Gustave Flaubert. 197 taun panulis Madame Bovary utawa Salambó

Gustave Flaubert lair tanggal 12 Desember, 1821 ing Rouen, ing Normandia Prancis. Dadi wis 197 taun penulis rong novel dhasar abad kaping XNUMX, lan kalorone duwe jeneng wanita. Madame Bovary y Salambo. Dina iki ing memori dheweke ngelingi panulis Gallic sing apik iki pilihan potongan iki lan uga pakaryan liyane.

Gustave Flaubert

Putrane a ahli bedah, Achille-Cléophas Flaubert, duweke ibu, Anne-Justine-Caroline, wong sing paling dituduhake ing urip Gustave Flaubert.

Flaubert wiwit sinau Tengen, nanging dheweke ditinggal amarga duweke epilepsia lan liyane ora seimbang gemeter. Iki uga pengaruhe watak isin lan neurotik. Dadi eksistensine kepengin dadi omah sing apik banget. Dheweke urip ing Croisset, ing endi Flauberts duwe omah desa. Ing kana dheweke nulis karya sing paling misuwur.

Nanging, dheweke uga ngliwati macem-macem negara kayata Mesir, Suriah, Turki utawa Italia, kunjungan sing menehi kesan lan inspirasi kanggo karyane. Uga, lan sanajan ora tetep kontak karo wong, dheweke duwe jeneng literatur penting nalika dadi kanca, kayata Emile Zola utawa George Sand.

Dheweke tilar donya amarga a pendarahan serebral tanggal 8 Mei 1880 nalika yuswa 59 taun. Dheweke dikubur ing kuburan Rouen.

Gaya lan karya

Flaubert dipigura ing sastra realistis lan naturalistik. Karya sing paling misuwur ora diraguhi Madame Bovaryditerbitake ing taun 1857, sawijining novel sing nyritakake babagan a wanita borjuis jina. Kanggo buku iki Flaubert dianiaya lan dicoba nyoba tumrap moral masarakat, nanging pungkasane dheweke dibebasake.

Judhul penting liyane yaiku novel sejarah Salambo, Godaan San Antonio, Kenangan wong edan o Korespondensi, kompilasi surat, utawa Pendhidhikan sentimental, adhedhasar hubungan cinta remaja karo Elisa Schlesinger.

Iki minangka bagean saka karyane sing dipilih.

Madame Bovary

Ah, siji-sijine pesona ing uripe ilang, siji-sijine pangarep-arep kabegjan! Kepiye carane dheweke ora entuk kekayaan iki nalika diwenehi? Napa dheweke ora nyekel dheweke kanthi tangan loro, kanthi dhengkul loro, nalika dheweke kepengin lolos? Lan dheweke ngipat-ipati awake dhewe amarga ora tresna marang Leon; ngelak lambene. Dheweke pengin mlayu melu dheweke, nuli ngrangkul dheweke, lan matur: "Iki aku, aku duweke!"

Alesan lan wani

«Babagan ide kelairan, yaiku bagean saka sawetara tanah sing digambar ing peta lan dipisahake karo sing liyane nganggo garis abang utawa biru, ora! Kanggoku, tanah air minangka negara sing dakkarepake, yaiku negara sing dak impekake, negara sing aku rasa nyaman ».

Kenangan wong edan

«Rasa lan atiku wis rusak, kaya sing diandharake dening guru-guru, lan, ing antarane akeh makhluk sing duwe karep, kamardikan spiritual nggawe aku nganggep paling ala kabeh; dheweke diturunake menyang pangkat paling murah amarga unggul. Dheweke meh ora ngidini imajinasi, tegese, miturut wong-wong mau, minangka kepala otak gila sing gila ».

Salambo

"Hamilcar ngira manawa tentara bayaran bakal ngenteni dheweke ing Utica utawa dheweke bakal bali maneh, lan sadhar yen pasukane ora cukup kanggo nyerang utawa nolak, dheweke menyang kidul, ing pinggir kali sing tengen, sing langsung nemplek dilindhungi saka kejutan. Dheweke pengin, kanthi luwih dhisik lali marang pambrontakan, kanggo misahake kabeh suku saka sebab wong-wong barbar, banjur, nalika dheweke nggawe wong-wong mau diisolasi ing tengah-tengah propinsi, dheweke bakal digempur lan dibasmi.

Ing patbelas dina, dheweke nentremake wilayah kasebut antara Rucaber lan Utica, kutha-kutha ing Tignicaba, Tesurah, Vaca lan liya-liyane ing sisih kulon. Zunghar, dibangun ing pagunungan; Asuras, misuwur kuil; Yerado, sugih ing juniper; Taphitis lan Hagur ngirim utusan menyang dheweke. Wong-wong ing padesan teka kanthi tangan sing kebak bekal, njaluk perlindungan, ngambung sikile lan para prajurite, lan ngeluh babar pisan. Sawetara teka ngaturake dheweke, ing kanthong, kepala tentara bayaran sing dipateni, kaya sing diandharake, nanging sing bener wis ngethok layon, amarga akeh sing ilang nalika mlayu lan ditemokake mati ing kebon zaitun lan kebon anggur.

Godaan San Antonio

Pateni, peteng saya jero. Lan dumadakan padha liwat udhara, pisanan kolam banyu, banjur pelacur, banjur pojok candhi, pasuryan prajurit, kreta nganggo jaran putih loro. Gambar-gambar kasebut katon tiba-tiba, edan, nalika wengi katon kaya lukisan abang ing kayu ebony. Gerakane luwih cepet. Dheweke pawai kanthi cara ngelu. Ing wektu liyane mandheg lan mboko sithik dadi pucet, pungkasane diencerke. Utawa dheweke mabur lan sing liyane langsung teka.
Antonio nutup mripat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)