Agnes lan kabungahan

Ines lan bungahe.

Ines lan bungahe.

Agnes lan kabungahan (2010) minangka sing pertama ing Episod perang sing ora ana enteke, digawe dening panulis Spanyol Almudena Grandes. Saga fokus ing "perjuangan abadi kanggo kebebasan" sing muncul ing Spanyol sawise perang nganti saiki. Garis plot saka seri kasebut nggambarake owah-owahan sosiopolitik, budaya lan mental, sing dibayangke liwat telung karakter sing kalebu generasi liyane.

En Agnes lan kabungahan, panganggit nggunakake gaya narasi kanthi fitur didaktik nalika nggambarake "dilema etika utawa moral nalika ngadhepi kekarepan liyane". Miturut Ingrid Lindström Leo (Mid Swedia University, 2012), Grandes nggunakake paradigma kasebut "kanggo mbedakake endi sing ala lan sing ala, sing apik lan sing ala". Akibate, teks-teks kasebut nggabungake kedadeyan sejarah nyata karo paraga fiksi lan kahanan. Kanggo narasi lan crita sing wis sukses, buku iki kalebu buku Almudena Grandes paling apik.

Babagan panganggit, Almudena Grandes

Almudena Grandes Hernández lair ing Madrid, Spanyol, tanggal 7 Mei 1960. Sadurunge nyedhiyakake kabeh babagan literatur, dheweke lulus Fakultas Geografi lan Sejarah ing Universitas Complutense Madrid. Dheweke miwiti karir ing serat ing taun 1989 minangka panulis kanggo ensiklopedia. Banjur, luwih saka telung dekade, dheweke wis sukses mlebu ing genre narasi, novel erotis, crita cekak, babad lan novel. Dheweke wanita sing akeh mikir, ukumane kebak jeru kang pinuji.

Kiriman pertama sampeyan, Umure Lulu (1989) minangka sukses editorial, diterjemahake menyang luwih saka 20 basa. Kajaba iku, Grandes minangka wartawan lan panulis skrip; Jenenge digandhengake karo media bergengsi kayata koran El Pais utawa SER String. Agnes lan kabungahan iku novel kaping wolu saka telulas novel sing diterbitake nganti saiki, ing dhaptar karya sing kalebu pitung adaptasi film.

Konteks sejarah lan politik karya kasebut

Almudena Grandes diilhami dening invasi Lembah Arán, Catalonia, kanggo pangembangan argumen Agnes lan kabungahan. Iki minangka serangan militer sing ditindakake saka Prancis dening gerilyawan komunis Spanyol nalika musim gugur taun 1944. Ing buku iki, Grandes ngrampungake telung tema tetep ing kariré: jaman pasca perang, transisi Spanyol, lan posisi politik sisih kiwa.

Miturut Santos Sanz-Villanueva (El Cultural, 2010), "Grandes ngluwihi operasi militer sing gagal nganti diowahi dadi kategori prilaku tartamtu sing kompleksitas nuduhake nuduhake lintasan sawetara protagonis. Iki nyebabake dheweke nglacak tumindak narasi menyang Republik lan nggayuh urusan saiki liwat cathetan individu ”.

Karakter (lan rapporteur) saka Agnes lan kabungahan

Sanajan perang iku penting, umume novel kalebu pengalaman saka protagonis, Inés. Dheweke katon minangka swara utama - ing wong pisanan - ing crita sing njlentrehake babagan perjalanan para pengasingan republik Spanyol ing Prancis. Ing pirang-pirang perangan narasi ditindakake dening Fernando Garitano (jejuluk Galán), sing dadi bojone Inés.

Galán nggambarake — uga ing wong pisanan— gaya urip sawetara karakter nyata Partai Komunis Spanyol. Antarane, Jesús Monzón Reparaz, Dolores Ibárruri (Pasionaria) lan Santiago Carrillo. Ana narator nomer telu: panulis dhewe, sing nyritakake kedadeyan sadurunge urip lan menehi intonasi sing nyenengake, ngerti kabeh, lan setya.

Eyang Almudena.

Eyang Almudena.

Gaya narasi

Grandes ora pura-pura katon ora bias utawa mriksa web manawa ora melu emosi.. Kosok baline, mbukak data (bener lan fiktif) minangka gosip babagan sesambungan antar pribadi sawetara jeneng sejarah. Mula, ana minat sing luwih gedhe babagan urusan katresnan para protagonis, tinimbang golek acara nyata sing penting nasional lan internasional.

Agnes lan kabungahan minangka teks sing kandhel lan dawa, kebak katrangan rinci, tembung kriya lan crita aksesoris sing apik. Kurung sing asring kasebut - miturut pendapat para kritikus kayata Nick Castior saka Revista de Libros (2020) - bisa ngasilake segmen "maca sing ora cocog". Apa wae, Grandes entuk citra sing jelas banget kanggo para warga jaman semana, kanthi adat istiadat, keanehan lan kesulitan masing-masing.

Struktur novel

Novel kasebut kalebu sawetara periode antarane taun 1936 nganti 1949, sanajan pungkasane tekan taun 1978. Gerakan spasial nggawa sing maca menyang Madrid, Lérida, Bosost, Toulouse lan Viella. Buku kasebut dipérang dadi patang bagéan: Sadurunge, Sajrone, Sawise lan Lima donat Kilos, sing nglumpukake telulas bab bab. Nanging, pola linier ora permanen, amarga ana akeh analisa, elipsis, lan prolepis.

