George RR Martin ngomong babagan pungkasane Game of Thrones

Mangsa wis entek.

Game saka tahta wis rampung. Versi televisi paling ora. 8 mangsa kebak kabeh, apik, ala lan biasa, nanging isih narik jutaan pengikut ing saindenging jagad. Lan kontroversi uga pungkasane. Nanging duweke versi literatur durung ditulis lan sing nggawe, George RR Martin, wis ngomong babagan iki yen bakal beda lan luwih dawa.

Gumun Game saka tahta

Dheweke nindakake Senin kepungkur sawise rampung a Musim kaping wolu sing ora rata, miturut akeh wong, fantastis, miturut wong liya, lan pungkasan kontroversial, miturut meh kabeh wong. Aku ngakoni minangka salah sawijining spesimen ing planet sing mung ndeleng musim pertama lan ora bisa ngatasi kepalane Ned Stark. Dadi, saiki aku ora bakal kelangan semangat utawa sebab alasan saka ewu pandherek seri iki. Ya tenan, Aku duwe ing aku duwe sambungan apik lan langsung karo... Jon Snow, sing Dheweke wis nyritakake babagan bacaane sawetara wektu kepungkur.

George RR Martin njupuk saham

Dheweke nyritakake ing blog. Kepiye wektu wis suwe nalika dheweke miwiti, luwih saka dasawarsa kepungkur, ing proyek seri televisi sing pancen bakal ngowahi urip. Dheweke wis nindakake perkara ing layar cilik. Nanging ora ana cara kanggo ngerti adaptasi crita kasebut sing diwiwiti Kidung es lan geni Aku arep mikir apa sing wis ana: a sukses ing saindenging jagad lan mutlak kanthi jutaan pengikut fanatik lan prestasi televisi paling gedhe kanggo jaringan kasebut HBO, sing wis entuk akeh prestise kanthi megah Roma.

George RR Martin nyorot ora mung marem utawa penghargaan sing ora bisa dietung. Uga kasunyatane nguripake pemeran sing apik nanging ora dingerteni (kajaba kanggo pengecualian jeneng gedhe ing adegan Inggris) ing lintang planet. Malah dheweke uga kagum dadi salah sawijine lan dheweke ngakoni manawa dheweke isih durung yakin apa sing kedadeyan utawa kepiye.

Matur nuwun

Mesthi wae George RR Martin kudu matur nuwun akeh wong, mula manawa ana sing isih kari. Saka produsen, pemain, tim utawa jaringan. Nanging ngakoni akeh banget matur nuwun. Sampeyan luwih seneng ngelingi utawa nulis babagan momen favorit saka syuting seri nalika sampeyan rumangsa nostalgia, amarga saiki wis akeh banget lan sampeyan ora duwe wektu kanggo nindakake keadilan sing cocog.

Pungkasan nanging uga wiwitan

Iku apa Martin pengin mikir. Sing kabeh wong ing seri kasebut (direktur, pemain, kru ...) bakal bubar. Bakal ana luwih akeh proyek ing ewu situs lan crita anyar. Lan kanggo dheweke, dheweke isih bakal ana ing kono lan sibuk.

Proyek

Amarga minangka produser dheweke duwe liyane cinco direncanakake kanggo HBO, Dos kanggo Hulu lan siji karo Saluran Sejarah. Sawetara iku adhedhasar crita lan bukune dhewe-dhewe lan liya-liyane saka kreator sing beda-beda. Lan mesthine, mesthine dheweke nulis amarga musim salju durung rampung.

Apa sing bakal dadi pungkasane

Iki sing takon bola-bali dheweke. Lan yen bakal kaya seri (dadi kontroversial) saka seri kasebut. Nanging George RR Martin luwih seneng dolanan ora ana kanthi ya, ora utawa bisa uga. Lan mbandhingake karya ing petunjuk saka seri, sing wis nem jam kanggo musim pungkasan kasebut. Nanging ngarepake bakal isi 3.000 kaca ing rong buku sabanjure, lan kita bakal bisa ndeleng manawa dheweke ora bakal nambah luwih akeh (kanthi luwih akeh bab lan adegan) yen mbutuhake.

Uga ngajak pamiarsa kanggo terus mbandhingake kepiye, umpamane macem-macem takdir sawetara karakter ing buku lan seri. Dadi kabeh isih ana ing awang-awang lan menehi spekulasi lan kontroversi.

Akhire mbalang pitakon kanggo nguatake enigma lan terus nggawe debat ing antarane para pamiarsa lan pamirso. Apa sing bakal dadi pungkasane "nyata"? Sing saka buku utawa sing saka seri? Dadi, kita kudu tetep ngenteni kaya musim salju tinimbang musim liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)