah.

Trinidad lan Tobago: Omah kanggo Pak Biswas, saka VS Naipaul.

Tunisia: Talismano, dening Abdelwahab Meddeb. Buku The Disease of Islam kasedhiya.

Turki: Salju, dening Orhan Pamuk.

Turkmenistan: Pasir sing ora dingerteni, dening John Kropf.

Ukraina: Deat lan penguin, dening Andrey Kurkov.

Uganda: Babad Abyssinian, dening Moises Isegawa.

Uni Emirat Arab. Iwak wedhi dening Maha Gargash.

Uruguay: El astillero, dening Juan Carlos Onetti.

Uzbekistan: Sepur, dening Hamid Ismailov.

Vatikan: Kafil saka Rahasia Ical karo Angin ing Vatikan, dening Luigi Marinello & The Millenari.

Venezuela: Penyakit iki, dening Alberto Barrera Tyszka.

Vietnam: Nyeri Perang, dening Bao Ninh.

Yaman: Tanah tanpa Jasmine, dening Wajdi al-Ahdal.

Zambia: Kue panggang ing Zigali, dening Gaile Parkin.

Zimbabwe: Penata rambut Harare, dening Tendai Huchu.

Sampeyan bisa ndeleng dhaptar lengkap Kene.

Iki 186 buku kanggo ndlajahi jagad iki Dheweke ora mung bakal dadi sekutu sampeyan nalika nglengkapi perjalanan sabanjure, nanging uga bakal ngidini kita nggayuh prestasi paling gedhe sing bisa dipikolehi ing buku: lelungan tanpa ninggalake kursi tangan.

Apa sampeyan bakal maca buku kasebut?

Sing endi sing bakal ditambahake ing negara-negara tartamtu?

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

12 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria ngandika

    Aku nulis buku supaya diwaca sethithik. Ngambung

  2.   Cisabel ngandika

    Apik banget! Aku wis maca 4 aku butuh akeh

  3.   Alicia ngandika

    Aku wis maca sawetara. Aku ora ngerti kanthi kritéria apa sing dipilih, aku ngerti, kanggo sawetara negara buku sing luwih representatif tinimbang sing dipilih ing kene. Judhul buku Miguel Angel Asturias sing bener yaiku "El Señor Presidente", ora ana edisi (utawa paling ora aku ngerti) endi tembung "Señor" wis dicopot

    1.    Kaki Alberto ngandika

      Hai Alicia

      Aku mung nggunakake proyek panulis iki minangka dhasar, milih judhul sing paling dianggep minangka perwakilan kanggo saben negara, sanajan ing negara liya ora akeh pemilihan. Mula, ing Peru, umpamane, mung buku iki saka Vargas Llosa sing katon lan ora liyane kayata La fiesta del chivo kanggo nyebutake siji kasus. Aku nganggep manawa panulis paling misuwur, nanging babagan buku wis luwih subyektif.

      regards

      1.    Alice ngandika

        Sugeng Enjing,

        Tulung kalebu penulis saka Rumania. Ing dhaptar sing dawa, kayane ora adil manawa Rumania ora duwe perwakilan. Contone Mircea Eliade minangka panulis produktif, pangadeg panelitian sejarah agama lan liya-liyane….
        Gracias

  4.   Ferdinand saka Lembah ngandika

    Aku warga Argentina, aku wis nyinaoni Sastra, lan aku mikir manawa Hopscotch dudu pilihan sing paling representatif ing negara iki, utawa sing paling menarik, mula dadi misuwur amarga main karo struktur novel kasebut. Cortázar minangka juru dongéng sing apik banget, uga Borges (nyatane, yen aku kudu milih siji buku saka negaraku, aku bakal milih buku crita Borges kaping satus). Yen dudu jabatan politik, sing terakhir mesthi menang Nobel, lan dheweke asring dikutip dening para filsuf (aku mikir Foucault) lan para panulis (Auster, Eco, lsp).

  5.   Anna. ngandika

    Aku rumangsa padha karo Fernando, Gabriel García Márquez makili Kolombia, nanging dudu amarga dheweke paling apik kanggo seleraku, nanging amarga dheweke sing paling dikenal. Ana liyane lan luwih apik ora mung ing narasi utawa gaya.

  6.   Arnold ngandika

    Aku uga nganggep, kanthi hormat, manawa panulis kayata Rómulo Gallegos utawa Miguel Otero Silva ana ing ndhuwur Alberto Barrera Tyszka ing kasus Venezuela.

  7.   Maria Rahmat ngandika

    Kanggo pangguna pungkasan, yen dikutip kaca proyek asli ing basa Inggris, dheweke uga bakal bisa ndeleng rekomendasi sing disertakake. Matur nuwun kanggo pilihan Fernando. Kayane ana lelampahan kanggo diwiwiti.

  8.   Luis Lauro Carrillo Sagastegui ngandika

    Etectives Liar Bolaño luwih akeh babagan Meksiko tinimbang Chili.

  9.   karen ngandika

    Aku seneng dheweke kalebu Ramón Amaya Amador, wakil Honduran sing paling apik, favoritku.
    Ora ana Costa Rica, dheweke bakal nambah Carlos Luis Fallas karo novel Mi Madrina utawa Mamita Yunai.
    perwakilan sing apik banget saka Amerika Selatan ora ana.

  10.   Lilian ngandika

    «Hopscotch» kanggo Argentina? pilihan sing ora apik, dununge ing Paris ing novel kasebut lan tema kasebut dadi wong Eropa: yaiku snob sing ngrungokake jazz lan filosofi saben wektu ... Panulis minangka salah sawijining sing paling apik kanggo kita, nanging dheweke wis satus kaping luwih sugih ngerti cara negara «BUKU MANUEL».

bool (bener)