Apa generasi anyar kurang maca?

Apa generasi anyar kurang maca?

Apa generasi anyar kurang maca?

Pisanan, kudu jelas babagan kritéria kanggo nggolongake interval saben generasi miturut umur masarakat. Kategorisasi sing paling ditrima saiki nuduhake ana telung klompok generasi gedhe: generasi X (lair antara 1960 lan 1979), generasi Y utawa Millennials (lair antara taun 1980 lan 1995) lan generasi Z (lair sawise 1995).

Mesthi wae, dudu pertimbangan sing bisa nggawe kabeh wong seneng. Sawetara ahli psikologi negesake nambah klompok anyar: generasi T, babagan wong-wong sing lair sawise 2010. Mula, kudu tliti fitur umum saben generasi kanggo mangsuli pitakon awal, «Apa generasi anyar kurang maca?» Sing paling gampang yaiku ngerti yen wangsulane "Ya, kurang maca", nanging…

ing Millennials maca liyane

Katon ngapusi. Iku bakal gampang banget pracaya yen Generation X, utawa sing diarani boomer bayi (lair antawis taun 1946 lan 1959) duwe kecenderungan luwih gedhe babagan maca, nanging ora kaya ngono. Sanajan Millennials dheweke dadi generasi kaping pisanan sing nyambung liwat internet, kanthi nilai etika lan sosial sing dhuwur, dheweke ora ninggali buku fisik kanggo ngganti teks digital.

Kosok baline, miturut panliten sing diterbitake dening Editor Ahli Amerika Serikat, sajrone 2019 80% saka Millennials maca buku kanthi format apa wae, sing nganti 72% maca salinan sing dicithak. Pos sing padha negesake ing Millennials Wong Amerika maca rata-rata limang buku saben taun. Uga, nalika entuk, dheweke ora ngerti babagan panulis kaya desain, rega, lan tutup.

Uga, generasi Y nggabungake maca online minangka unsur saben dina (Independent, 2016). Iki ora aneh, ana perpustakaan digital kanthi akeh materi lan bisa konsultasi kanthi gratis. Akibate, rata-rata maca saben minggu - ing Millennials lair ing Amerika Latin, kayata - gampang ngluwihi 6 jam seminggu. Sanajan portal kayata Amazon ora nglaporake nyuda dodolan buku cetak sing signifikan, Generasi Z bisa ngowahi preferensi iki kanthi radikal.

Napa Gen Z Bisa Menehi Promosi Paling Dhuwur kanggo Pasar Buku Digital?

Kanthi cara sing gampang banget: sing lair sawise 1995 wis jelas luwih teknologi. Kajaba iku, dheweke nuduhake keterlibatan sing luwih gedhe tumrap masalah ekologis. Mula, Individu generasi Z cenderung ndeleng nyithak buku minangka kegiyatan sing bisa dibuwang, ora prelu, bertentangan karo pelestarian alam.

Ayo ora umum

Nanging Iki ora ateges ing kahanan apa wae manawa anggota Generasi Z kurang maca tinimbang dibandhingake karo generasi liyane. Ora, kanthi duwe akeh panyedhiya media informasi sing dianyari, "Z-gen" bisa nglampahi akeh informasi ... mesthine, prekara liya yaiku yen duwe kriteria sing wis kabentuk kanggo mbedakake keaslian konten.

Jaringan lan efek

Fenomena jaringan sosial wis negesake tren iki amarga kemampuane nyambungake wong kanthi kapinteran umum, sing nyengkuyung pertukaran informasi sing luwih gedhe. Banjur, buku digital utawa e-buku kamungkinan bakal dadi format sing disenengi para pamiarsa wiwit taun 2020an. Kajaba iku, bakal dadi wayahe nalika wong sing lair sawise taun 1995 duwe umur sing luwih relevan ing level komersial. Sanajan ngono, sanajan kudu diwatesi buku fisik terus ngunggulake digital babagan sales lan selera.

Generasi T

Minangka kanggo generasi T, isih luwih awal kanggo nemtokake kabiasaan maca manungsa sing lair sawise taun 2010. Kajaba iku, angel banget kanggo nemtokake pengaruh komersial klompok iki ing perdagangan buku. Iki minangka individu "Lair kanthi piranti tutul ing lengen", katalog liwat algoritma sing dirancang kanggo klompok rasa lan pilihan (Tautan - DW, 2019).

Pungkasan, kudu dipikirake (miturut portal BBVA, 2018) Generasi T wiwit 2016 luwih saka 80% bayi sing duwe internet. Iki kalebu gambar bocah ing jejaring sosial sedulur, uga profil dhewe sing dikelola dening wong tuwa. Amarga alasan iki, jagad analog minangka jagad raya sing ora dingerteni ... nalika hipereksi minangka aspek "umum lan saiki".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Javier ngandika

    Pos apik Data kasebut, umume saka Amerika Serikat, aku kira bisa diekstrapolasi menyang Uni Eropa. Bener manawa maca luwih akeh, nanging kanthi kualitas apa?
    Gampang nerbitake dhiri ngasilake ribuan judhul lan pangarang anyar sing nggunakake kesempatan kasebut. Ing pasar, sampeyan bisa ndeleng kualitas edhisi sing kurang apik, desain, koreksi, lan kabeh sing dikarepake.
    Aku kira menehi artikel liyane. Muga-muga iki mlayu. Salam.