Gagasan kanggo nulis buku

Gagasan kanggo nulis buku.

Gagasan kanggo nulis buku.

Saiki, internet nawakake akeh informasi sing ana gandhengane karo ide kanggo nulis buku. Ing pangertene iki, aspek pertama sing kudu dipikirake panulis yaiku motivasi lan / utawa kekarepane dhewe. Alesannya sederhana: tulisan kasebut nggambarake jabatan pangarang gegayutan karo perasaan batin utawa kolektif, uga wujud penyebaran informasi.

Apa sumber inspirasi? Apa tujuane: nyenengake, menehi informasi, ngumumake jagad khayalan, kanggo nyebutake sudut pandang…? Kalebu, stimulus komersial uga bisa dadi motif sing valid banget nalika nyiyapake buku. Ing kasus apa wae, nalika panulis wis ngumumake babagan sing ora dingerteni, dheweke bisa ngrampungake langkah-langkah sing dibutuhake.

Netepake maksud kasebut

Yen panulis wis ngerteni tujuwane - umume - luwih gampang dheweke njaluk pesen kasebut. Sanalika, motivasi panganggit dadi pandhuan kanggo milih jinis utawa gaya tartamtu. Saiki, sawijining buku ora kudu pigeon ing siji jinis sastra.

Contone: novel bisa uga fiksi ilmiah, lan bebarengan, narasi dhewe babagan plot detektif utawa misteri. Sanajan, Rekomendasi penting yaiku ngajeni kekhususan saben genre sastra. Mula, nalika nggabungake macem-macem jinis lan / utawa gaya, penting supaya ora eksklusif, supaya ora ngasilake kontradiksi utawa konsistensi.

Rekomendasi kanggo nulis buku non-fiksi

Narasi non-fiksi mesthine nduweni dhasar babagan masalah sing sejatine. Premis iki kalebu kasunyatan, rincian, kedadeyan lan karaktere. Akibate, yen pangarang menehi katrangan - sanajan dheweke ora pati ngerti - dheweke ngerti salah, bisa ditafsirake minangka tumindak sing ora jujur.

Mula, genre iki adhedhasar kabeh pustaka sing digawe kanggo tujuan nyebarake ilmu. Yaiku, teks ilmiah, isi akademik, manual, esai sejarah lan tulisan teknis. Sumber sing dikutip kudu bisa diverifikasi lan informasi bisa ditiru.

Apa sing diarani semi-fiksi?

Nalika panulis ngetrapake pangowahan cilik kanggo kedadeyan sejarah utawa kasunyatan ilmiah, teks kasebut mesthi ora ana maneh kalebu non-fiksi. Sanajan modifikasi sithik iki bisa ditampa, bisa uga ana perubahan - uga kesalahan etika sing parah - nganggep konten kaya bisa dipercaya. Ing jalur iki, sing bener yaiku negesake manawa teks semi-fiksi.

Rekomendasi kanggo nulis buku puisi utawa kumpulan puisi

Rekomendasi kanggo nulis kumpulan puisi.

Rekomendasi kanggo nulis kumpulan puisi.

Ngenali gaya

Puisi klasik biasane ditetepake minangka sing dijelasake ing bait, sing diatur karo paramèter metrik lan sajak tartamtu. Akibate, dheweke dadi geguritan kanthi jumlah suku kata sing pas, diwenehi harmoni lan musikalitas. Nanging, bisa nulis puisi prosa utawa nggabungake loro gaya kasebut (Yaiku ciri khas pujangga avant-garde).

Dadi, kanggo panulis - luwih-luwih yen dheweke mung miwiti puisi - luwih migunani yen sampeyan kenal karo varian gaya kasebut. Kanthi cara iki, sampeyan bisa milih jinis komposisi sing paling cocog karo perasaan utawa ide sing pengin ditulis. Padha, milih gaya minangka bagean saka proses kreatif sing lengkap, mula ora kudu dadi langkah pertama.

