Papan-papan sing ditulis buku favorit sampeyan

Nalika nulis, pentinge nindakake ing papan sing wis kepenak, utamane penting nalika nggawe kreativitas; amarga kita kabeh beda, amarga kita butuh swasana sing tentrem lan inspirasi kanggo ngeculake kabeh crita sing didhelikake ing endi wae. Yen sampeyan durung nemokake papan perlindungan cilik, bisa uga kasebut papan sing ditulis buku favorit sampeyan bisa mbantu sampeyan.

Bimini (Bahama)

© Mattk1979

Ernest Hemingway dheweke mesthi dadi pelancong sing rame lan Karibia yaiku segara sing mbentuk peta sastra pulau, nelayan lan petualangan sing bakal menehi inspirasi Wong tuwa lan segara, crita ing kana ana nelayan (ketoke kanca saka Cojímar, desa nelayan cedhak Havana), arep golek iwak paling gedhe sing durung nate dideleng ing jagad iki.

Nanging, lan sanajan Hemingway pancen ngujo para mojitos saka La Bodeguita de En Medio lan para daiquiris saka La Floridita, kalorone ing ibukutha Kuba, ana ing paradisiak Pulo Bimini ing Bahama, ing endi panulis Fiesta bakal menehi semangat kanggo karya gedhe ing taun 1952 nalika dheweke ganti nulis kanthi nggoleki kapal selam Jerman sing tenggelam ing kapal, Pilar.

Calle La Loma (Mexico City)

Ora angel dibayangake yen sawetara meter saka studio sinetron paling misuwur ing ibukutha Meksiko, La Loma Street minangka papan sing bakal muncul novel paling pengaruh ing literatur Amerika Latin abad kaping-XNUMX. Nanging ya, berkat pitulung saka sawetara kanca sing apik lan pangerten karo tuan tanah, Luis Coudurier, Gabriel García Márquez nulis nomer 19 dalan iki ing pinggiran Meksiko DF karya paling gedhe, Satus Atus Kesepian. Sajrone 18 wulan antarane taun 1965 lan 1966, Hadiah Nobel kanggo Sastra nulis naskah antarane utang lan luh sing daksenengi ing kasur garwane, Mercedes barcha.

Omah Gajah (Edinburgh)

"Ora rahasia manawa papan sing paling apik kanggo nulis yaiku ing cafe," dheweke nate ujar. JK Rowling, wanita nganggur sing ing taun 1996 wiwit nulis crita pesulap enom sing jenenge Harry Potter ing serbet ing cafe The Elephant House ing 21 George IV Bridge, Edinburgh. Kabeh sing kedadeyan sawise awan sing sepi iku sejarah.

Prinsengracht 263-265 (Amsterdam)

Kaloro kulawarga Yahudi tau ngungsi saka pasukan Nazi, sing nggawa salah sawijining buku paling getih ing abad kaping 12, sing dicithak amarga ora bersalah lan wedi. Sing luwih khusus wiwit tanggal 1942 Juni 1 nganti 1944 Agustus XNUMX, bocah wadon umur telung belas taun jenenge Anna Frank nulis buku harian sing jenenge Kitty, sing padha karo sing bakal dipimpin bapake kanggo nuduhake donya yen kabeh kulawargane, kalebu putrine, tilar donya ing kamp konsentrasi. Omah kasebut saiki bisa dikunjungi, nanging aku ora yakin manawa sampeyan ora bakal lunga nganggo lebul angsa.

Pulo sing ilang

Sampeyan kudu menehi misteri kanggo masalah kasebut nanging tenang, kita ngerti pulau sing adoh lan cilik ing ngendi George Orwell nulis taun 1984 sing penting: ing Jura, salah sawijining pulau Hebides ing Skotlandia, luwih khusus ing peternakan sing diarani Barnhill ing ngendi Orwell urip ing antarane 1946 lan 1950, taun tilar donya, ngrampungake candu magnum ing antarane tebing curam, segara lan dataran sing misterius ing endi manungsa bisa ngrasakake luwih bebas tinimbang kerja dystopian.

Iki papan sing ditulis buku favorit sampeyan Dheweke saiki bisa dikunjungi dening kabeh pamaca kanggo nggoleki warisan para penulis hebat, kapinteran lan kesepian, inspirasi.

Biasane sampeyan nulis ing endi?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.