Hadiah Nobel dadi perselisihan antarane negara

Ing sawetara dina jeneng pemenang diumumake Hadiah Nobel kanggo Sastra kontroversi penasaran digawe ing saindhenging kebangsaan sing bisa menang.

Watu skandal kasebut minangka pernyataan kontroversial saka sekretaris permanen Akademi Swedia, Horace Engdahl, ing literatur saka Amerika Serikat Minangka bagean saka budaya sing isih ana ing njaba arus sastra utama ing donya, yaiku Europa (miturut basa Swedia), sing dadi pusat sejati jagad sastra ing donya.

Miturut sawetara, pratelan kasebut ngramal kemungkinan ora bisa tetep tetep karo Nobel kanggo wong Amerika (jeneng sing paling banter yaiku Joyce Carol Oates, Philip Roth, Thomas Pynchon y Don DeLillo (lan mung diwenehi jumlah jeneng, wong pengin cukup wektu kanggo maca kabeh, kanthi lengkap, lan bisa menehi pendapat kanthi ilmu sejatine)) lan dheweke nggawe jeneng Italia katon maneh Claudio Magris, saka Siria-Libanon Adonis lan saka israeli Amos Oz.

Saliyane, ana sing ngira yen huruf Hispanik, lan kasunyatane dheweke durung entuk penghargaan Nobel Sajrone 18 taun kepungkur, dheweke main kanggo Spanyol lan Amerika Latin.

Nanging, kanggo wong liya, pratelan saka Engdahl dheweke uga bisa dadi manuver kanggo entuk salah sawijining spesialisasi akademi Swedia: kaget.

Kajaba iku, apa sing dikandhakake dening Swedia nyebabake sawetara kontroversi ing njero Amerika Serikat, ing endi ide yen dheweke dudu pusat jagad bisa uga mung bakal ditampa nalika dheweke pancen mandheg dadi pusat jagad.

Ing tengah kontroversi kasebut, Engdahl wis kudu metu ngomong sing Nobel Iki dudu penghargaan sing dianugerahi literatur utawa negara nanging kanggo para penulis, nanging wis kasep, hawa nafsu diluncurake lan mung bakal tenang dina Kamis tanggal 13 sabanjure nalika jeneng pemenang dirungokake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.