ulang tahun Margaret Atwood. geguritan sing dipilih

Margaret Atwood ulang tahun

Margaret Atwood iku salah siji saka penulis paling wakil - ora ngomong paling - saka sastra kontemporer Kanada lan lair ing dina kaya saiki taun 1939 ing Ottawa. Uga penulis skenario lan kritikus sastra, mbok menawa facet kang minangka pujangga paling dikenal utawa ngiring, eclipsed dening popularitas anyar gedhe tenan saka karya narasi dheweke, kang metokake imprint saka pertahanan hak wanita, protes sosial lan plot dystopian dheweke.

Adaptasi sing wis digawe kanggo televisi minangka seri judhul kayata Dongeng Putri Prawan o Alias ​​Grace Padha wis entuk sih saka kritikus lan masyarakat ing ukuran padha. Dheweke wis dianugerahi sawetara hadiah kalebu Pangeran Asturias Surat ing 2008. Nanging dina iki kita nggawa iki pilihan geguritan dipilih saka karyane. Kanggo nemokake lan ngrameke ulang tahun iki.

Margaret Atwood—Geguritan

Hotel

Aku tangi ing peteng
ing kamar aneh
Ana swara ing langit-langit
karo pesen kanggo kula.

mbaleni maneh
padha ora ana tembung,

swara sing ndadekake katresnan
nalika tekan lemah,

dipeksa menyang awak,
pojok. ana wong wadon ing dhuwur

tanpa pasuryan lan karo kewan
wong liyo sing gumeter ing njero dheweke.

Dheweke bares untu lan sobs;
swara whispers liwat tembok lan lantai;
saiki dheweke ngeculke, free lan mlaku
mudhun menyang segara, kaya banyu.

Priksa udhara ing sekitar sampeyan lan goleki
panggonan. Ing pungkasan, aku

nembus lan dadi mine.

Flashbacks menyang Perang 1837

Salah siji
iku aku nemokake
ing kono, lan wiwit iku:

sing crita (dhaptar iku
saka kepinginan inflated lan stroke luck,
setbacks, tiba lan kesalahane sing kelet
kaya parasut)

iku kacau karo pikiranmu
ing tangan siji, lan ing sisih liyane minger

sing perang iki bakal rauh antarane wong-wong mau
tokoh-tokoh kuna cilik
sing awan sampeyan lan dilute sampeyan
saka mburi sirah,
bingung, gelisah, ora aman
apa sing padha dilakoni ing kono

lan saka wektu kanggo wektu padha katon karo pasuryan
wong bodho lan tangane gedhang;
karo gendéra,
karo gegaman, arep menyang wit
stroke coklat lan coretan ijo

utawa, ing drawing potlot werna abu-abu jero
saka beteng, padha ndhelikake dening shooting
saben liyane, kumelun lan geni abang
yen ing tangane bocah dadi nyata.

Pikiran liyane sing bisa ditindakake saka ngisor lemah

Mudhun. kekubur, kependhem. Aku krungu
ngguyu entheng lan mlaku; stridency
saka kaca lan baja

penjajah sing wis
alas kanggo ngungsi
lan geni kanggo teror lan soko suci

ahli waris, wong sing ngangkat
struktur rapuh.

Atiku dikubur puluhan taun
Saka pikiran sadurunge, isih ndedonga

Ah ngrusak bangga kristal iki, babylon
disemen tanpa geni, liwat lemah
Ndedonga marang Gusti Allah fosilku sing mati.

Nanging padha tetep. punah. Aku rumangsa
nistha lan durung karuwan: apa balung
saka reptil gedhe

disintegrated dening soko
(ayo ngomong kanggo dheweke
cuaca) metu saka ruang lingkup
sing artine prasaja
saka apa sing apik dheweke dilacak

felt nalika padha
dikuya-kuya, dikubur ing antarane wong sing laku jina
mamalia sing ora sensitif dibatalake.

Ing ngarep kaca

iku kaya tangi
sawise turu pitung taun

lan golek dhewe nganggo pita kaku,
saka ireng kaku
bosok dening bumi lan torrents

nanging malah kulitku atos
kulit lan oyod kaya rambut putih

Wajah pusakaku tak gawa
cangkang endhog sing diremuk
antarane sampah liyane:
piring lempung sing pecah
ing dalan alas, selendang
saka India ambruk, pecahan-pecahan layang

lan srengenge kene wis kesengsem kula
warnane barbar

Tanganku dadi kaku, drijiku
brittle minangka cabang
lan mripat bingung sawise
pitung taun lan meh
wuta / tunas, sing mung ndeleng
angin
cangkem sing mbukak
lan retak kaya watu ing geni
nalika nyoba ngomong

Apa iki

(sampeyan mung golek
cara sampeyan wis,
nanging apa
yen sampeyan wis lali apa isine
utawa sampeyan nemokake iku
sampeyan ora tau ngerti)

wong sing ana

Ing lapangan karo salju bojoku mbukak
X, konsep ditetepake sadurunge void;
mlaku adoh nganti tetep
didhelikake dening alas

Nalika aku ora weruh dheweke maneh
apa wis dadi
cara liya apa
nyampur ing
suket, goyah liwat puddles
ndhelikake saka waspada
anane kewan rawa

Kanggo bali menyang
ing wayah awan; utawa Mungkin idea
apa aku duwe dheweke
apa wae sing ketemu aku bali
lan karo dheweke sheltering konco dheweke.

Bisa uga ngowahi aku
yen teka karo mripate rubah utawa manuk hantu
utawa karo wolung
mata angga

aku ora bisa mbayangno
apa sampeyan bakal weruh
nalika aku mbukak lawang

Sumber: Swara lirih


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.