Gabriel García Márquez: 13 baris kanggo urip

Dina iki, kita nggawa sampeyan salah sawijining artikel literatur sing ngelingake penulis Amerika Latin sing dikasihi lan disenengi: Gabriel García Márquez, aka "Gabo." Sawetara taun kepungkur dheweke pamitan karo kita, nanging dheweke isih kelingan terus, apamaneh para pamaca sing seneng akeh karyane.

Ing kesempatan iki, kita nggawa sampeyan sing terkenal «13 garis urip». Kaya meh kabeh perkara sing metu saka cangkeme utawa pena ing Kolombia, garis kasebut nggambarake kabeh babagan sinau babagan urip lan pangarep-arep, garis-garis sing apik sing bisa dipercaya bakal nggayuh atimu. Yen sampeyan ngerti, luwih becik yen sampeyan maca maneh, rasa seneng lan rasa tresna sing luwih gedhe ora nate lara. Yen iki pertama kaline maca, tulisen ing buku catetan lan selehake terus ... Sampeyan ora bakal ngerti kapan sampeyan butuh.

  1. Aku tresna marang kowe dudu kanggo sapa sejatine sampeyan, nanging kanggo aku saiki nalika aku bareng.
  2. Ora ana wong sing pantes nangis, lan sapa sing pantes ora bakal nangisi sampeyan.
  3. Mung amarga ana wong sing ora nresnani sampeyan kaya sing dikarepake, ora ateges dheweke ora nresnani sampeyan kanthi sakabehane.
  4. Kanca sejati yaiku sing nyekel tangan sampeyan lan ndemek atimu.
  5. Cara paling ala kanggo kangen wong yaiku lungguh ing sandhinge lan ngerti yen sampeyan ora bakal bisa entuk.
  6. Aja mandheg mesem, sanajan sampeyan lagi sedhih, amarga sampeyan ora bakal ngerti sapa sing bisa tresna karo eseman sampeyan.
  7. Sampeyan mung bisa dadi siji wong kanggo jagad iki, nanging kanggo wong siji, sampeyan jagad iki.
  8. Aja luangake wektu karo wong sing ora gelem nelasake karo sampeyan.
  9. Mungkin Gusti Allah pengin sampeyan ketemu akeh wong sing salah sadurunge sampeyan nemoni wong sing bener, mula yen pungkasane ketemu, sampeyan bakal ngerti kudu matur nuwun.
  10. Aja nangis amarga wis kliwat, mesem amarga kedadeyan kasebut.
  11. Bakal mesthi ana wong sing nglarani sampeyan, mula sing kudu sampeyan lakoni yaiku terus percaya lan luwih ati-ati karo sapa sing dipercaya kaping pindho.
  12. Dadi wong sing luwih apik lan priksa manawa sampeyan wis ngerti sapa sejatine sadurunge ketemu wong liya lan ngarepake wong kasebut ngerti sapa sejatine sampeyan.
  13. Aja nyoba-nyoba banget, kedadeyan sing paling apik kedadeyan sing ora dikarepake.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rosa María Castro Medellin. ngandika

    Aku ngujo komposer GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ sing hebat iki, amarga pakaryane apik banget. KTT: SATUSUTUS SOLITUDE antara liya-liyane.

  2.   Alba Adriana Nassiz ngandika

    Aku pengin ngerti apa «13 garis sing bisa urip» kalebu Gabriel García Marquez. Aku wis maca sawetara komentar sing njamin manawa dudu duweke, lan dudu gayae. Aku bakal ngurmati wangsulan. Tulus

  3.   Alba Adriana Nassiz ngandika

    Iki pisanan aku menehi komentar… Aku pengin ngerti apa «13 garis sing kudu urip» kagungane Gabriel García Marquez. Aku wis maca sawetara komentar sing njamin manawa dudu duweke, lan dudu gayae. Aku bakal ngurmati wangsulan. Tulus

  4.   Ronny Ceciliano Valverde ngandika

    Iki minangka prekara sing menehi cahya ing dalan urip .... karo apa sing bisa urip luwih apik lan urip luwih apik ...