Kelingan Herman Melville. 20 frase hebat karyane

Herman melville ketemu dina iki 199 taun. Lan rong taun kapindho taun ngarep bakal dadi prayaan gedhe. Panulis Amerika iki, dianggep minangka salah sawijining literatur jagad paling hebat, ora diraguhi referensi dhasar novel petualangan, utamane sing dikembangake ing mar, kanthi komponen psikologis sing kuat lan kuat.

Dina iki aku nggawa 20 ukara dipilih saka karyane sing paling terkenal. Kanggo kita sing seneng buku genre lan apa sing mambu segara, kapal lan epik sing hebat, panulis paus putih abadi Moby Dick iku kudu dimiliki.

Sapa Herman Melville

Kanthi urip sing kuat kaya novel-novele, Melville lair ing New York lan dheweke iku nomer telu saka wolung anak. Nalika bapake, Allan Melville, tilar donya, kulawarga kasebut ngalami kasulitan finansial. Mula, ing taun 1837 dheweke nyebrang samodra menyang Liverpool ing pundi piyambakipun nyambut damel. Nalika bali, dheweke dadi profesor lan ing taun 1841, nalika yuswa 22 taun, dheweke plancong menyang Segara kidul ing dhuwur a iwak paus.

Sawise setaun setengah nglewati, dheweke nilar kapal ing Kapuloan Marquesas lan urip sewulan ing antarane kanibal, dheweke uwal saka sudagar Australia kanggo mlebu Tahiti, ing kana dheweke nate sawetara wektu ing pakunjaran. Dheweke uga kerja dadi petani, nuli menyang Honolulu lan saka kana, dheweke pungkasan mlebu ing frigat Angkatan Laut AS.

ing 1844 mandheg browsing lan dheweke kepengin banget nulis novel kanthi rutin lan biasane adhedhasar novel pengalaman ing segara. Dheweke judhul kaya Tipe, Mardi utawa Redburn, antara liya. Utawa minangka Billy Budd, pelaut, karya pungkasan sing diterbitake nalika Melville meh ora kelalen. Judhul liyane yaiku watu, kegagalan gedhe, lan Dongeng saka sudut pandang, sing ngemot akun saka Bartleby juru tulis.

Novel sing paling misuwur yaiku Moby Dick, diterbitake taun 1850, nanging wiwitane ditolak. Banjur dadi salah sawijining karya sastra universal sing umum, kanggo potret lan kiasan jagad lan sipat manungsa ing prau, pequod, dipimpin dening salah sawijining karakter paling gedhe sing digawe, Kapten Achab. Dheweke darmabakti kanggo Nathaniel Hawthorne, panganggit sing uga akeh pengaruhe lan dheweke dadi kanca ing taun 1850.

20 frase karyane

Tipe (1846)

  1. Kapal sing ora apik! Penampilan sampeyan dhewe nggambarake kekarepan sampeyan; Ing kahanan sing apes banget!
  2. Gunung lan pedalaman mung ana ing papan sing sepi lan sepi kanggo dideleng, ora ana swarane kewan mangsa lan animasi karo sawetara conto makhluk cilik.
  3. Kapal kita wis nyerah marang kabeh jinis pora lan perversion. Ora ana alangan apa-apa sing ditemtokake ing antarane semangat kru lan kesenengane sing tanpa wates.
  4. Nanging refleksi kasebut arang banget dakpikirake; Aku bakal ninggali awakku nalika wis pirang-pirang jam, lan yen ana pikirane ora nyenengake, aku bakal cepet-cepet ngilangi. Nalika aku seneng karo senyawa ijo sing aku dipenjara, aku cenderung mikir yen aku ana ing "lembah impen" lan ing njaba gunung mung ana jagad kuatir lan kuwatir.
  5. Nalika nggoleki paus, kita wis lelayaran liwat Equator udakara rong puluh derajat sisih kulon Galapagos; lan kabeh tugas kita, sawise nemtokake dalan, yaiku nyetel yard lan tetep mudhun ing angin: kapal sing apik lan angin sing terus-terusan bakal rampung.

Moby Dick (1851)

  1. Sampeyan bisa nelpon kula Ismael.
  2. Gila-gila manungsa asring licik lan licik. Yen sampeyan ngira yen sampeyan wis minggat, bisa uga sampeyan wis transfigurasi kanthi cara menengan lan luwih alus.
  3. Miturut sawetara korban jiwa sing kepengin weruh, kaya sing asring dingerteni ing filibuster kutha sing mesthi kemah ing sekitar gedhong pengadilan, padha karo pria, wong dosa cenderung akeh ing lingkungan sing paling suci.
  4. Ora ana ing peta apa wae. Panggonan nyata ora ana.
  5. Jejak kewan sing bakal teka ing wayah peteng meh dikatutake kanggo pikiran sing pamburu minangka garis pantai kanggo pilot. Dadi pakaryan sing apik banget kanggo pamburu kasebut, pamrih babagan prekara sing ditulis ing banyu, bangun, bisa dipercaya, kanggo kabeh tujuan sing dikarepake, minangka lahan garing.

Bartleby, juru tulis (1853)

  1. Aku kudu ujar manawa miturut adat kebiasaan akeh anggota parlemen kanthi kantor ing bangunan padhet, lawang kasebut duwe sawetara kunci.
  2. Ah, kabegjan golek pepadhang, mula kita nganggep manawa jagad iki seneng; nanging rasa sakit ndhelik ing kasepen, mula kita mutusake manawa rasa sakit ora ana.
  3. Nanging dheweke kayane dhewekan, pancen pancen ana ing jagad iki. Ana barang kaya jarahan ing tengah Samodra Atlantik.
  4. Aku bisa menehi zakat marang awake; nanging awake ora lara; nyawane lara, lan aku ora bisa nyawane.
  5. Ora umum yen wong sing mbantah kanthi cara sing ora umum lan ora wajar, ora percaya marang keyakinane sing paling dhasar. Dheweke wiwit samar-samar ndeleng manawa, kayane katon mirunggan, kabeh keadilan lan kabeh sebab ana ing sisih liyane; yen ana saksi sing ora bias milih, dheweke golek cara kanggo nguatake dheweke.

Billy Budd, pelaut (1924)

  1. Bebener sing ora bisa dipromosikan mesthi ana sisih sing angel.
  2. Kasunyatane, dheweke minangka salah sawijining serigala segara sing angel lan bebaya urip angkatan laut, nalika jaman perang sing dawa, ora nate ngrusak naluri alami kanggo nikmati rasa.
  3. Kapten iki minangka salah sawijining manungsa sing terkenal sing ditemokake ing kabeh jinis profesi, sanajan sing paling asor; jinis wong sing setuju kanggo nyebut "wong sing dihormati."
  4. Nalika perang diumumake, apa kita, para petugas perang sing ngatur, sadurunge takon? Kita perang kanthi nuruti prentah. Yen keputusan kita nyetujoni perang, iku mung sengaja.
  5. Sapa ing pelangi sing bisa nggambar garis endi ujung wungu lan oranye diwiwiti? Kita ndeleng kanthi jelas bedane warna, nanging ing endi, persis, sing pertama bingung karo sing nomer loro? Semono uga kesehatan mental lan kegilaan.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.