Umume kaca liwat antar anekdot sing cocog karo periode protagonis ing Toulouse. Kanggo analis sastra sing luwih konservatif, nuduhake karakteristik sing beda karo novel sejarah tradisional. Kajaba iku, pidhato narator kabeh wis digawe kanthi fokus sentimental sing nyorot katresnan minangka faktor mobilisasi kabeh crita.

Ringkesan saka Agnes lan kabungahan

"Ing wengi sing padha, dheweke nulis surat, seminggu mengko, dheweke nampa surat liya, lan esuk dheweke teka ngandhani yen kabeh wis rampung. Ora entuk gaweyan apa-apa kanggo gawe uwong yakin karo kanca saka kuthane, sing pinter banget, menyang pabrik minyak kanggo tuku minyak kanthi rega Fuensante, banjur golek cara kanggo ngirim menyang Madrid, saka kanca liya duweke, uga dheweke, lan karyawan ing perusahaan transportasi, bakal dikirim menyang kita yen dheweke nemokake bolongan ing truk ».

Wiwitane ing Madrid

Bocah-bocah wadon umur 20 taun, Inés Ruiz Maldonado, nyritakake saka sudut pandang simpati monarki kepiye perang sipil wiwit ganti urip ing salawas-lawase. Dheweke piyambakan karo asisten pribadi Virtudes ing Madrid amarga kulawargane pindhah menyang San Sebastián amarga alasan medis. Kajaba iku, kakange, Ricardo, wis dadi anggota Falange suwene rong taun lan mlebu ing Angkatan Bersenjata.

Thanks kanggo asisten Virtudes, Inés ketemu karo Pedro Palacios, kepala sel Pemuda Sosialis Unified (JSU). Pedro tresna banget karo Inés lan ngyakinake dheweke kanggo nggawe markas Bantuan Abang ing omahe. Amarga alesan iki, dheweke nggunakake tembung sandhi sing diwenehake dening Ricardo kanggo mlebu ing tabungan aman lan mbuwang tabungan kulawarga.

Negara sing suwek banget

Kasunyatane, Ricardo ngrencanakake nggunakake dhuwit sing dilindhungi kanggo nyumbang finansial kanggo Pambrontakan Nasional. Dadi, sapisan sedulur sing cedhak dadi mungsuh sing fana. Pambagian bosom kulawarga nglambangake konsekuensi paling parah ing perang: "Kainisme". Nanging, sawise seda ibune Ricardo, dheweke kepeksa njaga adhine amarga janji karo ibune.

Ricardo ngatasi paradoks eksistensial kanthi masrahake adhine marang garwane, Adela. Nanging, sawise pengkhianatan Pedro Palacios marang Inés lan Virtudes, kalorone dikunjara ing Ventas lan dihukum mati. Mung melu-melu ing ekstremis Ricardo nyimpen Ines saka tembok; Kautaman ora duwe kabegjan sing padha. Ing pungkasan perang, Inés mlebu ing biara negara sing dikelola adhine ipar Adela.

Sing uwal

Nanging dina-dina ing biara kasebut mula ora karu amarga kanca saka Ricardo, Comandante Garrido. Falangist sacara seksual nglanggar Inés amarga jabatan republik. Mangkono, Nalika Inés krungu ing radio babagan invasi Republik ing Lembah Arán, dheweke mutusake nylametake. Serangan kasebut teka saka Prancis, kedadeyan antara 19 lan 27 Oktober 1944.

Sanajan sistem pertahanan Francoist nolak serangan para pemberontak, umume subversif bali ora cilaka menyang Prancis.. Ing wektu kasebut, Galán njeblug dadi narator sajrone nyiapake sing diarani "Reconquest Operasi Spanyol32". Banjur, Inés nerusake crita saka klompok gerilya Bosost, ing kana dheweke digabung dadi juru masak kanggo pasukan republik.

Kutipan saka panulis Almudena Grandes.

Kutipan saka panulis Almudena Grandes.

Toulouse

Inés dadi juru masak sing luar biasa, saengga dheweke bisa nemokake restoran sing apik banget ing Toulouse. Inés lan Galán (Fernando Gaitano) jatuh cinta, omah-omah lan duwe anak papat. Wiwit nalika semana, Inés nyedhiyakake dhukungan kanggo kulawarga (lan nulungi kanca-kanca liyane ing perjuangan) sing sukses karo pendiriane.

Kangge, Galán kanthi rahasia bali menyang Spanyol suwene suwe kanggo ketemu kanca Komunis. Pakaryan Fernando fokus ing nglumpukake lan ngirim informasi babagan kahanan ing negara kasebut. Ing omahé Toulouse, omahé Inés dadi papan patemon karakter nyata ing sajarah, antarané, Dolores Ibárruri (Pasionaria) lan Santiago Carrillo.

Donat limang kilo

Lingkaran Inés rampung ing ngendi kabeh diwiwiti, ing Madrid, bebarengan karo bojone lan kanca agama. Sedane Franco ing taun 1975 ngasilake kamardikan lan demokrasi ing Spanyol. Para protagonis ngrayakake kanthi mangan salah sawijining spesialisasi Inés: donat.

Iki nuduhake penutupan kanthi tandha melankolis tartamtu sing dicampur karo perasaan seneng ing pungkasan kediktatoran. Urutan pungkasan buku kasebut mbangkitake tekane jaran Inés menyang kemah Bosost ing taun 1944. Nalika semana, dheweke ngemot donat limang kilo ing njero kothak topi ... Jumlah sing dijanjekake nalika Spanyol dibebasake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.