García Márquez ing jaman Game of Thrones

Foto dening Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez, pemenang Hadiah Nobel kanggo Sastra.

Realisme magis ana ing kabeh budaya. Manungsa kanthi sipate kreatif, ekspresi sing kaping pisanan nggambar, mula logis yen dheweke mbayangake lan nggawe makhluk mitologis sing tuwuh kanthi umum saben dinane.

George RR Martin Dheweke wis nulis seri novel fantastis sing diubengi karo realisme gaib. Perang fiksi sing padha karo perang nyata, pembunuhan genosis sing romantis ing layar, kewan hebat sing pengin dingerteni kabeh wong, dadi Game of Thrones sing paling sukses. Ing sisih sampeyan, lan ing jamane, Gabriel García Márquez wrote Satus Satus Sopan. Novel uga kebak perang kekal, pembantaian lan crita kewan sing apik banget sing ora ana.

Podho antarane Game of Thrones y Satus Satus Sopan

Sanajan ora bisa dingerteni manawa RR Martin wis maca Gabriel García Márquez, kamiripan umum ing antarane rong crita kasebut bisa uga nuduhake manawa bisa uga.

Barang sing jelas kaya inses, siklus kulawarga, rahasia babagan asal-usul karakter, sihir musim panas lan musibah musim salju, saiki ana ing kalorone. Nanging, ana sambungan liyane sing ora bisa ditemokake kanthi mripat langsung, lan sing menarik kanggo ditliti.

Kesesahan

Karakteristik minangka tema utama jelas ing kaloro karya kasebut. Nalika Martin rada suwe, inses antara kembar, Márquez cedhak karo kasus iki katon ing rasa tresna ing antarane Rebeca lan sedulur tiri José Arcadio Dina sing apik. Nanging, ing kalorone kasus kasebut minangka katresnan sing panas, kuat, jero, edan.

Kalorone Cersei, ing Game Tahtas, kaya Rebeca, ing Satus taun kasepen, dheweke kelangan pikirane amarga tresna marang para sadulur sing dilarangKalorone urip ing pembuangan, sanajan kanthi cara sing beda. Kaping pisanan, kanthi ora bisa urip kanthi tresnane; sing nomer loro, nalika dheweke diasingake saka kulawarga Buendía amarga nikahan lan nyerah karep.

Hubungan sumbang liyane sing diulang ing siji novel lan liyane, yaiku sing ana Uga kedadeyan ing antarane lik lan ponakan. Ing wiwitan taun Satus Satus Sopan, Amaranta njaluk panglipur ing tangane luwih saka siji ponakan, sanajan dheweke ora nggunakake hubungan kasebut, dheweke kabeh ditanduri kabeh urip.

Nanging Hubungan Aureliano Babonia karo bulike Amaranta Úrsula, lan cara berkembang, meh padha karo saka Daenerys Targaryen lan ponakane Aegon Targaryen, luwih dikenal kanthi jeneng Jon Snow.

Gambar saka buku Seratus Taun Kesepian

Seratus Taun Kesepian, karya agung Gabriel García Márquez.

Bukti sing didhelikake

Jon Snow lan Aureliano Babilonia duwe kekarepan sing padha tinimbang katresnan karo para bibi. Loro-lorone diapusi babagan asal usule, nolak kasunyatane saka asale.

Aureliano Babilonia ora nate dingerteni sapa sejatine wong tuwane. Dheweke tuwuh percaya manawa dheweke minangka Buendía, putra saka Fernanda Del Carpio karo Aureliano Segundo Buendía, nanging ing pungkasan main dheweke nemokake manawa dheweke pancen putu, amarga ibune yaiku Renata Remedios lan bapake Mauricio Babilonia.

Jon Snow diapusi, ngandhani manawa dheweke iku putrane Eddard Stark karo perek jenenge Wylla. Maneh, ing tahap pungkasan saka seri kasebut, Jon ngerti dheweke putrane Lyanna Stark - Adhine Eddard - lan Rhaegar Targaryen, mula jeneng asline Aegon Targaryen.

Bocah-bocah incest, anak bajingan

Wong prajurit kanthi aura kekuwatan ngombe wiji kanthi ora nglarani. Robert Baratheon, raja kanthi seri diwiwiti, dheweke duwe anak bajingan kabeh King's Landing.

Kolonel Aureliano Buendía duwe 17 bajingan, sing dadi bapakne sajrone 32 perang sing dipimpin lan kalah. Ing kaloro crito kasebut, bajingan dipateni, lan mung siji sing slamet. On Satus Satus Sopan, pungkasane, iki mati dibunuh. Durung ngerti apa sing bakal dadi Gendry, nanging ora bakal aneh kedadeyan sing padha.

Cersei lan Jaime Lannister bisa duwe anak sing sehat, sanajan ditandhani karo inses. Gendhing, kekejeman lan kekirangan nandhakake anak saka pasangan iki, kaya tandha anak-anake José Arcadio Buendía lan Úrsula Iguarán.

Aurelian pungkasan, putra Aureliano Babilonia lan Amaranta Úrsula, lair karo buntut babi sing diwedeni lan mati dipangan semut. Antarane teori sing paling populer babagan Jon lan Daenerys, putrane siji sing setengah naga katon meneng. Maneh, tandha inses ing buntut.

Babagan Game of Thrones

Ditulis ing taun 1996 dening George RR Martin, Game of Thrones (A Game of Thrones), yaiku novel pertama ing seri sing diarani Kidung es lan geni. Menang Penghargaan Lokus kanggo Novel Fantasi Terbaik ing taun 1996, lan ing taun 2003 Penghargaan Ignotus kanggo Novel Asing Paling Apik.

Ing taun 1996 Martin menang Penghargaan Hugo kanggo Novel Cendhak Paling Luwih kanthi Sang Sang Naga. Kanggo taun 2011, seri televisi Game of Thrones diwiwiti ing HBO, sing bakal diakhiri taun iki 2019. Intine, seri kasebut duwe RR Martin minangka bagean saka skrip, nanging ing musim pungkasan dheweke ora ana.

Foto dening George RR Martin

George RR Martin, pangripta Game of Thrones.

Gabriel García Márquez lan George RR Martin minangka wong tuwa realisme gaib, ing garis lintang lan wektu sing beda. Persamaane akeh banget, mula angel dikemas nganggo sawetara huruf, nanging nyenengake lan nyenengake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rubén ngandika

    Babel ??? !!!!

bool (bener)