Pustaka, platform virtual kanggo pamaca lan toko buku

1454673468_532204_1454673613_normal_news

Gambar sampul saka Librotea.

Kanggo toko buku kanthi ukuran cilik utawa medium ana rong faktor sing ngganggu kelestarian lan eksistensi. Siji tangan, kanthi logis, negara sing ora maca yaiku negara sing ora nganggo buku lan mulane petugas toko sing adol obyek "aneh" iki ora entuk bathi.

Yen kabeh iki, kita nambahake mokal saka sawetara pamaca supaya mbuwang miturut jumlah ekonomi ing buku kasebut, kita bisa nerangake,  kanthi logis, akeh toko buku sing kepeksa ditutup lawangé ing taun-taun pungkasan.

Kasunyatan iki wis ditambah utawa digawe cepet kanthi muncul pesaing anyar kanggo toko buku lingkungan. Pesaing sing luwih adaptasi karo kasunyatan anyar adhedhasar jaringan minangka wilayah sing amba kanggo tuku lan nemokake kabeh sing dikarepake.

Mesthi wae, aku ngomong babagan platform virtual. Spasi kasebut ora mung ngidini sampeyan nemokake kabeh referensi ing siji klik sing dikepengini, nanging ing pirang-pirang acara, buku kasebut regane luwih murah, yaiku barang sing pungkasane luwih seneng karo sing tuku.

Kompetisi sing ora bisa ditindakake dening akeh toko buku lan wis nyebabake, kaya sing wis dakkandhakake, ngilangake akeh-akehe, amarga akeh liyane sing sadurunge golek lan nguburake, dheweke luwih seneng ngakses toko virtual gedhe kanggo tuku buku sing dikarepake.

Oalah, El Pais wis nggayuh perjanjian kolaborasi karo Guild saka toko buku Spanyol (Cegal) , mula kalebu menyang aplikasi Pustaka (digawe dening Negara) kabeh perpustakaan sing kadaptar ing serikat kerja iki.

Pustaka, kanggo wong sing ora ngerti, minangka aplikasi telusuran lan rekomendasi literatur lan, minangka asil saka kolaborasi iki, wiwit saiki, bakal ngidini pangguna nggoleki buku ing mesin telusuran sing nggabungake kabeh toko buku kanthi ukuran cilik lan medium ing saindenging Spanyol.

Kanthi iki, nyaranake buku on-line misuwur saka papan liya kanthi totohan ing toko buku tetanggan lan tetanggan kajaba papan virtual sing gedhe.

Kanthi cara iki, liwat geolokasi toko kasebut, sampeyan bisa ngerti papan paling cedhak sing bisa tuku siji utawa liyane buku. Alat fenomenal sing bakal nyedhaki toko buku ing kutha utawa kutha kita  lan ngidini supaya bisa dingerteni pelanggan.

Ewadene, alat kasebut ora mung fokus ing nemokake lan tuku buku nanging uga nggawe komunitas wong sing seneng banget maca. Mula ing papan iki, mula saiki  Penjual buku dhewe yaiku sing bakal nggawe lembar deskriptif kanggo saben buku lan, bebarengan karo kapribadian liyane saka jagad sastra utawa budaya, dheweke uga bisa nggawe rekomendasi dhewe-dhewe.

Ing wektu cendhak, operasi wis ana 30.000 wong sing wis ndhaptar ing Libraryotea, sawijining tokoh sing bakal tuwuh nalika kita nonton ngerti papan sing apik iki.

Tawaran literatur aplikasi anyar bakal bisa diakses liwat mesin telusuran Cegal www.allyourbooks.com, sing bakal ditampilake ing Gratis.  Aku ngajak kabeh sing maca Warta sastra kanggo nyoba lan ngerti alat anyar iki. Ora mung mlebu komunitas literatur virtual nanging uga menehi kesempatan kanggo toko buku tetanggan.

Toko sing, sanajan ana cuaca sing surem, dheweke kepeksa ngadhepi, ora gelem ngilang ing jagad sing ora maca lan ora nganggo literatur. Ing negara ngendi, Miturut data paling anyar, 35% pedunung ngakoni yen ora nate maca utawa meh ora nate maca.

Mula, ana ing tangan kita kanggo terus njamin yen ana, kanthi ringkes, toko buku wis ana lan dadi guwa ing endi kabeh wong sing mung duwe buku kertas ing tangane, kita entuk harmoni lan dosis rasa seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan Carlos Ocampo Rodriguez ngandika

    Aku nulis saka kutha Veracruz, Ver., Meksiko.

    Ing kolom SECTIONS ana rong judhul Genre lan Sastra; Ora ana ing endi wae, aku bisa nemokake direktori kanthi jeneng, telpon, email, jam, mediator, papan utawa alamat ing endi Kamar, lingkaran utawa Kelompok Maca kutha tartamtu, ing kunjungan sampeyan kanthi kerja, bisnis utawa pariwisata, ayo ngerti babagan ngendi kanggo rawuh lan nemtokake wektu kanggo promosi lan promosi maca.

    Ing kasus ora ana, aku saranake lan ngusulake inisiatif kanggo nyakup lan nggawe pendaptaran umum kanggo nggawe direktori kanthi jeneng, nomer telpon, email, jam, mediator, papan utawa alamat Ruang Baca miturut kutha, negara lan institusi umum. utawa pribadi.

    Yen inisiatif kasebut disetujoni, tambahake baris kayata Ruang Baca kanggo ngakses lan para mediator ngetik data sing diusulake utawa sing bisa ditambahake kanggo nambah.

    Aku negesake maneh korespondensi kawigatene sampeyan.

  2.   Alberto Carlos Polledo Arias ngandika

    Kaya umume, kanggo panulis manawa kita ora disponsori dening penerbit utawa banyu utama. Nanging, bukuku sing pungkasan diterbitake (nomer sepuluh), disunting dening Nobel Ediciones. Judhul iki: "Ing privasi." 96 crita paling sithik, 2018. ISBN: 978-84-8459-732-2. Digambarke karo foto wit gundul sing dijupuk penulis dhewe: Alberto Carlos Polledo Arias. Regane, 15 euro. Sampeyan bakal seneng!
    Ing saben kaca kasebut tuwuh crita yen emosi skrip lan flutter basa bakal dilebokake ing pikirane liwat retakan sing didhelikake ing mburine awan sing lagi ngumbara.