Mangkene carane ngrayakake dina Penulis

Dina Penulis

Akhir-akhir iki aku krungu akeh sing ujar ing kana, yen kita duwe pirang-pirang dina, sanajan kanggo perkara sing paling ora masuk akal ... Bisa uga, nanging sing aku yakin 100% yaiku kasunyatane ana dina kanggo panulis Ora adoh saka khayal. Ngopo Amarga akeh alangan lan kesulitan sing ora kudu dialami para panulis wanita sajrone sejarah, nanging uga sing terus dialami ... Amarga sanajan saiki ana rong jeneng ing dhaptar panulis sing paling dibayar ing donya. Minangka wanita, isih ana bedane banget karo panulis lanang (loro lawan wolung) ...

Apa sampeyan ngerti…?

Maca warta lan macem-macem artikel babagan dina iki, aku wis nemokake sawetara kasunyatan sing sejatine ora dakelingi lan kayane nggambarake sebabe saiki, dina Penulis isih perlu:

  • Apa sampeyan ngerti Emilia Pardo Bazan, nyoba kaping 3 mlebu ing Royal Academy of Spanish Spanish, lan dheweke menehi wangsulan "Wanita ora bisa dadi bagian saka Institut iki"?
  • Apa sampeyan ngerti sing apik banget Jose Zorrilla Marang wong Gertrudis Gómez de Avellaneda "Wanita sing nulis kesalahan alam"?

Sawise krungu frasa retrograde lan macho kaya ngono, sing aneh yaiku yen kita terus tanpa ngaku posisi sing pantes wanita, kalebu ing kasus iki, para panulis wanita.

Buku sing disaranake sing ditulis wanita

Lan cara sing luwih apik kanggo ngrayakake Dina Penulis Wanita sapa sing menehi rekomendasi buku sing apik banget? Aku wis nggawe dhaptar sepuluh wong (aku bisa menehi saran luwih akeh). Aku wis maca kabeh ing wektu sing beda-beda sajrone uripku lan aku seneng banget karo kabeh. Ana kanggo kabeh selera (klasik lan modern, ketegangan lan fiksi, romansa lan remaja, lsp).

  1. Dhuwur Wuthering de Emily Bronte.
  2. "Kaya banyu kanggo Coklat" de Laura Esquivel.
  3. "Kamarku dhewe" de Virginia Woolf
  4. "Kastil kardus" de Eyang Almudena.
  5. "Sejarah raja transparan" de Rose Montero.
  6. "Rajapati ing Orient Express" de Christie Agatha.
  7. "Antikristus" de Amélie Nothomb.
  8. "Mboten" de Carmen Laforet.
  9. "Kutha Kewan" de Isabel Allende.
  10. saga «Sepatu Valeria» de Elizabeth Benavent. 

Lan sampeyan, apa 10 buku sing ditulis karo wanita sing disaranake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   José ngandika

    "Ora ana sing bakal weruh aku nangis" dening Cristina Rivera Garza
    "Tales reuni" dening Amparo Dávila
    "Tamu" dening Guadalupe Nettel
    "Cicatriz" dening Sara Mesa
    "Deep Sleep" dening Banana Yoshimoto
    "Wit Diana" dening Alejandra Pizarnik
    "Uripku sing dak tresnani" dening Alice Munro
    "Kewan ati" dening Herta Müller
    "Perang ora duwe pasuryan wanita" dening Svetlana Aleksievich
    "Taman Kesenangan Bumi" dening Joyce Carol Oates

  2.   Rasane seni ngandika

    Sentir Artístico kanthi tulus kepengin melu pajeg iki amarga salah sawijining kolaborator aktif yaiku Alma Labiur. Disaranake sawetara bukune ...
    Godhong Jiwa, Minoritas lan lahan ing lawang.

  3.   Graciela S. Sparrow ngandika

    1) Sugeng enjing - Francoise Sagan
    2) Cornelia ing ngarep kaca - Silvina Ocampo
    3) Sesuk dakkandhakake cukup - Silvina Bullrich
    4) Kamar Dheweke - Wol Virginia
    5) Tamu - Simone de Beauvoir
    6) Kandhani sapa sejatine aku - Julia Navarro
    7) Wektu ing antarane lapisan - María Dueñas
    8) Maca kanggo wanita - Gabriela Mistral
    9) Kekasih Jepang - Isabel Allende
    10 Apa sing ora dikandhakake - Viviana Rivero

  4.   matur nuwun ngandika

    1) Tamu - Simone de Beauvoir
    2) Sugeng enjing - Francoise Sagan
    3) Cornelia ing ngarep kaca - Silvina Ocampo
    4) Sesuk dakkandhakake cukup - Silvina Bullrich
    5) Kamar dhewe - Virginia Woolf
    6) Dheweke ana 10 individu - Agatha Christie
    7) Kandhani sapa sejatine aku - Julia Navarro
    8) Maca kanggo wanita - Gabriela Mistral
    9) Wit Diana - Alejandra Pizarnik
    10 Apa sing ora dikandhakake - Viviana Rivero

  5.   matur nuwun ngandika

    Dina sing istimewa banget kanggo kita kabeh sing seneng nulis lan maca…. !!!

bool (bener)