Haruki Murakami pikantuk Penghargaan Christian Andersen

penghargaan haruki-murakami-ditampa-kristen-andersen

Kanggo sing kaya aku sing nganggep prosa saka Haruki Murakami Wis sadurunge lan sawise kanggo literatur saiki, luwih becik ndeleng manawa penulis Jepang nampa hadiah lan penghargaan tartamtu amarga pakaryan lan karir. Amarga Hadiah Nobel ing Sastra mbutuhake wektu sing suwe, mula kita bakal ngrampungake, kayata, uga Penghargaan Christian Andersen sing diwenehake setaun kepungkur, nanging dheweke ora ditampa kanthi pribadi nganti telung dina kepungkur.

Miturut alasan kanggo penghargaan kasebut penghargaan kasebut, wis dibedakake kanthi penghargaan kasebut "Kanggo prosa sing apik banget lan kemampuane nyampur narasi klasik karo budaya pop, tradhisi Jepang, realisme magis lan diskusi filosofis sing ngunggahake warisan seni Andersen"

Panulis Jepang, sing ora seneng banget karo paparan media kasebut, ngidini dheweke motret karo perwakilan kutha ing ngarep omah panulis "Bebek elek"Christian Andersen.

Apa tegese penghargaan iki?

Penghargaan Christian Andersen digoleki banget ing jagad sastra, mula dianugerahi penghargaan kasebut minangka pakurmatan.

Was digawe ing 2007 lan diparingi a reca tembaga adhedhasar crita "Bebek elek", rampung dening Stine Ring Hansen, ditambah diploma lan 500 mahkota Denmark, sing dadi ganti Euros 54.000.

Sing pertama sing nampa penghargaan iki yaiku Brasil Paulo Coelho (penghargaan kehormatan); mengko, literati seneng Isabel Allende, JK Rowling o Salman Rushdie dheweke wis dianugerahi.

Kadhangkala penghargaan iki asring dibingungake karo penghargaan liyane sing nampa jeneng sing padha, Hadiah Hans Christian Andersen, sing dikenal minangka "Hadiah Nobel cilik kanggo literatur bocah lan wong enom." Sing terakhir umure luwih tuwa nanging mung diwenehake kanggo panulis literatur bocah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.