Dina iki, penulis «Wanita Cilik» lair.

Wanita cilik

Ing dina kaya dina iki, 29 November nanging ing taun 1832, Louisa May Alcott, panganggit novel televisi misuwur dening «Wanita cilik».

Louisa May Alcott, kaya panulis liyane, kudu nulis nganggo jeneng samaran, ing kasus iki AM Barnard, lan ing sangisore dheweke bakal nulis seri novel sing mbahas macem-macem subjek tabu kanggo wektu kasebut kayata inses utawa zina.

Beda karo novele «Wanita cilik» diterbitake ing 1868, dheweke mengko bakal nulis, khusus telung taun mengko, karya liyane kanthi irah-irahan "Wong cilik" sing diterbitake ing taun 1871. Yen sing pertama diilhami dening dheweke lan nyawane adhine, yaiku, duwe otobiografi, sing nomer loro, yaiku "Wong cilik" diilhami dening gesang ponakanipun.

Kaloro karya kasebut, uga judhul liyane Jo Lanang Lan Cara Dadi: Urutane Kanggo Wong Cilik », Dheweke minangka penulis paling terkenal ing Amerika Utara, nanging dheweke nulis maneh:

  • "Warisan" (1849, durung diterbitake nganti taun 1997).
  • "Swasana ati" (1865).
  • "Kunci misterius lan apa sing dibukak" (1867).
  • "Bocah kuno" (1870).
  • "Buku Kaelokan Will" (1870).
  • "Pakaryan: Sejarah Pengalaman" (1873).
  • "Miwiti maneh, minangka tutugan karya" (1875).
  • "Wolung sepupu utawa bulik-bukit" (1875).
  • "Mekar ing Mekar: Urutan Kanggo Wolung Sepupu" (1876).
  • "Ing ngisor lilacs" (1878).
  • "Jack lan Jill: Crita Kampung" (1880).

Sinopsis buku «Wanita Cilik»

«Wanita cilik» Karya Louisa May Alcott sing misuwur adhedhasar teks lengkap edhisi pertama taun 1868, kanthi tambahan akeh paragraf sing ditindhes ing versi sabanjure. Novel iki nyritakake babagan suster Maret, papat bocah wadon enom sing urip ing kutha New England nalika perang sipil rame ing Amerika. Meh satus sèket taun wis kliwat taun 1868, nanging komplitine Meg, Bet, Amy lan Jo karo wanita liyane durung seda.

Edisi sing paling disenengi karo buku iki lan sing saiki didol yaiku buku gambar, diowahi dening Penerbit Lumen, sing isine 360 kaca lan iku saka Tutup hard. Sampul wis nggawe sampeyan pengin duwe novel kaya sing disenengi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jeniffer Patino ngandika

    Banget.