Frasa kanggo ngelingi Jose Luis Sampedro

Ing dina kaya dina iki, 1 Februari, nanging ing taun 1917, penulis novel sing dikasihi lan apik lair, yaiku "Esem Etruscan", Jose Luis Sampedro. Saliyane dadi panulis, dheweke uga humanis lan ahli ekonomi Spanyol sing hebat, nanging dudu babagan ekonomi sing saiki dingerteni, nanging babagan ekonomi manungsa, sing duwe solidaritas sing nyengkuyung ngewangi wong sing paling ora duwe apresiasi sing terus nggrundul kanthonge wong mlarat. Luwih sugih.

Kita bisa mbagi karyane dadi 4 jinis: Crita cekak, novel, ekonomi lan liya-liyane, sing bakal kita ringkesake ing ngisor iki.

Dongeng

Crita cekak mung nulis loro, nerbitaké siji-siji, ing taun-taun suwene. Iki yaiku: "Segara ing ngisor ", diterbitake ing taun 1992 lan «Nalika bumi malih », diterbitake ing taun 1993.

Novelas

Ing genre novel dheweke luwih produktif:

  • "Patung Adolfo Espejo" (ditulis ing taun 1939 nanging diterbitake pirang-pirang taun kepungkur, 1994).
  • "Bayangan dina" (ditulis ing taun 1947, nanging ora diterbitake nganti taun 1994, taun sing padha karo sing sadurunge).
  • "Kongres ing Stockholm" (1952).
  • "Kali sing nggawa kita" (1961).
  • "Jaran wuda" (1970).
  • "Oktober, Oktober" (1981).
  • "Esem Etruscan" (1985).
  • "Putri duyung lawas" (1990).
  • «Situs Kerajaan» (1993).
  • "Kekasih Lesbian" (2000).
  • "Dalan wit naga" (2006).
  • "Quartet kanggo solois" (2011, novel sing ditulis kanthi kolaborasi karo Olga Lucas).
  • "Gunung Sinai" (2012).

Babagan ekonomi

Thanks kanggo penulis kaya dheweke, sing durung nate sinau babagan Ekonomi, kita bisa ngerti manawa jinis ekonomi liyane bisa uga ditindakake:

  • "Prinsip praktis lokasi industri" (1957).
  • "Realitas ekonomi lan analisis struktural" (1959).
  • "Kekuwatan ekonomi saiki" (1967).
  • "Kesadaran kurang berkembang" (1973).
  • "Inflasi: versi lengkap" (1976).
  • "Pasar lan globalisasi" (2002).
  • "Mongol ing Baghdad" (2003).
  • «Babagan politik, pasar lan urip bebarengan» (2006).
  • «Ekonomi humanis. Soko luwih saka tokoh » (2009).
  • "Pasar lan kita."

Pakaryan liyane

Dheweke uga nulis karya ing ngisor iki, sing sanajan ora bisa dikategorikake ing siji jinis utawa liyane, kita ora pengin nggunakake tanpa menehi komentar:

  • "Nulis urip" (2005, buku otobiografi sing ditulis kanthi kolaborasi karo Olga Lucas).
  • "Tulisan sing diperlokake" (2006, sawijining esai-dialog babagan karya novelis lan uripe).
  • "Ilmu lan urip" (2008, dialog karo ahli kardiologi Valentín Fuster, maneh karo kolaborasi Olga Lucas).
  • "Reaksi kanggo" (2011).

Frasa sing diucapake lan video

Nanging ora ana cara sing luwih apik kanggo ngelingi wong, luwih-luwih yen dheweke wis dadi wong sing wicaksana sing wis ninggalake frasa lan ilmu sing hebat ing jagad, tinimbang ngelingi apa sing diucapake utawa ditulis ing sawijining dina. Amarga iku, aku nggawa sampeyan sawetara frase lan video sing José Luis Sampedro dhewe katon lagi ngomong. Disaranake banget!

  • "Dheweke ndidik supaya dadi produsen lan konsumen, aja dadi wong bebas."
  • "Pamaréntah adhedhasar rasa wedi iku efektif banget. Yen sampeyan ngancam wong yen sampeyan bakal ngethok gulune, mula sampeyan ora ngethok gulune, nanging sampeyan ngeksploitasi, sampeyan gandheng menyang mobil ... Dheweke bakal mikir; Paling ora, dheweke ora ngethok tekak kita. "
  • "Tanpa kebebasan mikir, kebebasan ekspresi ora ana gunane."
  • "Ana sing nulis adhedhasar panambang awake dhewe."
  • Rasa seneng ora minat karo aku. Nanging ora nuntut kakehan, bakal luwih gampang srawung karo sampeyan dhewe, sing dadi gantine rasa seneng.
  • "Ana rong jinis ekonom: sing makarya supaya wong sugih luwih sugih lan sing makarya supaya wong mlarat kurang mlarat."
  • Wektu dudu dhuwit; emas iku ora ana regane, wektu iku urip.
  • "Sistem saiki dikuasai dening telung tembung sulap liyane: Produktivitas, daya saing lan inovasi, sing kudu diganti karo nuduhake, kerja sama, lan rekreasi."
  • «Ing wulan April 1939, aku ngerti yen duweke durung menang. Ora siji utawa liyane dudu duwekku.
  • Sanajan sampeyan ngapusi aku, kandhani yen sampeyan tresna karo aku. Aku mbaleni maneh marang dheweke, lan akeh perkara sing nyenengake ... (…) Mesthi wae seneng, ya, mesthi ... Pancene, sampeyan ngerti? ; nggawe seneng iku apik… ».

Ing frase kasebut bisa dingerteni manawa José Luis Sampedro ora peduli karo bandha, tumrape dheweke, wong sugih yaiku wong sing ngerti cara nuduhake, sing ngerti cara ngrawat wong liya kanthi hormat, sing ngerti cara urip kanthi paling migunani saben menit. urip sing diwenehake. Dheweke menehi ... Amarga kanggo dheweke, bandha sing paling gedhe yaiku urip, lan duwe wong sing bisa nuduhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   jghd0811 ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing apik iki. Sampeyan duwe kekuwatan sing kuat kanggo menehi semangat kanggo maca panulis sing ora dingerteni karo aku 🙂 uga Dylan Thomas- sing matur nuwun. Aku seneng banget maca artikel pengayaan sampeyan. Matur suwun saka Caracas.