Henry James. Pengetan sedane. 5 novel

Henry James tilar donya dina kaya dina iki saka 1916 ing London. Dikenali minangka salah sawijining juru dongeng fiksi modern sing hebatDheweke uga dadi kritikus lan penulis drama. Kanggo elinga, iki minangka review babagan 5 novel utamane sing uga diadaptasi ing bioskop: Potret wanita, Wong Boston, Corak liyane, alun-alun washington y Cangkir emas.

Washington Square (Waris) (1880)

Dheweke jarene padu novel iki yaiku adhedhasar ing siji anekdot sing siji menehi komentar marang dheweke amiga babagan seduluré, pamburu sing wis nyedhak wanita nom-noman sing elek lan rada hambar nanging ahli waris saka bapak sing bakal nolak kekayaan dheweke yen dheweke omah-omah. Henry James mikir dhisik kaya crita, nanging dawa nganti digawe a novel.

  • La versi film iku sawijining karya sing diarahake William Wyler en 1949. Protagonis utamane (Olivia de Havilland lan Montgomery Cliff) nggawe karakter sastra James dadi interpretasi sing, kayata, Havilland kacarita a Penghargaan Oscar minangka aktris paling apik.

Potret wanita (1881)

Bisa uga penggaweane sing paling terkenal bebarengan karo Corak liyane. Lintang-lintang Pamanah Isabel, wong wadon enom sing cerdas lan bangga bisa lelungan menyang Eropa sawise nolak Bangsawan Inggris supaya ora kelangan kamardikan. Wis ing Eropa, nolak maneh kanggo suitor liyane, a sabangsa sing wis ngetutake dheweke miturut kekarepane. Sedulur sedulure, Ralph, yaiku calon nomer telu sing ora nyebutake tresnane amarga kesehatane ora sehat. Pungkasane Isabel krama a Amerika a seniman sing gagal sukses ing seni, kanthi dhuwit sithik lan putri enom, Pansy, dikembangke ing biara.

  • Iki dijupuk menyang film ing versi Jane Campion sing mimpin ing 1996 con Nicole Kidman y John malkovich minangka paraga utama.

Wong Boston (1886)

Lintang-lintang Kanselir zaitun, wong wadon siji sing wis njupuk sabab anyar hak wanita ing Amerika Serikat. Kang Inspirasi iku wicara wanita enom, Verena tarrant, lan Olive nggawe dheweke dadi juru bicara doktrin kasebut. Verena, matur nuwun, urip lan lelungan karo Olive lan pengin tetep setya marang dheweke, senadyan nduweni sipat Olive lan pura-pura a veteran confederate disebut Basil ramsom.

  • Su adaptasi film mlayu tanggung jawab James gadhing en 1984 lan ing pemeran kasebut yaiku Vanessa Redgrave, Madeleine Potter lan Christopher Reeve. Sanajan ana versi liyane, kayata seri ing RTVE wiwit taun 1978.

Corak liyane (1898)

Crita memedi sing paling misuwur. Karo protagonis yaiku wanita enom sing tekan omah gedhong Bly dadi pamrentah Flora lan Miles, bocah loro sing wis yatim piatu lan dipandhegani pamane, sing duwe omah. Ora suwe nemokake bocah-bocah padha dolan kanthi berkala lanang lan wadon sing tilar donya setaun kepungkur. Bu Grose, pembantu rumah tangga, ngandhani sapa sejatine: Peter quint, valet pamane bocah-bocah; Y kangen jessel, preceptor sadurunge. Suspect sembarang ala duwe, pamrentah sing enom mutusake kanggo mbela bocah-bocah kasebut nindakake mokal.

  • La adaptasi pungkasan dheweke mung tekan layar amba Steven Spielberg en versi iki sing dibukak ing wulan April

Cangkir emas (1904)

Protagonis yaiku Maggie Verver lan bapakne randha, loro wong Amerika sing sugih banget manggon ing Inggris. Maggie nikah karo bangsawan Italia, Pangeran Amerigo, lan wong telu urip bareng kanthi seneng nganti putri lan bapak yakin luwih becik yen dhudha krama maneh. Bakal nindakake karo Charlotte stant, wanita sing kayane dadi garwane sing paling cocog. Sing ora dingerteni yaiku ana hubungan romantis antara Charlotte lan Amerigo ing ndhuwur, sing nggawe Maggie cemburu. Nanging kanthi ketepakan langka tuku cangkir emas sing nggabungake mantan kekasih, Maggie bakal ngerti kasunyatane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.