Herman Hesse. 141 taun penulis penting. Sawetara ukara

Herman Hese minangka panulis, pujangga, novelis, lan pelukis, lan dadi salah sawijine penulis paling relevan lan maca abad kaping XNUMX. Lair german dina kaya dina iki saka 1877, nanging nasionalisasi Swiss ing taun 1924. Dheweke nulis judhul sing penting kayata Siddhartha o Serigala stepa. Nanging aku tetep karo Ing sangisore rodhane, salah sawijining karya pertama lan maca wiwit remaja sing wis dakwaca luwih saka sepisan. Aku maneh makarya karo pilihan ukara.

Herman Hese

Lelungane menyang India Ing macem-macem acara, nalika bapake dadi misionaris, dheweke nemtokake budaya oriental kanggo mengaruhi karya kanthi cara sing nemtokake, utamane ing salah sawijining acara sing paling penting lan diwaca, mesthine sing paling misuwur, Siddhartha.

Bisa minangka Bakul Buku nalika lagi nulis. Demian, diterbitake ing 1919, yaiku duweke sukses pertama. Lan nuduhake salah sawijining tema sing terus-terusan: pangembangan individualitas dhewe lan su kraman ing ngarep konvensi sosial.

Nalika dheweke ngutuk partisipasi saka Alemania ing Perang Dunia I, Hesse mutusake arep menyang pembuangan menyang Swiss lan ing kana dheweke nulis karya sing paling berpengaruh: Serigala stepa. Dheweke diwenehake Hadiah Nobel ing Sastra ing taun 1946.

Karya lan frase

Peter teka (1904)

  • Sanajan kabeh, aku tetep weruh ing impenku minangka tujuan, rasa seneng, kasampurnan sing luwih gedhe ing ngarepku.
  • Sanajan saiki, aku ngerti manawa ing jagad iki ora ana sing luwih enak tinimbang kekancan sing sejati lan setya ing antarane pria.
  • Maneh, aku yakin manawa aku ora bakal urip bebrayan lan tentrem ing antarane manungsa.
  • Mungkin nasibku dadi wong liya ing masarakat sing dakgadhang sajrone uripku.
  • Rong minggu mengko dheweke klelep adus ing kali cilik.
  • Aku mlaku-mlaku sawise ngimpi, ora ana sing dadi kasunyatane.

Demian (1919)

  • Urip saben wong minangka dalan menyang awake dhewe, upaya ing sawijining jalur, garis garis.
  • Yen kita sengit karo wong, kita bakal sengit marang gambar sing ana ing njero ati.
  • Yen ana wong sing diwedeni, amarga kita wis menehi kekuwatan marang wong liya.
  • Kabeh padha nggawa, nganti pungkasan, viskositas lan kulit endhog ing donya primordial.
  • Ora ana wong sing nate rampung awake dhewe; nanging kabeh kepengin dadi siji, sawetara peteng, luwih jelas liyane, saben wong bisa duwe kabeh.

Siddhartha (1922)

  • Sing alus luwih kuwat tinimbang sing atos; banyu luwih kuwat tinimbang watu, katresnan luwih kuwat tinimbang panganiaya.
  • Pancene apike sampeyan nyoba dhewe apa sing kudu dingerteni, kanggo ngrasakake dhewe, ora mung ngerti kanthi memori, ngerti kanthi mripat, kanthi ati, lan weteng
  • Aku ora duwe hak kanggo ngadili urip wong liya. Aku mung kudu ngadili dhewe lan milih utawa nolak adhedhasar pawonganku.
  • Kawicaksanan ora bisa ditularake. Kawicaksanan sing nyoba dikomunikasikan dening wong bijak marang wong liya mesthi wae edan.
  • Eseman, abadi, tenang, apik, ora bisa ditembus, bisa uga apikan, bisa uga moyoki, wicaksana, pirang-pirang ... kaya ngono eseman sing sampurna.
  • Wong ora nate suci utawa dosa.
  • Dheweke ambegan sedhela, lan sedhela dheweke krasa adhem lan ndredheg. Ora ana sing luwih mandhiri tinimbang dheweke.

Serigala stepa (1927)

  • Dheweke uga digodha merjaya nalika isih bocah.
  • Abadi iki ora nolak urip nanging nggawe donya sing apik banget liwat sublimasi sing sepele kanggo trifle sing uga ana.
  • Dheweke wis nganggep luwih saka wong liya, dheweke duwe obyektivitas sing tenang ing babagan roh.
  • Katon sing nyentuh ati kabeh manungsa.
  • Haller minangka jenius sangsara.
  • Sampeyan kudu bangga karo lara; kabeh ngelingake kahanan kita sing munggah pangkat.
  • Umume wong ora pengin nglangi sadurunge ngerti.
  • Wong kuwasa ngasorake kekuwatan; wong dhuwit, ing dhuwit; servile lan andhap asor, ing layanan; wong sing golek kesenengan, ing kesenengan. Lan dadi serigala steppe kasebut tundhuk kamardikan.

Ing sangisore rodhane (1906)

Ya, aku tetep nggarap iki. Mungkin amarga aku maca ing umur sing padha karo protagonis buku iki, akeh banget luwih gampang lan luwih gampang diwaca sing Siddhartha o Serigala stepa, umpamane. Utawa mungkin amarga iku salah siji sing pertama sing nuwuhake atiku.

Dheweke nyritakake babagan urip Hans giebenrath, bocah lanang sing cerdas lan waspada banget. Kahanan sakiwa tengene wibawa wesi saka bapak lan guru Dheweke bakal dadi dhasar tumrap kekurangan kebebasan kanggo nindakake apa sing dikarepake lan ngontrol urip sampeyan. Dadi nemtokake manawa bakal nyebabake karusakan pribadine sing apik banget lan unggul.

Sampeyan tetep ing kritik sengit sing digawe Hesse nglawan penindasan sosial Sing ngombe kepribadian sing keren. Kadhangkala lingkungane, nanging asring banget amarga meri lan ora duwe kapribadian sing ringkih. Iki minangka komplain, manifesto kanggo kepinteran lan urip dhewe minangka proyek pribadi lan unik kanggo saben wong.

  • Nanging dheweke uga urip sawetara jam sing luwih penting tinimbang dheweke ngilangi kesenengan cilik, jam sing kebak ambisi lan semangat lan kepinginan kanggo menang, ing endi dheweke pengin lan ngimpi babagan awake dhewe ing kalangan makhluk unggul.
  • Dheweke bakal dadi salah sawijining wong sing ora sopan lan mlarat sing disepelekake lan dheweke kepengin banget ngatasi.
  • Yen wis ngerti, mula bisa dadi sing pertama.
  • Sing liyane adoh banget ing sangisore dheweke. Dheweke wis entuk penghargaan sing pantes.
  • Dheweke mung tersiksa amarga ora entuk nomer siji ing ujian kasebut.
  • Kayane dheweke ngerti yen dheweke iki ditrima ing jam iki ing bunder sing ngupayakake kayekten.
  • Dilindhungi saka tontonan urip ing donya sing ala.
  • Kabeh barang kasukman makili ora luwih saka regane relatif.
  • Ora ana sing nate mikir yen sekolah lan cita-cita barbar saka bapak lan guru nyebabake kahanan sing ringkih kaya ngono.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.