George RR Martin

yaiku George RR Martin

Saiki, meh kabeh wong sing wis ndeleng seri Game of Thrones ngerti jenenge George RR Martin lan hubungane karo seri kasebut. Nanging yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing ora ngerti, dheweke dadi penulis seri novel A Song of Ice and Fire, sing nyakup sejarah serial televisi terkenal.

Nanging apa sing sampeyan ngerti babagan GRRM, kaya sing diarani sawetara penggemar? Apa sinau? Pira hadiahe? Apa buku sing wis ditulis? Temokake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan panulis iki.

Sapa George RR Martin?

Sapa George RR Martin?

George Raymond Richard Martin, sing luwih dikenal kanthi jeneng George RR Martin utawa GRRM, minangka salah sawijining fiksi ilmiah, penulis fantasi lan horor Amerika sing misuwur. Dheweke dadi misuwur utamane kanggo seri A Song of Ice and Fire, sing diadaptasi dadi seri televisi kayata buku pertama ing seri kasebut, Game of Thrones. Nanging, sadurunge seri kasebut dheweke wis sukses liyane.

George RR Martin lair lan gedhe ing kulawarga sing makarya. Dheweke minangka anak pertama saka stevedore Italia-Jerman lan ibu rumah tangga Irlandia. Dheweke duwe sedulur loro liyane.

Wiwit cilik, dheweke kepengin banget maca lan wis biasa maca buku uga wiwit nulis crita wiwit cilik.

Apa sing ditliti George RR Martin

Apa sing ditliti George RR Martin

Amarga isih cilik, dheweke ngerti apa sing dikarepake ing mbesuke, mula nalika umure padha, dheweke mlebu ing Universitas Northwestern ing Evanston, Illinois, ing kana dheweke sinau jurnalisme lan lulus ing taun 1971.

Sawise rampung, rampung sing ora gelem konsilien lan ditugasake mbukak turnamen catur uga dadi profesor jurnalisme ing Clarke Institute ing Dubuque, Iowa.

Dheweke nggabungake karyane karo nulis, amarga nalika semana dheweke mula luwih aktif ing babagan sastra lan nulis akeh karya fiksi cekak, sawetara uga dianugerahi, utamane karo hadiah Hugo lan Nebula.

Salah sawijining novel pertama sing mbukak dheweke yaiku Pati Cahaya, ditulis ing taun 1977, saengga bisa ngrampungake manawa dheweke bisa khusus nulis, nyampur fiksi ilmiah, medeni lan fantasi.

Saliyane nulis, dheweke wiwit seneng karo karyane ing Hollywood dadi skrip, melu sawetara seri televisi kayata Beauty and the Beast, The Twilight Zone, antologi sejarah jagad ...

Ora suwe, amarga ing taun 1996 dheweke mutusake metu saka Hollywood lan fokus ing karya sastrane ing Santa Fe, New Mexico, ing kana dheweke wiwit nulis seri novel A Song of Ice and Fire, diwiwiti karo Game of Thrones.

Urip sing paling pribadi

Dheweke nuduhake urip karo Gale Burnick, a bebrayan sing umure mung patang taun. Nanging, iki ora terus maju lan pungkasane pisah ing taun 1979.

Nanging, katresnan ngalah maneh ing taun 2011 karo wong sing dijodohake karo Parris McBride.

Sadurunge garwa loro iki, dheweke duwe pasangan, Lisa Tuttle, sing umure umur 70an.

Dheweke duwe bioskop Jean Cocteau ing Santa Fe, lan uga Coffee House, mulihake lan modernake, utamane sing terakhir, sing dadi museum museum.

Penghargaan sing wis ditampa

Saliyane produktif nalika nerangake crita tinulis, George RR Martin bisa uga bangga bisa dadi pengarang Dheweke wis menehi akeh penghargaan wiwit dheweke miwiti karir sastra ing taun 1971. Sawetara penghargaan sing ditampa yaiku:

  • Hugo Award kanggo novel cekak paling apik lan crita paling apik (Lagu kanggo Lya, Sandkings, The Way of Cross and Dragon).
  • Locus Award kanggo novel, koleksi, crita lan crita cekak paling apik (The Storms of Windhaven, Sandkings, The Way of Cross and Dragon), Nightflyers).
  • Pemenang Nébula kanggo crita paling apik (Sandkings, Potret Putrane.
  • AnLab kanggo novel cekak sing paling apik, seri ...
  • Ignotus Award kanggo Novel Asing Paling Apik (Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords).

Wiwit taun 2012, dheweke ora nampa penghargaan maneh, uga amarga wis sawetara suwe ora nulis.

Apa sing ditulis GRRM

Apa sing ditulis GRRM

Ing umur 73 taun, George RR Martin minangka panganggit sing ora bisa ujar manawa dheweke durung nulis buku. Kasunyatane, nduweni akeh, ing antarane novel independen, seri, buku crita lan antologi.

Bener yen karya sing nyebabake dheweke misuwur, lan sing saiki isih asring diajak saiki, yaiku seri A Song of Ice and Fire, diadaptasi karo seri televisi kayata Game of Thrones, jeneng buku pisanan sing mbukak saga.

Saliyane buku iki, kita duwe:

  • Clash of Kings.
  • Badai pedhang.
  • Kenduri Gagak.
  • Tari naga.
  • Angin mangsa.
  • Ngimpi musim semi.

Mesthi, elinga yen loro pungkasan durung ditulis lan, saliyane iku, penulis wis ngelingake manawa pungkasane seri kasebut ora bakal adoh, amarga Game of Thrones rampung ing waktune, sing bisa uga nambah akeh kedadeyan sing wis dicritakake nganti saiki (Minangka masalah yen seri kasebut tekan penulis lan mbutuhake wektu pamblokiran).

Gegayutan karo seri A Song of Ice and Fire ana novel cekak sing ana gandhengane karo seri, utawa uga buku pendamping. Khusus:

  • Satria sing kesasar.
  • Pedhang sing setia.
  • Ksatria Misterius.
  • Putri lan ratu.
  • Pangeran nakal
  • Jagad es lan geni.
  • Putrane naga
  • Geni lan getih. Iki bakal dadi prekara sing kedadeyan 300 taun sadurunge Game of Thrones, ing endi riwayat House of Targaryens dicritakake.

Rampungake dhaptar buku saka George RR Martin the antologi kang wis melu (GRRM. A RRospospective), buku crita cekak lan sawetara novel independen, kayata A Song for Lya, Fevre's Dream utawa The Ice Dragon.

Apa sampeyan wis maca buku George RR Martin? Apa sampeyan mikir Apa sampeyan ngerti penasaran babagan biografi penulis sing bisa sampeyan critakake? Ayo kita ngerti!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.