Perang kanggo nylametake omahe James Baldwin

James baldwin

Ing kutha Saint-Paul-de-Vence, Provençal, sampeyan bakal nemokake omah watu sing apik ing sangisore tembok abad pertengahan. Omah iki dikenal minangka "La Maison de Jimmy". Ing kono urip penulis lan kritikus sosial James Baldwin. Uga ing omah kasebut dheweke tilar donya amarga kanker weteng ing taun 1987 nalika umur 63 taun.

Sajrone 17 taun, warga lokal nggunakake penulis Afrika-Amerika minangka salah sawijining penulis. Siji iki asring katon ngomong ing bar Colombe d'Or lokal lan tresno sing dituduhake dheweke mbales kabeh wong. Pembela saiki gelut kanggo ngamanake masa depan omah lan lapangan, sing wis ditemtokake pembangunan 18 lantai mewah. Rong swiwi properti kasebut wis dirusak.

Shannon Kain, novelis Amerika sing asalé saka Paris, wis nuntun perjuangan kanggo nylametake properti kasebut, lan pungkasane manggon ing bagean sing durung dirusak suwene 10 dina kanggo nyoba mungkasi karusakan kasebut.

"Kejaba bukune, omah kasebut isih ana ing ngarsane fisik Baldwin. Impen dheweke supaya properti kasebut dadi koloni utawa papan dununge para seniman lan bakal dadi tragedi ngeculake dheweke lunga. "

Salah sawijining tangga teparo, Hélène Roux, ngelingi "Jimmy" minangka salah sawijining acara paling gedhe ing Colombe dÓr, kalebu kanggo almarhum ibune, Yvonne Roux.

"Iki ngarsane apik banget nalika kanak-kanak. Jimmy biyen nulis ing wayah sore lan dheweke saben dina teka udakara jam 4 awan kanggo lungguh lan ngobrol karo ibuku. Dheweke saben dina teka, dadi mesthi ana nalika aku mulih saka sekolah. "

 

"Wiwitane dheweke katon medeni, mula sampeyan ndeleng urip ing mripate lan eseman sing sumunar. Lan saben dina aku kepingin weruh kepiye dina ing sekolahku. Ibuku ngormati banget lan uga kosok balene. Dheweke dadi kancane sing apik, kuwi hubungan sing apik "

Pasangan kasebut pancen cedhak banget Baldwin milih karakter utama novel 13, Yen Beale Street bisa ngomong Clementina, sing jenenge tengah dening Yvonne Roux.

"Iki dudu kebetulan. Gelar loman lan tresna sing dituduhake kanthi wektu lan kapinteran sing luar biasa luar biasa. Dheweke ngetutake kita wiwit cilik nganti remaja, pacar ... Jimmy ana ing kana. "

Baldwin tuku tiket siji arah menyang Paris nalika umur 24 taun, nekat prasangka Amerika tumrap warga Afrika lan homoseksual Amerika, lan banjur diadopsi ing sisih kiwa ibukota Prancis. Ing taun 1070, dheweke manggon ing Saint-Paul-de-Vence, ing kana dheweke nampa kunjungan saka Josephine Baker, Miles Davis lan Ray Charles.

Kutha iki wis wiwit dadi magnet sing apik kanggo wong sing misuwur. Piccaso lan Chagall makarya ing kana, Jacques Raverat lan garwane Gwen, putune Charles Darwin, manggon ing kana, mantan bassis Rolling Stone, Bill Wyman duwe properti ing sacedhake, lan aktor Donald Pleasence tilar donya ing Saint-Paul-de-Vence.

Sawise seda James Baldwin, ana perselisihan babagan kedadeyan sing bakal kedadeyan karo properti kasebut. Kulawarga Baldwin nglawan perang ukum sing dawa lan pungkasane dikalahake. Nganti saiki omah wis didol telu.

Shannon Kain, sing nyebabake perjuangan kanggo nylametake properti kasebut, wis bali ing Paris sawise pangembang njupuk kauntungan saka absen kanggo njupuk barang-barang menyang hotel sing cedhak.

Saiki tujuan sampeyan yaiku meyakinkan Menteri Budaya Prancis kanggo ngumumake omah kasebut minangka warisan negara sing bakal dijupuk. Yen ora, dheweke ujar manawa bakal nyoba nglumpukake luwih saka 10 yuta euro kanggo tuku.

“Rencanane padha kaya biyen. Bekerjasama karo menteri budaya kanggo njupuk omah kanthi alesan manawa ukum pelestarian bersejarah dilanggar lan, yen rencana iku ora bisa, golek dhuwit sing cukup kanggo tuku omah"

 

"Tujuan fase awal iki yaiku nggawe organisasi kanthi kemampuan nglumpukake dhuwit akeh kanggo tuku lan / utawa ndandani omah iki, uga nggawe dana permanen sing bakal ndhukung residensi seniman ing salawas-lawase."

Warisan sastra Balding wis mandheg Kain nggunakake jeneng situs web kampanye, lan komentar kampanye babagan ora ana kerja sama. Nanging Shannon ngarep-arep nggawa kulawarga ing kapal lan miwiti negosiasi karo pangembang properti ing wulan ngarep.

"Iki minangka proyek semangat kanggo aku. Aku ora bisa mandheg ir "

Hélène Roux komentar babagan tragedi kelangan omah pungkasan Baldwin.

"Iki nulis, urip lan tilar donya Jimmy. Yen omah iki ilang, pancen ora ana apa-apa dening James Baldwin ing kutha iki, papan sing dheweke seneng lan kita kabeh seneng ndeleng dheweke "

 

"Bakal nglarani ati yen ngilang. LSing pancen ngrusak yaiku wong-wong asring nuthuk lawang omahku lan takon ing endi bisa nemokake omahe James Baldwin lan kudu ngarahake wawasan sing ngrusak iki."


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)