Maca, internalize

Maca puisi ngidini ngerti pamikiran lan sumber daya sing digunakake para pujangga liyane. Mesthi, sing paling disaranake yaiku nindakake maca kanthi jero, wicaksana, kanthi tulus, "mamah" saben ukara. Nalika ngadhepi perasaan, puisi mesthi dadi komposisi subyektif, nanging perasaan (katresnan, nyeri, nostalgia, kepinginan ...) iku universal.

Ing conto iki, ana pitakonan sing ora bisa dilalekake, kepiye cara mbedakake awakmu karo penyair liyane yen tujuane kanggo ngutarakake perasaan sing padha? Kepiye cara nggayuh keaslian? Wangsulan kasebut kudu ana gandhengane karo ketekunan lan kreativitas. Kanthi tembung liya, minangka proses nulis lan nulis ulang kanthi tujuan debugging ukara kasebut.

Ngerti panggunaan sumber daya

Ing komposisi puisi, kreativitas dhewe biasane kurang yen panulis ora nggunakake sumber daya ekspresif kanthi tepat wektu. Wiwit kiasan, anafora lan aliterasi bisa ngowahi utawa negesake gagasan frase kanthi signifikan. Liwat, penyair entuk katrampilan kanggo ngubah inspirasi dadi ekspresi hiasan.

Amarga alasan iki - sampeyan kudu negesake perkara kasebut - kanggo para pujangga iku penting kanggo maca guru puisi sing hebat. Kanthi cara iki, tokoh sejarah lan kanthi gaya beda kaya Shakespeare lan Rafael Cadenas, kayata, dadi guru sing paling apik.

Rancang koleksi puisi

Saiki, gampang banget golek desain buku puisi ing internet. Napa langkah iki penting? Inggih lorganisasi geguritan ing kumpulan puisi ngidini ditampilake kanthi urutan sing koheren manut karepe penulis. Amarga alasan iki, penyair kudu nemtokake manawa kudu nyelehake aspek kayata:

  • Kualifikasi Luwih becik, judhule kudu apik lan jumbuh karo isi kumpulan geguritan. Sawise kabeh, iku jeneng sing bakal dingerteni dening wong liya.
  • Indeks
  • Subtitle (jeneng saben geguritan) lan / utawa puisi sing nomer. Kanthi cara sing padha, kumpulan puisi bisa dipérang dadi bagean sing nglumpukake pirang-pirang puisi.
  • Estetika (jumlah kolom saben kaca lan spasi ing antarane stanza).

Rekomendasi kanggo nulis buku fantasi

Fantasi nyedhiyakake dheweke minangka genre sastra sing paling populer ing jaman saiki. Sabanjure, fantasi kasebut ngemot paling ora 10 subgenre liyane, masing-masing duwe ciri khas dhewe-dhewe. Mesthine, gagasan dhasar ing kabeh yaiku kemungkinan - kanthi harfiah - apa wae sing dibayangke penulis.

Manut, anané watesan kreatif mbukak alam semesta saka alam immaterial, titah mitologi, makhluk Fantastic, monster, peri, elf, alien, entitas antar-dimensi ... Nanging, kualitas "tanpa wates" saka bayangan uga mbutuhake urutan bantahan lan, ing ndhuwur kabeh, nggunakake piranti sastra kanggo nggawe katrangan sing jelas.

Langkah-langkah

  • Brainstorm.
  • Priksa subgenre fantasi lan sumber daya sing digunakake dening penulis gedhe kanggo nyelehake jagad sing ana ing pikirane ing kertas.
  • Siapke katrangan rinci babagan karakter utama lan minor (ora preduli manawa deskripsi kasebut bakal ditampilake ing teks buku). Iki kalebu crita urip, sipat pribadine, sandhangan, motivasi, lan pangarepan.
  • Gawe kerangka wektu supaya ora cocog.
  • Rinci saben aspek jagad imajinasi sing bakal dibangun (masarakat, politik, flora, fauna, swasana, geografi, astronomi) ...

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.